Gebrüder Weiss přebírá od Ipsen Logistics její síť Air&Sea

Praha, 5. srpna 2020 – Gebrüder Weiss převzal velké části provozů Ipsen Logistics. Globálně aktivní logistická společnost tak zvýšila svou přítomnost v Německu a současně rozšířila svou globální síť Air & Sea o národní společnosti v Belgii, Polsku a Malajsii. „Akvizice podléhá schválení antimonopolních úřadů a nezbytným schvalovacím postupům, výši finanční transakce v souladu s uzavřenými dohodami nebudeme zveřejňovat. Národní společnosti Ipsen v Maroku a Alžírsku zůstávají smluvními partnery v rámci sítě Gebrüder Weiss, a akvizicí zůstávají nedotčeny. Totéž platí pro Ipsen Industrial Packing v Brémách,“ uvádí Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss ČR.

Plánovaná akvizice je pro Gebüder Weiss důležitým krokem ve vývoji divize Air & Sea. Gebrüder Weiss a Ipsen Logistics jsou v souladu nejen geograficky, ale také pokud jde o chápání zákaznických služeb a firemní kultury. „Na základě této silnější globální sítě jsme nyní schopni nabídnout zákazníkům Ipsen i našim budoucím zaměstnancům nové možnosti rozvoje,“ říká Wolfram Senger-Weiss, CEO společnosti Gebrüder Weiss.

Komplexní převzetí podnikání Ipsen Logistics je součástí strategie růstu, kterou Gebrüder Weiss v segmentu Air & Sea sleduje již několik let. Společnost teprve nedávno rozšířila svou globální síť Air & Sea o vlastní pobočky v Jižní Koreji, na Novém Zélandu a v Austrálii. „Rozvoj naší letecké a námořní sítě bude mít pozitivní dopad i v těch oblastech, které jsou na mezikontinentální přepravu navázány nepřímo. Rozšíříme své působení v Polsku, Belgii či Malajsii, zároveň posílíme také svoji pozici v Německu. Z rozsáhlejší sítě s větším globálním pokrytím mohou přirozeně těžit i naši zákazníci v České republice,“ vysvětluje Jan Kodada.

O společnosti

Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7 100 zaměstnanců ve 150 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice zaměstnává společnost Gebrüder Weiss na 367 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.  

Více informací o společnosti a jejích službách najdete také na https://www.gw-world.com/cz/news/press-releases/