Webnode představuje intuitivní mobilní editor pro tvorbu webových stránek

Mladí lidé se bez mobilních zařízení neobejdou. S pomocí telefonu nakupují, platí, vyřizují e-maily a spravují své peníze.  V rámci tohoto trendu nabízí společnost Webnode mobilní editor, díky kterému lze stránky založit na tabletu nebo telefonu. V průběhu prvních měsíců po spuštění této platformy v Česku na ní bylo vytvořeno už 20 848 projektů. 

Chytré telefony již nyní nabízejí dostatečný výkon, rychlost i rozlišení displeje vhodné pro prohlížení webu. Jejich použití ušetří čas i energii. Při tvorbě stránek ve Webnode už není třeba zapínat počítač, nevyžaduje technické znalosti ani asistenci programátora. Postup je jednoduchý a intuitivní, k dispozici je i lokální podpora.  

S pomocí šablon brněnské společnosti Webnode si zakládají vlastní webové stránky uživatelé po celém světě. V České republice bylo na Webnode založeno již 3,1 milionu webů, na Slovensku pak 930 tisíc. Počet nových uživatelů stále roste, každý měsíc v průměru o více než 200 tisíc. 

Novým uživatelům nyní stačí k založení webu nebo blogu chytrý telefon a bez nutnosti stahování aplikaci si vytvoří vlastní projekt s pomocí šablon Webnode. Stránky lze jednoduše založit z jakékoliv zařízení a prohlížeče. Úprava editace webu je přes mobil dostupná kdykoliv a kdekoliv. Stránky lze takto spravovat v době dovolené i v zahraničí a přidávat na stránky například fotky přímo z mobilu. To ocení především blogeři, pro které je aktuálnost zcela zásadní. Tvorba stránek na webu je jednoduchá a intuitivní, stejně jako je tomu při tvorbě stránek na počítači. Administrace je velmi přehledná a nabízí možnosti změny barvy písma i fontu. Nespornou výhodou je i možnost propojení s dalšími službami jako je Google AdSense alebo Analytics.

O Webnode

Společnost Webnode je na českém trhu od roku 2008. Dnes za jejím chodem stojí více než 100 lidí, kteří se starají o bezproblémovou činnost všech stránek. Webnode nabízí editor pro tvorbu webu s množstvím moderních a stylových šablon, které si podle své potřeby přizpůsobí každý uživatel sám. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu. Díky jednoduchému uživatelskému prostředí si můžete svojí osobní stránku, internetový obchod anebo firemní prezentaci vytvořit i z pohodlí domova. V Česku na této platformě funguje přibližně 3,1 milionů webových stránek. V roce 2019 jich přibylo přibližně 185 tisíc.