Inovace od Dell Technologies zlepšují správu, automatizaci a ochranu prostředí VMware

Praha, 30. září 2020 – Společnost Dell Technologies představila několik inovací svého infrastrukturního portfolia pro prostředí VMware. Jejich cílem je pomoci zákazníkům lépe chránit, spravovat a podporovat tradiční i moderní aplikace v okrajových prostředích, datových centrech a v hybridních cloudech.

Nové integrace v oblasti HCI, cloudu, úložišť a ochrany dat s nejnovějšími vydáními softwaru VMware pomáhají zákazníkům inovovat v okrajových prostředích, datových centrech a hybridních cloudech.

„Zákazníci, kteří chtějí urychlit svoji digitální transformaci, potřebují důvěryhodná, ověřená řešení, která jim usnadní orientaci v dnešním multicloudovém světě a naplní jejich IT i obchodní potřeby. Dell Technologies a VMware zvedají laťku úzce integrovanými řešeními, která zákazníkům a partnerům pomáhají lépe spravovat a chránit tradiční i moderní aplikace,“ říká Jeff Boudreau, prezident a generální ředitel divize infrastrukturních řešení společnosti Dell Technologies.

Nejnovější inovace produktů VMware

Zároveň s vydáním nejnovějších verzí produktů VMware včetně vSphere, vSAN a VMware Cloud Foundation s podporou řešení Tanzu rozšiřuje Dell Technologies podporu těchto technologií v celém svém infrastrukturním portfoliu v podobě úzce integrovaných řešení Dell Technologies Cloud, Dell EMC VxRail, Dell EMC PowerProtect, Dell EMC PowerEdge a dalších.

Dell EMC VxRail, jediný HCI systém navržený společně s VMware, je vůbec první systém integrovaný s VMware vSphere s Tanzu. Zákazníkům umožní jednoduše a rychle zavádět Kubernetes s jednoduchým nasazením a poskytováním prostředků. Široké portfolio infrastrukturních produktů Dell umožňuje zákazníkům nasadit VMware Tanzu způsobem, jaký nejlépe vyhovuje jejich IT strategii – s využitím ověřené architektury, klastru VxRail nebo cloudové platformy Dell Technologies.

Cloudová platforma Dell Technologies poskytovaná na základě předplatného maximálně usnadňuje zavedení VMware Tanzu v hybridních cloudech – již od 70 USD za jeden uzel na den. Díky eliminaci přímých nákladů a prognostických rizik si mohou podniky spočítat výdaje na IT bez překvapení a skrytých nákladů. Zákazníci mohou využít nejrychlejší zavedení hybridního cloudu na trhu – zprovoznění trvá pouhých 14 dní a prostředí lze dále rozšířit již za pět dní. 

Inovace úložišť pro prostředí VMware

Inovace v oblasti úložišť Dell Technologies pomáhají zákazníkům jednoduše spravovat tradiční i moderní aplikace v prostředích VMware a přistupovat k nim.

  • Dell EMC PowerMax zjednodušuje správu VMware Replikace Dell EMC PowerMax je nyní integrována s VMware vSphere Virtual Volumes (vVols) a VMware Site Recovery Manager. To zjednodušuje správu VMware a zkracuje dobu nutnou k poskytnutí prostředků, replikaci a zavedení pravidel na úrovni služeb. Zákazníci mohou modernizovat svoji infrastrukturu a zároveň chránit své nejdůležitější aplikace. Nová funkce Cloud Mobility pro Dell EMC PowerMax nabízí jednoduchý přenos dat z lokálních prostředí do veřejných cloudů. Zákazníci mohou snížit náklady na 1 GB u dlouhodobě uložených dat až o 50 % a zároveň uvolnit kapacitu v PowerMax pro lokální aplikace s vyšší prioritou, a tím prodloužit životnost diskového pole. Nejrychlejší podnikové úložiště na světě nabízí vylepšené bezpečnostní funkce a funkci Smart DR pro vyšší odolnost dat a úspornost.
  • Dell EMC ObjectScale přináší objektový přístup do VMware Cloud Foundation Dell Technologies předvádí ukázku své objektové úložné platformy příští generace založené na Kubernetes, Dell EMC ObjectScale, která je v současné době k dispozici v rámci programu předběžného přístupu. Řešení ObjectScale umožňuje vývojářům zajišťovat moderním stavovým aplikacím na vyžádání úložiště cloudového rozsahu kompatibilní s S3. Tím, že je možné objektové ukládání – což je zásadní součást architektur nativně cloudových aplikací – zavádět přímo prostřednictvím vSphere, získávají zákazníci potřebné předpoklady pro poskytování moderních aplikací a lepší sladění vývoje s provozem IT. Řešení ObjectScale je koncipované jako horizontálně rozšiřitelné s geograficky rozptýlenou architekturou. Poskytuje datové úložiště pro okrajová, datacentrová a hybridní cloudová podniková prostředí.

Moderní ochrana dat v prostředích VMware 

Dell Technologies zavádí pokročilé schopnosti pro správu a zálohování u řešení PowerProtect Data Manager v prostředích VMware. Nové funkce na ochranu dat zahrnují: 

  • Podpora Tanzu v PowerProtect Data Manager Dell EMC PowerProtect Data Manager pomáhá zákazníkům provozovat a chránit důležité moderní aplikace. Podporuje proto nyní portfolio VMware Tanzu, včetně klastrů Tanzu Kubernetes, klastrů Kubernetes ve vSphere, Tanzu Kubernetes Grid (TKG) a Tanzu Kubernetes Grid Integrated (TKGI) v lokálním prostředí a ve veřejných cloudech.
  • Správa úložiště VMware podle pravidel a ochrana VMware Cloud Foundation Novou integrací v PowerProtect Data Manager vzniká jediné řešení, které poskytuje nativní správu úložiště vCenter na základě pravidel na ochranu virtuálních strojů (VM). To umožňuje správcům virtuální infrastruktury ušetřit čas díky využití pracovních postupů známých z prostředí vSphere k nastavení pravidel na ochranu dat. PowerProtect Data Manager v nejnovějším vydání navíc nabízí řešení certifikované společností VMware na ochranu infrastrukturní vrstvy VMware Cloud Foundation.
  • Vylepšená ochrana důležitých VM – Dell Technologies představuje preview nové funkce nástroje PowerProtect Data Manager, která odstraňuje nutnost pozastavit virtuální stroj po dobu zálohování. Nové technologie snímkování a přesunu dat umožňují zálohovat kriticky důležité VM bez narušení provozu. Podniky tedy nemusí volit mezi dostupností a bezpečností, protože všechny VM jsou chráněné a aktivní i během zálohování.

Dell Technologies Cloud a VMware umožňují rychlejší budování cloudů 

VMware Cloud na Dell EMC, řešení datového centra ve formě služby pro Dell Technologies Cloud, nabízí nový velký uzel pro pracovní zátěže s vysokými nároky na paměť a úložiště a vychází také vstříc bezpečnostním potřebám globálních podniků a jednotlivých odvětví novými potvrzeními o shodě včetně ISO, CCPA, EU GDPR a SOC-2. Služba také zjednodušuje přenositelnost pracovních zátěží s pomocí VMware HCX buď z tradiční infrastruktury, nebo mezi pracovními zátěžemi běžícími ve dvou lokalitách. Nová podpora víceuživatelských klastrů umožňuje zákazníkům segmentovat pracovní zátěže a vytvořit až osm klastrů na jeden rack, a tím lépe využít stávající prostředky a zvýšit výkon.

Dell Technologies a VMware usnadňují poskytovatelům cloudových služeb rychlé budování a škálování hostovaných cloudových prostředí díky užší integraci mezi nástrojem VMware Cloud Director a platformou Dell Technologies Cloud Platform (DTCP). Díky novým integracím mohou poskytovatelé dosáhnout výrazných úspor nákladů zkrácením doby nutné ke zprovoznění a správě multitenantních cloudových prostředí, kdy vytvoření virtuálního datového centra trvá pouze několik minut a je možné jej následně opakovaně nasazovat kdekoli v řádu sekund. Nové automatizační schopnosti ještě více zjednodušují zavádění služeb a řízení životního cyklu takového softwarově definovaného datového centra. Poskytovatelé cloudových služeb, kteří provozují VMware Cloud Director na DTCP, mohou zákazníkům nabídnout rychlý přístup ke spolehlivějším a konzistentnějším cloudovým prostředkům v prostředích DTCP a externích instancích.

Podpora projektu Monterey společnosti VMware

Dell Technologies se připojuje ke společnosti VMware v projektu Monterey, který reaguje na bezprecedentní změny ve způsobu, jakým jsou aplikace stavěny a nasazovány. Zavedením podpory chytrých síťových rozhraní SmartNIC společnosti VMware a Dell Technologies poskytují zákazníkům cestu k budování infrastruktury příští generace, která efektivně řídí přidělování požadavků na infrastrukturu, aplikace a zabezpečení mezi CPU, GPU a karty SmartNIC.    

Dostupnost:

  • VMware vSphere a VMware Cloud Foundation s Tanzu na VxRail a podpora Tanzu pro Dell Technologies Cloud Platform bude k dispozici celosvětově od října 2020.
  • Dell EMC PowerMax je celosvětově k dispozici. 
  • Dell EMC ObjectScale bude brzy k dispozici pro předběžný přístup a celosvětová dostupnost je plánována na rok 2021.
  • Podpora VMware Tanzu v Dell EMC PowerProtect Data Manager bude k dispozici celosvětově od října 2020.
  • Správa úložiště podle pravidel v Dell EMC PowerProtect Data Manager bude k dispozici celosvětově od listopadu 2020. 
  • Ochrana VMware Cloud Foundation v Dell EMC PowerProtect Data Manager bude k dispozici celosvětově od října 2020.
  • Globální vydání nové funkcionality Dell EMC PowerProtect Data Manager, která odstraňuje nutnost pozastavit virtuální stroje během zálohování, je plánováno na začátek roku 2021.
  • Inovace řešení VMware Cloud na Dell EMC budou k dispozici v USA od listopadu 2020.
  • VMware Cloud Director na platformě Dell Technologies Cloud jsou již celosvětově k dispozici.

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies je unikátní skupina firem, které poskytují organizacím potřebnou IT infrastrukturu, aby mohly budovat svoji digitální budoucnost, transformovat své IT a chránit svá nejdůležitější aktiva: informace. Společnost poskytuje služby firmám všech velikostí ve 180 zemích – od 99 % firem v žebříčku Fortune 500 až po jednotlivé spotřebitele – kterým dodává nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio produktů od těch koncových přes core až po cloudová řešení. Rodina Dell Technologies se skládá z následujících značek: Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream a VMware.