Televize LG NanoCell jsou šetrné pro oči – získaly nejvyšší hodnocení bezpečnosti

Podle společnosti UL nezatěžují televize LG NanoCell zrak diváků, protože vyzařují minimum modrého světla stejně, jako již certifikované „Low Blue Light Display“ panely OLED.

Praha, 30. července 2020 – Společnost LG electronics (LG) oznámila, že její televizory NanoCell (modely 65NANO90, 65NANO80) prošly ověřením společnosti Underwriters Laboratories (UL) s výsledkem “No  Photobiological  LED  Hazard,” (LED bez fotobiologického rizika) což označuje, že jsou tyto televizory velmi šetrné ke zraku diváků. 

Z pozice přední celosvětové společnosti zaměřené na bezpečnost technických produktů UL potvrdila, že LG televizory NanoCell získaly klasifikaci mimo všechny rizikové skupiny. To znamená, že produkty vystavují zrak a pokožku diváka vůbec té nejnižší možné míře LED ozáření. UL zároveň testy výrobků s LED technologií provádí v souladu s bezpečnostními normami Mezinárodní elektrotechnické komise (IEC 60065, IEC 62471), ve kterých měří různé typy optického záření včetně modrého světla nebo infračerveného a ultrafialového záření.

Testované televizory NanoCell vyzařují ještě menší množství modrého světla, než vyžaduje jakákoli riziková kategorie, protože místo modrého podsvícení používají bílé světlo. Při vystavení modrému světlu během sledování televize nebo jiných displejů byla prokázána únava, poruchy spánku a dlouhodobé problémy se zrakem. 

LG televizory NanoCell jsou nejen šetrné ke zraku diváků, ale kvalita jejich obrazu je nepřekonatelná. Nanočástice v televizoru bleskurychle upravují vlnovou délku světla tak, aby přenášely jasné a čisté barvy podobné těm, které najdeme v přírodě.

Kromě certifikace televizorů NanoCell prošly testováním UL také vlajkové panely LG OLED a zařadily se do kategorie s nízkou mírou modrého světla. Podmínky této certifikace vyžadují, aby míra vyzařovaného modrého světla byla nižší než 50 % hodnoty uvedené v bezpečnostní normě IEC. LG OLED displeje získaly také certifikaci Eye Comfort Display od německé nezávislé kontrolní společnosti TÜV Rheinland. 

„Řada našich NanoCell modelů podává skvělý obraz plný jasných a živých barev, ale díky minimalizaci emisí modrého světla je šetrná k očím diváků,” řekl Nam Ho-Jun, viceprezident vývoje LG Home Entertainment Company. „Společnost LG bude i nadále jedním z hlavních  představitelů na poli prémiových televizí a bude přinášet vynikající produkty pro domácí zábavu bez zbytečného zatížení zraku diváků.”

# # #

O společnosti LG Electronics 

Společnost LG Electronics Inc. je globálním inovátorem v oblasti technologií a výroby, s působností na 140 místech a s více než 70 000 pracovníky po celém světě. S celosvětovým obratem v roce 2019 ve výši 53 miliard dolarů, se LG skládá z pěti společností – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions and Business Solutions. Společnost LG je předním světovým výrobcem televizorů, chladniček, klimatizací, praček a mobilních zařízení, včetně prémiových produktů LG SIGNATURE a LG ThinQ podporující umělou inteligenci.Nejnovější zprávy společnosti LG naleznete na adrese www.LGnewsroom.com