OnRobot uvádí na trh OnRobot Sander, robotickou brusku pro efektivní dokončovací aplikace

OnRobot Sander představuje nejnovější přírůstek do řady koncových nástrojů, které jsou základem moderních automatizačních aplikací 

PRAHA, 17. září 2020 – Společnost OnRobot, vedoucí dodavatel ucelené řady robotických nástrojů pro kolaborativní aplikace, uvádí na trh OnRobot Sander, elektrickou rotačně-excentrickou brusku pro automatizované dokončovací aplikace umožňující broušení a leštění povrchů. Zatímco tradiční řešení automatizovaného broušení vyžadují často pro implementaci a údržbu určité robotické zkušenosti, s novou bruskou mají nyní výrobci k dispozici ucelený brusný nástroj, který lze snadno a rychle nastavit na všech dostupných kolaborativních a lehkých průmyslových robotech.

Kompletní sestava nástroje OnRobot Sander zahrnuje vše, co zákazníci OnRobot potřebují k rychlému a snadnému spuštění brusné aplikace: plug-and-play brusný nástroj, širokou škálu standardních brusných a leštících disků, software pro snadné použití, silově-momentový senzor a Grit Changer umožňující automatizovanou volbu různých hrubostí brusného nástroje bez zásahu obsluhy.

Vyšší úroveň využitelnosti

Díky intuitivnímu vestavěnému softwaru v nástroji Sander lze snadno programovat jednoduché aplikace pro povrchové úpravy. OnRobot posouvá využitelnost nástroje ještě o krok dále prostřednictvím tlačítka „Uložit pozici,“ které uživatelům umožňuje manuální nastavení bodů pohybu bez použití ovládacího tabletu robota. Software nástroje Sander nabízí různé možnosti plánování pohybu – prostřednictvím manuálního vedení, zadáním tvaru či bodů a umožňuje upravovat rychlost rotace pro optimalizaci doby cyklu a udržení konzistentní kvality.

„Společnost OnRobot je odhodlána poskytovat malým a středním podnikům cenově dostupná řešení zaměřená na aplikace se snadným nastavením a údržbou. OnRobot Sander představuje všestranný brusný nástroj poskytující všechny funkce a výhody, které naši zákazníci od technologie automatického broušení očekávají, a to bez veškerých překážek a nákladů tradičně spojených s automatizovanými brusnými nástroji,“ Enrico Krog Iversen, CEO společnosti OnRobot.

Nástroj OnRobot Sander zvládá ploché, zakřivené a nerovnoměrné geometrie dílů a je dodáván s vyměnitelnými disky, které lze použít na širokou škálu materiálů. Integrovaný silově-momentový senzor umožňuje přizpůsobit se rozdílným povrchům nebo nepravidelnostem dílů, přičemž zlepšuje konzistenci a kvalitu a snižuje míru zmetkovitosti. Všechny pokročilé funkce brusky jsou podporovány na kobotech společnosti Universal Robots, nástroj je ale také snadno integrovatelný s jakoukoli další dostupnou značkou výrobců robotických ramen.

Výrazná úspora nákladů ve srovnání s pneumatickými bruskami

Bruska OnRobot je lehké řešení [1,2 kg včetně brusných talířů], kombinující vysoký výkon elektromotoru (až 10 000 otáček za minutu) s provozními náklady pouhých 5 % oproti pneumatickým brusným systémům. Tradiční pneumatické brusky používají velmi nákladné a neefektivní externí vzduchové kompresory. Elektrický motor nástroje Sander je oproti tomu odolný a spolehlivý se životností stejnou nebo delší, než mají konkurenční pneumatické systémy.

„Ve firmě OnRobot chceme demokratizovat automatizaci – postupně produkt po produktu, aplikaci po aplikaci, poskytnutím hotových řešení k okamžitému využití společnostmi, pro které je automatizace úplnou novinkou. Snižujeme náklady a komplexnost automatizace a zároveň ponecháváme našim zákazníkům všechny důležité funkce, které potřebují ke své práci,“ vysvětluje E. K. Iversen.

Sander poskytuje bezpečnější pracovní prostředí

Broušení představuje často nebezpečnou práci v prašných provozech, která s sebou nese řadu potenciálních zdravotních rizik pro pracovníky, od rizik způsobených vysokými vibracemi ručního nářadí až po poškození plic způsobené mikročásticemi. OnRobot Sander tato rizika minimalizuje a používá 3M disky s čistým smirkovým papírem eliminující většinu prachových částic a zajišťující bezpečnější prostředí pro pracovníky.

Fotografie produktu ke stažení zde, video k dispozici zde.

O společnosti OnRobot

Produktové portfolio OnRobot představuje široký sortiment nástrojů pro kolaborativní aplikace, včetně elektrických uchopovačů, senzorů, vakuového uchopovače, oceňovaným uchopovačem Gecko a měničů nástrojů. Tato nová kombinace nabídky firmy OnRobot umožňuje rychlejší a jednodušší automatizaci aplikací jako je balení, kontrola kvality, manipulace, obsluha strojů, montáž a svařování. Vedle své centrály v dánské Odense má společnosti také pobočky v Dallasu, Soestu (v Německu), Barceloně, Varšavě, Šanghaji, Tokiu, Soulu, Singapuru a Budapešti. V České republice jsou produkty OnRobot dodávány partnerskými společnostmi AMTECH, DREAMland, EPO MACHINERY, EXACTEC, Petr Kovanda a Rob4Job s.r.o. Pro více informací navštivte: http://www.onrobot.com.