Domalovávejte, rozjasňujte, tvořte GIFy. Díky těmto aplikacím budete s fotkami a videi kouzlit

Máte spoustu fotek z letní dovolené nebo videí z okamžiků s přáteli? Zmáčknutím tlačítka na mobilu a uložením obrázku zážitky končit nemusí. Naopak. Díky celé řadě aplikací lze zaznamenané vzpomínky povznést do netušených rovin – od úprav základních parametrů přes rozmanité filtry až po video editory, se kterými vytvoříte vlastní GIF nebo zpomalený záběr.

Na fotkách se můžete vyřádit

Základní úprava fotografií už je pro mnohé samozřejmostí. Důvody jsou pochopitelné – díky uživatelsky vlídným aplikacím zvládne běžnou editaci i úplný začátečník. A proč si s hezkou fotkou nepohrát, když z ní může být ještě hezčí snímek? Až na něj v budoucnu narazíte, ještě si sami poděkujete.

Programů na editaci je na trhu nepřeberné množství. Jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejuniverzálnějších nástrojů je PicsArt Photo Editor. Škála jeho funkcí je ohromující; kromě klasických úprav fotografií a retušování můžete využívat přednastavené filtry a efekty, populární je také přeměna fotky v umělecký portrét nebo do karikatury.

Samozřejmostí je tvorba koláží, možnost vložit do fotky text či výtvarné prvky jako třeba tah štětcem. Baviči ocení funkci na vytváření tzv. memů, tedy obrázků s vtipnými popisky.

Aplikace PicsArt Photo Editor, která je součástí virtuálního obchodu AppGallery od společnosti Huawei, je dokonce tak všestranná, že umí pracovat i s videi. Na ně jsou ale přímo specializované jiné programy. 

Super-pomalá show

Určitě jste už narazili na působivě zpomalená videa a říkali si, jak jen to autor dokázal. Není to nic složitého, tzv. slow-motion videa, neboli zpomalené záběry, jsou oblíbeným efektem, ke kterému si najde cestu každý. Například s aplikacemi Slow Motion Video Maker nebo Slow Motion Video FX, díky nimž si můžete třeba nastavit, v jakém čase a jak moc se video zpomalí (nebo zrychlí). Záběry lze pochopitelně i „jenom“ stříhat, hračičkové se můžou efekty vyřádit také na zvukové stopě.

S videem je spojená ještě jedna zajímavá vychytávka. Díky úspornosti na rozlišení se stal GIF populárním prostředkem, jak pomocí krátkého videa bez zvuku vtipně reagovat na všechno možné. A nemusí to být nutně úryvek ze slavného filmu, i vy si můžete vytvořit svůj vlastní GIF, ve kterém budou hrát třeba vaši blízcí. Nástrojů je celá řada, jmenujme například 

(výstižně pojmenované) aplikace GIF Maker, GIF Editor nebo GIF Creator, které všechny naleznete na jednom místě v AppGallery.

Skener v kapse

Ale ještě zpět k obrázkům a fotkám. Užitečným pomocníkem nejen pro práci jsou skenovací aplikace, které dokážou vyfocený soubor rovnou oříznout a uložit do telefonu v podobě, kterou byste od té z běžného skeneru nerozeznali. Aplikace jako CanScanner ušetří starosti ve chvílích, kdy nemáte po ruce klasický skener a zároveň nechcete posílat neprofesionální obyčejnou fotku dokumentu.

Díky vhodným filtrům umí skenovací aplikace zpracovat nejen list papíru, ale třeba i analogové fotografie. Pokud si tedy chcete zálohovat staré snímky a zároveň uchovat jejich kvalitu, sáhněte po podobných aplikacích, třeba v AppGallery od Huawei.

Vše na jednom místě

Jak se v záplavě výtvorů vyznat? Ani to už nemusí nutně znamenat problém, jelikož existují i aplikace, které jsou zaměřené právě na třídění fotek a vytváření galerií v přehledných složkách. Jednou z takových aplikací je A+ Gallery, jejíž uživatelsky pohodlné rozhraní umožní snadnou správu alb a vyhledávání fotografií. Ty jsou tříděny nejen podle složek, ale i dle data pořízení, místa vzniku či dokonce převládajícího odstínu.

S fotografiemi a videi můžete dělat zkrátka vše, co si zamanete. Horší už je se vyznat v obrovském počtu aplikací, jejichž užitečnost se často utopí právě v nekonečném výběru. I proto je dobré mít všechny aplikace hezky pohromadě, například v AppGallery od Huawei.

Co je AppGallery?

Všechny aplikace vyvinuté ve spolupráci s Huawei a tisíce dalších kvalitních aplikací třetích stran jsou k dispozici na otevřené a zabezpečené distribuční platformě AppGallery. Ta je jedním ze tří největších obchodů s aplikacemi na světě a spojuje 420 milionů aktivních uživatelů měsíčně ve více než 170 zemích a regionech. Aplikace, které nenaleznete v AppGallery, můžete vyhledat pomocí vyhledávače Petal Search.

————————————————————————————————————————

Informace o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 32letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.