Canon EOS C70 jako první kamera systému Cinema EOS využívá schopnosti bajonetu RF

Praha, 24. září 2020 – Společnost Canon Europe dnes oznámila, že na trh uvede kompaktní všestrannou kameru EOS C70, která jako první spojuje špičkovou obrazovou kvalitu systému Canon Cinema EOS System s přenosností a flexibilitou přístrojů řady EOS R. Filmaři pracující s kamerou systému Canon Cinema EOS se pomohou poprvé těšit na neuvěřitelné možnosti výkonných objektivů RF. 

Kamera EOS C70 je svým provedením ideální pro celou řadu účelů, včetně dokumentární tvorby, produkce libovolného rozsahu, zpravodajství a nyní i sociálních sítí, a to díky schopnosti natáčet při orientaci na výšku. Její rozměry a vlastnosti umožňují kameramanům filmovat z ruky, z dronu nebo ze stabilizátoru, což jim poskytuje vyšší míru tvůrčí svobody. Navíc nabízí řadu formátů pro záznam na SD karty – včetně 4K až 120 sn./s s 10bitovou barevnou hloubkou 4:2:2 ve formátu XF-AVC (All-I nebo Long-GOP) a MP4 v HEVC (H.265) nebo H.264. To filmařům umožňuje vyhovět různým produkčním požadavkům. 

Canon dnes na trh uvádí také adaptér EF-EOS R 0.71x pro připojení objektivů EF k tělu s bajonetem RF, který zvyšuje kompatibilitu mezi dvěma nejoblíbenějšími řadami objektivů Canon. Díky tomu mohou filmaři s kamerou EOS C70 využívat celou produktovou řadu objektivů EF.

Kompaktní kamera, kinematografická kvalita

Filmování s digitálními zrcadlovkami a bezzrcadlovými fotoaparáty získává na oblibě. EOS C70 propojuje dvě skupiny produktů Canon – kompaktní přístroje s výměnnými objektivy a kamery systému Cinema EOS. Malých rozměrů bylo možné dosáhnout díky využití bajonetu Canon RF, který má krátkou sečnou vzdálenost. Přestože je nová kamera nejmenším a nejlehčím modelem řady Cinema EOS, nabízí množství funkcí, díky nimž slouží jako univerzální nástroj pro profesionální filmové účely. Je vybavená 13 nastavitelnými tlačítky, multifunkčním gripem, který usnadňuje ovládání, profesionálními vstupně-výstupními terminály včetně HDMI a 2x mini XLR pro audio a nezávislým systémem chlazení. Nový tenčí systém ND filtrů, který umožňuje prodloužit expozici až o 10 hodnot, poskytuje kameramanům větší kontrolu nad expozicí a hloubkou ostrosti.

Uvedení systému RF do světa kinematografie

Objektivy Canon RF jsou proslulé vynikající obrazovou kvalitou a funkčností. Technologie tohoto bajonetu nabízí pokročilé možnosti pro záznam videa a je ideálním řešením pro kamery systému Canon Cinema EOS. Uživatelé kamery EOS C70 díky tomu mohou pracovat s vysoce kvalitními objektivy z neustále se rozšiřující řady RF, včetně teleobjektivů, objektivů s proměnným i pevným ohniskem, vysoce světelných objektivů a makroobjektivů. Optimální stabilizaci obrazu zajišťuje systém Combination IS, který využívá jak optickou stabilizaci objektivů RF, tak elektronickou stabilizaci v těle kamery a podává vynikající výsledky i při filmování z ruky. Rozšířená komunikace mezi objektivem a tělem kamery nabízí dodatečné funkce, například schopnost zobrazit vzdálenost objektu na LCD displeji kamery.

Bajonetový adaptér EF-EOS R 0.71x pomocí optické konverze poskytuje u objektivů EF plnoformátový úhel záběru i na snímači Super 35mm a zlepšuje přenos světla přibližně o jednu expoziční hodnotu. Adaptér umožňuje plnohodnotnou komunikaci mezi objektivy EF a tělem kamery a zajišťuje do budoucna podporu rozsáhlé rodiny objektivů Canon EF. Při užití adaptéru EF-EOS R 0.71x je plně podporováno automatické ostření a korekce vinětace a chromatických aberací a přenos metadat z objektivu.

Dokonalá obrazová kvalita v rozlišení 4K 

EOS C70 využívá snímač typu Super 35mm Dual Gain Output (DGO), jakým disponuje i vysoce hodnocená kamera EOS C300 Mark III. Ten poskytuje výjimečnou obrazovou kvalitu s dynamickým rozsahem přes 16 EV. EOS C70 nabízí podobně jako EOS C300 Mark III věrné kinematografické barevné podání, mimořádně čistý obraz za nízké hladiny osvětlení a vynikající podporu širokého dynamického rozsahu. Díky snímači DGO a výkonnému procesoru DIGIC DV 7 je EOS C70 ideální volbou pro profesionální filmaře, kteří chtějí produkovat 4K obsah špičkové kvality. Umožňuje také zpomalený záznam v rozlišení 4K 120p – s podporou systému automatického ostření Dual Pixel CMOS AF a se záznamem zvuku. Pro ty, kdo požadují vysoké snímkové frekvence, je v režimu Super16 k dispozici i možnost 180p. Kamera EOS C70 umožňuje filmovat ve vysokém rozlišení pro široké spektrum účelů, od dokumentární tvorby a zpravodajské práce po hudební videa a internetový obsah. Zápis probíhá na dvě karty SD ve formátu Canon XF-AVC s rozlišením 4K a 10bitovou barevnou hloubkou ve formátu 4:2:2.

Vylepšené podpůrné funkce

EOS C70 si připisuje celou řadu prvenství mezi kamerami systému Cinema EOS. Vedle podpory proslulého systému automatického ostření se zdvojenými body Canon Dual Pixel AF je rovněž první kamerou Cinema EOS vybavenou revolučním inteligentním sledovacím a rozpoznávacím systémem EOS iTR AF X, jaký nalezneme i u nově uvedeného fotoaparátu EOS R5. Systém využívá algoritmy pro rozpoznání tváře a hlavy vyvinuté s využitím technologie hloubkového učení. Tento systém spolupracuje se systémem automatického ostření s detekcí tváře a výrazně zlepšuje spolehlivost ostření a sledování objektu. Dále EOS C70 do řady Cinema EOS jako první přináší funkci Auto ISO. 

Canon se také kamerou EOS C70 u svého systému Cinema EOS poprvé pouští na nové pole a nabízí funkci záznamu na výšku, zejména pro účely sociálních sítí a veřejných digitálních zobrazovacích zařízení. 

Jednoduché ukládání a pracovní postupy

Kamera EOS C70 nabízí několik možností záznamu v rozlišeních 4K, UHD, 2K a Full HD. Vzhledem ke svému určení pro tvůrce obsahu, kteří si chtějí zjednodušit postprodukční procesy, podporují SD sloty karty typu UHS-II s vysokou rychlostí zápisu, a to v různých konfiguracích, včetně souběžného zápisu na obě média ve stejném nebo v různých formátech a režimu nepřerušeného pokračování zápisu na druhou kartu po zaplnění jedné. Poprvé u kamery řady Cinema EOS je k dispozici možnost záznamu ve dvou různých formátech, rozlišeních a bitových hloubkách na každou kartu, což výrazně zvyšuje flexibilitu práce.  

Fotografie kamery EOS C70 najdete ZDE.

Fotografie adaptéru EF-EOS R 0.71x si stáhnete ZDE.

Společnost Canon dnes rovněž uvedla objektiv CJ20ex5B IASE S. Jedná se o objektiv 2-v-1 třídy UHDxs s 20x zoomem začínajícím na ohniskové vzdálenosti 5 mm, který rozšiřuje řadu špičkových televizních objektivů Canon pro kamery se snímačem 2/3″ se záznamem ve 4K.

Další informace o kameře EOS C70 a bajonetovém adaptéru EF-EOS R 0.71x naleznete zde: 

https://www.canon.cz/video-cameras/eos-c70/

Nová kamera bude představena ve čtvrtek 24. září ve 14:00 SELČ na akci Canon Vision, která virtuálně kopíruje prostředí obchodní přehlídky. Registrace pro účast na Canon Vision a program akce jsou k dispozici zde: https://www.canon-europe.com/pro/events/canon-vision/

EOS C70 – hlavní funkce a vlastnosti: 

  • Bajonet RF
  • Cinema EOS C70 využívá nový snímač 4K Super 35mm DGO s podporou HDR vyvinutý společností Canon
  • Vysoká snímková frekvence 120 sn./s při natáčení ve 4K se záznamem zvuku a DPAF
  • Dva sloty na paměťové karty SD umožňují souběžný záznam ve více formátech
  • Vylepšený systém automatického ostření Dual Pixel AF  s inteligentním sledováním objektu a novým dotykovým uživatelským rozhraním
  • Kompatibilita s novým bajonetovým adaptérem EF-EOS R 0.71x umožňuje používat široký okruh objektivů Canon EF

-KONEC-

O společnosti Canon Europe

Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 13 500 lidí a přispívá zhruba čtvrtinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.  
Společnost Canon byla založena v roce 1937 a po celou dobu své osmdesátileté existence přináší zákazníkům špičkovou obrazovou techniku. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitosti k růstu, od fotoaparátů po komerční tiskárny a od podnikového poradenství po lékařskou techniku. 
Firemní filozofie společnosti Canon je Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. V regionu EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný obchodní růst a zaměřuje se na snižování svého dopadu na životní prostředí a pomáhá jej snižovat i svým zákazníkům pomocí svých produktů, řešení a služeb. 
Je průkopníkem neustále měnícím svět obrazové techniky pro vyšší dobro. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného, abychom mohli vidět svět z nových pohledů. Pomáháme vnášet do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože můžeme-li náš svět vidět, dokážeme jej měnit k lepšímu.
Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com