Na trh účetního a daňového poradenství vstupuje nový silný hráč: Moore Accounting CZ se vidí v TOP 5

V rámci poradenské a auditorské skupiny Moore Czech Republic vznikla nová společnost Moore Accounting CZ, která se specializuje na účetní a daňové poradenství. Její tým zčásti tvoří interní zaměstnanci skupiny a postupně jej doplní pracovníci získaní budoucími akvizicemi. První takto získanou společností je účetní společnost Escape Consult. Cílem Moore Accounting CZ je stát se do tří let jednou z pěti největších účetních firem v České republice z hlediska počtu pracovníků a obratu. Plánuje se také stát jedničkou v digitalizaci a robotizaci účetnictví.

Nově vzniklá společnost Moore Accounting CZ se v rámci holdingové struktury Moore Czech Republic zaměří na účetní a daňové poradenství. Základ jejího týmu tvoří interní pracovníci, nadále se bude rozrůstat akvizicemi, které míří primárně mimo Prahu. První úspěšnou akvizicí se stala společnost Escape Consult s pobočkami v Praze, Brně a Bratislavě. Moore Accounting CZ ale bude v další fázi rozvoje působit také v Ostravě a dalších velkých městech. „Naším cílem je vybudovat jednu z největších účetních společností v České republice. Z hlediska počtu pracovníků a obratu chceme do tří let patřit mezi pět největších českých firem v oboru,“ uvádí Petr Kymlička, partner Moore Czech Republic.

Specializace na digitalizaci účetnictví

V Moore Accounting CZ bude podle plánů společnosti v horizontu jednoho roku pracovat 90 až 100 lidí. Vedle pokračujícího růstu se chce společnost soustředit také na další technologický rozvoj. „Specifickou oblastí, na kterou bychom se chtěli soustředit, je zejména digitalizace a robotizace účetnictví. Na tomto úkolu již velmi intenzivně pracuje naše společnost Servodata,“ doplňuje Petr Kymlička. 

O Moore Global

Moore Global je jedna z největších mezinárodních sítí auditorských a poradenských společností s více než 30 000 pracovníky ve více než 260 nezávislých firmách a 110 zemích. Renomovaná síť odborně zaměřených firem se jménem Moore ve svém názvu vznikla již v roce 1907. Více podrobných informací je možné nalézt na internetové adrese www.moore-global.com nebo na českých stránkách www.moore-czech.cz.