Canon aktualizuje uniFLOW i řady multifunkcí iRA. Novinky rozšiřují možnosti spolupráce v současné době

PRAHA, 2. září 2020 – Evoluce pracovního prostředí probíhá v posledních měsících převratněji než kdy jindy. Firmy proto hledají partnera, který by jim pomohl se v nové situaci zorientovat, usnadnil jim podnikání a napnul své síly k získání nových a udržení stávajících zákazníků. Společnost Canon se o tento post hlásí i díky aktualizaci software uniFLOW Online, řadě kompaktních barevných multifunkcí imageRUNNER ADVANCE DX a zcela nové modelové řadě tiskáren i-SENSYS X. Podniky díky těmto inovovaným technologiím mohou u svých zaměstnanců podporovat flexibilní a produktivní způsoby práce bez ohledu na uspořádání pracovního prostoru.

Produktivní workflow odkudkoliv

Canon v reakci na současnou situaci aktualizoval uniFLOW Online, své cloudové řešení pro správu tiskových výstupů, které firmám umožňuje produktivnější workflow dokumentů bez ohledu na to, kde se jejich zaměstnanci zrovna nacházejí. Nové uniFLOW 2020.2 nabízí perfektní řešení pro oddělení nákupu, HR, účtárnu či jakékoliv jiné oddělení v organizaci, které se snaží o zefektivnění firemních pracovních procesů. Snižuje totiž administrativní zátěž zaměstnanců, omezuje možnost výskytu chyb, šetří cenný pracovní čas a zdroje. Firmy díky prostředkům uvolněným tímto softwarem mohou snadněji zkvalitnit nabídku a zůstat konkurenceschopné v měnícím se prostředí.

„Ještě dříve, než pro celý svět nastala současná komplikovaná doba, narůstal tlak na firmy, aby urychlily digitální transformaci a posílily tak svou pozici na trhu. Dnes, kdy o přežití firem často rozhoduje i jejich schopnost rychle reagovat, je o to důležitější mít k dispozici nejúčinnější nástroje dostupné online pro celý tým, ať už jeho členové pracují odkudkoliv a požadavky klienta jsou jakkoliv složité,“ říká Taz Nakamasu, výkonný viceprezident B2B Document Solutions společnosti Canon Europe,

Nejnovější verze softwaru uniFLOW Online nabízí třeba funkci Pomocník pro archivaci (Filling Assist), inovativní řešení pro automatickou identifikaci a ukládání naskenovaných dokumentů, které je kompatibilní s celým portfoliem zařízení imageRUNNER ADVANCE. Podrobnosti o skenovaném obrazu, jako je typ dokumentu nebo název společnosti, jsou extrahovány v okamžiku digitalizace, ihned použity pro pojmenování dokumentu a uloženy na odpovídající místo v cloudu. Software pomocí strojového učení dokáže rozpoznávat běžné obchodní dokumenty a následně podporovat rychlejší automatické archivování.

Posílené portfolio A4

Součástí balíčku inovací, jimiž chce Canon svým partnerům usnadnit přechod na hybridní pracovní podmínky a dopřát jim konkurenční výhodu, je i modernizace portfolia barevných multifunkčních tiskáren. Přední výrobce zobrazovacích technologií navazuje na úspěšné portfolio formátu A3 a rozšiřuje řadu imageRUNNER ADVANCE DX o tři nová zařízení pro formát A4*. Jedná se o řady imageRUNNER ADVANCE DX C477, C257/C357 a 716/617/527.

Díky malým rozměrům těchto multifunkcí získají firmy větší flexibilitu ve své firemní tiskové flotile, aniž by zároveň ohrozily svou produktivitu. Nové řady imageRUNNER ADVANCE DX lze bezproblémové integrovat všude, kde je potřeba, třeba ve zmenšených kancelářských prostorách, společných pracovních hubech, zkrátka všude, kde se zaměstnanci zrovna nachází.

“Celé portfolio nových modelů přináší uživatelský zážitek konzistentní kvality. Modely reprezentují předsevzetí Canonu rozvíjet portfolio nad rámec pouhé tiskové a skenovací technologie a vytvářet flexibilní centra pro digitální transformaci bez ohledu na to, kde na cestě k digitalizaci se zrovna firmy pohybují a jaký pracovní prostor mají k dispozici,” říká Taz Nakamasu z Canonu.

Kromě aktualizace řady imageRUNNER ADVANCE DX Canon navíc uvádí řadu zcela novou s označením i-SENSYS X**, která je vhodná pro domácí použití, a tedy i k práci z domu. Ta kvůli aktuální situaci zůstává realitou mnoha společností. Díky nově optimalizovanému uživatelskému rozhraní, které umožňuje vzdáleným pracovníkům připojit se k uniFLOW Online bez nutnosti návštěvy techniků nebo pracovníků v terénu, je použití strojů řady i-SENSYS X pro domácí kancelář mnohem jednodušší. 

Inovace pro celou rodinu imageRUNNER ADVANCE DX

Dobrou zprávou pro majitele jakéhokoliv zařízení imageRUNNER ADVANCE DX je, že ze systémové aktualizace Unified Firmware Platform na verzi 3.11 mohou těžit všechny dosavadní modely. Jejich uživatelé tak získají nejnovější funkce pro zabezpečení a integraci, stejně jako kompatibilitu s Universal Print od společnosti Microsoft. Unified Firmware Platform je srdcem všech zařízení imageRUNNER ADVANCE DX a umožňuje společnosti Canon podporovat nové i stávající zákazníky pravidelnými technologickými vylepšeními, které zajišťují každému ze strojů schopnost být vždy v souladu s aktuálními potřebami trhu. Uživatelům tak zůstává více času na další činnosti, které firmě generují potřebné příjmy.

„Podpora vnitřních pracovních procesů ve firmách je naším posláním, proto soustavně pracujeme na dalším vylepšování jak softwaru uniFLOW Online, tak platformy Unified Firmware Platform. Jen tak můžeme vždy nabídnout nejnovější inovace pro správu a zabezpečení obchodních informací. Navíc úzce spolupracujeme se společnostmi, jako jsou McAfee a Microsoft, abychom zákazníkům každý den zajistili bezproblémovou integraci s nejrozšířenějšími technologiemi,“ říká Taz Nakamasu z Canon Europe.

„Naše tisková řešení jsou klíčovou součástí trvalého závazku společnosti Canon podporovat digitální způsob práce našich zákazníků. Chceme zajistit, aby měli vždy možnost pokračovat v růstu a čelit novým výzvám. Od menších zařízení pro domácí kancelář až po zařízení určená pro kancelářské prostředí, od i-SENSYS X až po imageRUNNER ADVANCE DX – naše inovativní technologie pomáhají rozvíjet spolupráci mezi kolegy, aby se žádná informace v rámci firmy neztratila,“ uzavírá Nakamasu.

* Řady imageRUNNER ADVANCE DX C477 a imageRUNNER ADVANCE DX C257 / C357 jsou k dispozici od 1. září 2020.

Řada imageRUNNER ADVANCE DX 717/617/527 bude v prodeji od 1. října.

** Řada i-SENSYS X C1127i (MFP), C1127P (SFP), 1238i (MFP), 1238P (SFP) a 1643P (SFP) jsou k dispozici ihned.



O společnosti Canon Europe
Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává zhruba 13,5 tisíce lidí. Na celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitostí k růstu – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby tento dopad minimalizovali i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon.Canon je průkopníkem, který přispívá ke zlepšování neustále se vyvíjejícího světa zobrazovací techniky. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného a pomáhá tak lidem podívat se na svět z nové perspektivy. Vnášíme do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože jen pokud se dokážeme na svět správně podívat, můžeme jej změnit k lepšímu.Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.