Které sporty jsou pro vás nejvíc prospěšné? Chytré hodinky Huawei Watch GT 2 Pro je pro vás budou sledovat a měřit všechny​

V dobách nejrůznějších změn, jaké zažíváme například v současnosti, bychom neměli zapomínat na fyzickou aktivitu. Někdy nás takové období může dokonce motivovat cvičit více než dříve, v některých případech se cvičením nově začít. Nejde přece jen o to, jak vypadáme, ale zejména o to, jak se celkově cítíme. Bez ohledu na to, jestli jste zvyklí cvičit doma, venku nebo raději chodíte do tělocvičny, chytré hodinky HUAWEI WATCH GT 2 Pro posunou váš sportovní zážitek na novou úroveň a podporují více než 100 režimů, ve kterých můžete sledovat, jak se zlepšujete. Jak si tedy vybrat sportovní aktivitu, která pro vás bude nejvhodnější?

Fyzická aktivita je dobrá pro celkovou kondici, snížení krevního tlaku, zlepšení oběhu a spalování kalorií. V dlouhodobém horizontu prodlužuje život. Kromě zlepšení zdravotního stavu může být sport také cestou k seberozvoji, koníčkem nebo způsobem jak rozšířit okruh přátel. Navzdory tomu se mnohým z nás stále nedaří s cvičením začít nebo si udržet motivaci po delší čas. Důvodem může být, že se nevěnujeme té správné aktivitě, která je pro nás vhodná.

Jak si ale vybrat aktivitu, která je pro vás nejvhodnější?

Když se zabýváme myšlenkou, které sportovní aktivitě bychom se mohli věnovat, můžeme zvážit například následující kritéria:

  • Jste týmový hráč, nebo vlk samotář?

Týmové sporty jako fotbal, volejbal, basketbal vyžadují spolupráci, vzájemnou komunikaci a někdy také vůdčí schopnosti. Jiné aktivity jako fitness se také mohou odehrávat ve skupině, ale každý zároveň vystupuje sám za sebe a není na ostatních lidech nijak závislý. Na druhou stranu se můžete cítit zdaleka nejlépe, když se trápíte osamoceně při třicátém kilometru svého běhu někde v parku. Záleží zkrátka na vaší osobnosti a založení.

  • Jaký máte typ postavy a co můžete vydržet?

Na amatérské úrovni se můžete věnovat každému sportu, který si vyberete. Existují ale činnosti, které jsou pro vaše tělo vhodnější. Pokud nejste vysocí, basketbal asi nebude vaší první volbou. Jestli je to ale vaším snem, určitě to nevzdávejte. Můžete být dobrým rozehrávačem. Pamatujte, že jeden z nejznámějších basketbalových profesionálů neměřil více než 158 cm.

Je také důležité zvážit, kolik bolesti jste schopni vydržet. Jste v pohodě s přetížením při dýchání? Zvládnete zásah míčem? Umíte padat? A na jakém typu povrchu (trávník na fotbalovém hřišti, palubovka v tělocvičně)? Jste schopni zvládnout kontakt s tělem spoluhráčů a soupeřů? Jak nepříjemné by to pro vás bylo?

  • Jaký je váš rozpočet?

Některé sporty vyžadují speciální vybavení a hřiště, zatímco u jiných stačí tenisky a permanentka do fitka. To neznamená, že se nemůžete věnovat sportu svých snů a zároveň neušetřit. Vybavení si můžete pořídit z druhé ruky nebo si jej pronajímat.

Běhejte pro zdraví

Běhání je v současnosti jednou z nejpopulárnějších aktivit. Posiluje kardiovaskulární systém. Podle lékařských studií lidé, kteří pravidelně běhají, mají o 30 % nižší pravděpodobnost úmrtí na problémy se srdcem. Nemusíte přitom být maratonští běžci, uvedené výsledky platí i pro ty, kteří běhali méně než 50 minut týdně. Při běhání ze sebe také dobře setřesete stres a pomůže vám efektivně shodit na váze. Pokud se necítíte připraveni začít s běháním, věnujte se alespoň chůzi – udělejte nejméně deset tisíc kroků denně.

Pro jakoukoli variantu se rozhodnete, Huawei Watch GT 2 Pro přicházejí s deseti různými vědecky ověřenými profesionálními běžeckými kurzy, které vám pomohou zvolit pro sebe ten správný směr.

Zrozeni pro golf

Jakkoli může být vnímán jako sport pouze pro lidi z vyšší třídy, je golf sportem pro každého. Kurzy golfu jsou nyní k dispozici na každém rohu. Jejich rostoucí počet činí golf postupně dostupný opravdu každému, kdo má alespoň trochu chuti naučit se zacházet s holemi. Golf vyžaduje intenzivní aerobní pohyb a snižuje riziko srdečních chorob a infarktu. Navíc je golf skvělou příležitostí potkat nové lidi.

Ať sněží!

Blíží se zima, takže pokud jste milovníci sněhu, bude pro vás perfektní volbou lyžování. Nový režim pro lyžování v HUAWEI WATCH GT 2 Pro navíc dokáže monitorovat prakticky vše: rychlost, vzdálenost, trajektorii, kumulované převýšení, maximální sklon, tepovou frekvenci, hladinu kyslíku v krvi a mnoho dalšího bez  ohledu na to, zda lyžujete, běžkujte nebo jezdíte na snowboardu. Díky hlasovým upozorněním si budete moci být jisti, že při dovádění ve sněhu máte správné držení těla.

Tělocvična bez tělocvičny

A nakonec tělocvična. Ale nikoli ta typická, s činkami. Zkuste cvičit venku! Pokud vám záleží na zdravém životním stylu, chcete vypadat skvěle a strávit víc času mimo uzavřené prostory, nemusíte být profesionální atlet, abyste docenili širokou škálu aktivit, které se dají provozovat venku a při kterých můžete dosáhnout výsledků, které si stanovíte.

Více jógy

Jóga umožňuje zrelaxovat současně tělo i mysl, a tak je ideální pro ty, kdo mají stresující povolání a žijí v neustálém pohybu. Díky józe se vaše tělo stane silnějším, odolnějším a pružnějším, a tím také méně náchylným ke zranění. Pravidelné cvičení jógy vám také zlepší postavu a napraví vadné držení těla. Jednotlivé pozice v józe se cvičí se záměrně protaženou páteří tak, že se zvětšuje vzdálenost mezi jednotlivými obratli a snižuje se tlak na ploténky.

Dopřejte si chytrého kouče

Bez ohledu na to, jaký typ fyzické aktivity si vyberete nebo kolik z nich se chystáte vyzkoušet, při každém cvičení vám pomohou chytré hodinky HUAWEI WATCH GT 2 Pro, které dokážou monitorovat vaši aktivitu, pomoci analyzovat data a poradit, kdy znovu cvičit příště. Nabízí více než 100 režimů pro nejrůznější pohybové aktivity, včetně dvou zcela nových, určených pro golf a lyžování. Kromě běžných funkcí jako srdeční tep a saturace kyslíku v krvi dokážou tyto chytré hodinky sledovat i kvalitu vašeho spánku a hladinu stresu, a to 24 hodin denně. Můžete tak snadno sledovat svůj zdravotní stav na denní bázi a dále zlepšovat své výkony díky personalizovaným radám pro zdraví a spánek. Navíc nabízejí velmi dlouhé nabití baterie až dva týdny, takže váš sportovní životní styl nemůže nic zastavit.

Stále nevíte, kterou aktivitu si vybrat? Vezměte je jednu po druhé: pilates, tenis, tanec, lyžování, bojové sporty, jízda na kole, jízda na koni, aerobik – HUAWEI WATCH GT 2 Pro je monitorují všechny!

Informace o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 32letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.