Program Red Bull Basement s partnerem NTT Ltd. pořádá soutěž o nejlepší inovace

Jako oficiální partner programu Red Bull Basement v oblasti technologických služeb se NTT zaměřuje na udržitelné investice pro budoucí generace

Praha, Česká republika – 7. září 2020

NTT Ltd., přední globální poskytovatel technologických služeb, uzavřelo partnerství s programem Red Bull Basement. Chce tak umožnit nové generaci podnikatelů proměnit jejich nápady a smyslupné inovace v realitu. Soutěž je poprvé otevřená i pro studenty v České republice. Studenti popíšou svůj nápad v maximálně minutovém videu a nahrají ho na stránky projektu do 25. října. Poté nastává hlasování veřejnosti a odborné poroty. Nejlepší nápad získá možnost realizace v praxi. 

Oddělení Cloud Communication Division společnost NTT Ltd. je oficiálním technologickým partnerem v rámci třetího ročníku programu Red Bull Basement. Bude pomáhat s realizací živých virtuálních seminářů, které umožní týmům vysokoškolských studentů z pořadatelských zemí uskutečnit své užitečné inovace. NTT Ltd. bude studentům poskytovat poradenství v průběhu soutěže a vyhodnotí příspěvky během závěrečného globálního workshopu, na němž bude oznámen vítězný tým.    

Program Red Bull Basement byl spuštěn v roce 2015 v brazilském São Paulu. Podporuje sociální inovátory, kteří s pomocí technologií řeší sociální a ekologické problémy na univerzitách. V roce, kdy je propojení na dálku prostřednictvím technologií důležitější než kdy dříve, se organizátoři akce Red Bull Basement rozhodli program virtualizovat s pomocí partnera NTT Ltd. Tato společnost má spolehlivou historii ve sféře digitální transformace firem a v oblasti zprostředkování jedinečných online zkušeností. 

Program podporuje novou generaci s odlišným myšlením. Zaměřuje se na inovace, hledání řešení světových problémů pomocí technologií a tvorbu pozitivních změn. Společnost NTT Ltd. zaujalo nadšení organizátorů pro inovace, Red Bull zase ocenil schopnost NTT Ltd. implementovat širokou škálu řešení pro virtuální schůzky, které nahrazují konferenční centra. Díky virtualizaci celé akce a odstranění specifických lokálních a fyzických překážek oba partneři doufají, že akce přinese ještě větší rozmanitost při tvorbě nových nápadů. 

Marisa Jansen van Vuuren, Senior Vice President pro budování značky NTT Ltd., říká: „Máme dlouhodobou historii investic do sociálních komunit. Toto partnerství dokládá, jak důležitá je nová generace při tvorbě udržitelného podnikatelského prostředí. Děláte-li správnou věc pro svět, posílí to vaši i firmu. Organizace stále více potřebují obchodovat s firmami, které se řídí správnými principy a odlišují se pomocí inovací.“  

Společně s programem Red Bull Basement využívá společnost NTT sílu technologií i lidí ke skutečné změně.

Jednotlivé fáze soutěže se skládají z: 

  • Fáze podávání přihlášek: společnost NTT uspořádá virtuální úvodní akce pomocí vlastních technologických řešení pro inteligentní pracoviště. Jednotlivé týmy inovují s cílem řešit různé problémy inspirované 17 cíli Organizace spojených národů v oblasti udržitelného rozvoje. 
  • Fáze hlasování a výběru: kromě užšího výběru týmů zvolí NTT tým, který dostane divokou kartu za oddanost inovativnímu uvažování, a pozve jej na globální workshop. 
  • Fáze vývoje: v rámci investice společnosti NTT uspořádá firma NTT Venture Capital a 25 odborníků z celé společnosti mentoringová setkání a workshopy zaměřené na společnou tvorbu, které týmům poskytnou nástroje a technologie potřebné k úspěchu.  
  • Globální workshop: ve finální fázi soutěže vytvoří odborníci společnosti NTT diskusní panel, během nějž vyslechnou finální příspěvky a zvolí vítězný tým.  

Skupina NTT investuje každý rok do inovací 3,6 miliardy dolarů. Partnerství dokládá odhodlání společnosti NTT dosáhnout do roku 2030 globálních cílů Organizace spojených národů a stát se přední společností pro cíl číslo 11 – vytvoření udržitelných měst a komunit.  

Jansen van Vuuren pokračuje: „Program Red Bull Basement doplňuje náš vlastní přístup k inovacím, včetně programů InnerSourcing a Co-Innovation, které využívají otevřené inovační prostředí s pomocí interních i externích inovací. Prostřednictvím těchto programů chceme inspirovat mladé lidi, aby usilovali o technickou kariéru, a nalákat talenty, kteří touží změnit svět pomocí inovací.“  

O soutěži: https://basement.redbull.com/cs-cz   

O společnosti NTT Ltd.
NTT Ltd. je přední globální poskytovatel technologických služeb. Spolupracuje s organizacemi po celém světě. Jeho cílem je nabízet inteligentní technologická řešení a s jejich pomocí dosahovat nejlepších možných výsledků. Inteligentní v podání NTT Ltd. znamená řízené daty, propojené, digitální a bezpečné. Jako globální ICT poskytovatel zaměstnává přes 40 000 lidí v pobočkách 57 zemí, působí v 73 zemích a dodává své služby do více než 200 zemí celého světa. Další informace jsou k dispozici na hello.global.ntt. V České republice má NTT Ltd. své Global Delivery Centrum, které zajišťuje klientskou podporu 24/7 v jazycích všech svých evropských zákazníků a zabezpečuje vysokou kvalitu servisních služeb na globální úrovni.