Aplikace opPORTUnity nabídne netradiční investice. První budou akcie Pilulky

Praha, 2. října 2020 – Netradiční investiční příležitosti nabídne nová aplikace opPORTUnity z dílny finanční skupiny Wood & Company. Patří do rodiny retailových investičních nástrojů spolu s robotickou platformou Portu a on-line galerií Portu Gallery. Na rozdíl od nich je ale opPORTUnity určena zkušenějším investorům, kteří hledají výjimečné investiční příležitosti. Tou první bude nabídka akcií společnosti Pilulka, která nedávno oznámila vstup na pražskou burzu. Spuštění úpisu se očekává v týdnu od 5. října. Minimální investice na opPORTUnity bude možná už od 10 tisíc korun, u Pilulky to bude pravděpodobně více (minimálně jeden lot). Jako bonus je pokyn k úpisu zdarma, bez poplatků. 

„Na opPORTUnity chceme nabízet investiční příležitosti, které se vymykají z nabídky tradičních produktů pro širší investorskou veřejnost. Půjde o specifické a zajímavé projekty, na kterých se bude velmi často podílet mateřská společnost Portu a v dlouhodobém horizontu mohou přinést zajímavé zhodnocení,“ vysvětluje Radim Krejčí, šéf investiční platformy Portu a doplňuje: „Investice na opPORTUnity nejsou určené pro každého. Předpokládá se, že investor se s představeným projektem bude ochoten seznámit detailněji a vyhodnotit případná rizika.“ Minimální investice se u jednotlivých projektů mohou pohybovat už od deseti tisíc korun. 

Prvním projektem, který opPORTUnity nabídne, je investice do veřejně obchodovaných akcií známého řetězce lékáren Pilulka. Vstup na pražskou burzu společnost ohlásila před několika dny. Detaily emise akcií budou dostupné na portálu opPORTUnity po zveřejnění Prospektu schváleného ČNB.  „WOOD & Company, jako největší obchodník na pražské burze se rozhodl úpis akcií podpořit jednoduchou online formou. A pro tyto účely vyvinula společnost platformu opPORTUnity,“ uzavírá Krejčí. Podle Krejčího bude opPORTUnity unikátní právě jedinečností nabízených projektů, které se nemusí už nikdy opakovat. I přesto, že ponesou specifickou formu rizika, mají potenciál nadstandardního zhodnocení.   

Více informací o opPORTUnity zde

___________________________________________________________________

O Portu

Portu je retailovou divizí WOOD & Company. V rámci Portu jsou vyvíjeny on-line investiční a finanční platformy, které demokratizují český investiční trh a díky využití moderních technologií nabízí široké veřejnosti služby, které byly dříve dostupné jen bohatým. Portu umožňuje lidem nakládat s jejich volnými penězi tak, aby měli méně starostí a snadněji dosahovali svých finančních cílů. Je postaveno na hodnotách maximální dostupnosti, transparentnosti, efektivnosti a personalizace.

Portu.cz nabízí od roku 2018 moderní způsob dlouhodobého investování na kapitálových trzích formou on-line asset managementu (neboli robo-advisory). Postupně také přidává další revoluční novinky v oblasti investování. Například v dubnu 2019 Portu spustilo tematické investování, které investorům umožňuje transparentně zhodnocovat peníze prostřednictvím sektorů a trendů, které odpovídají jejich cílům, hodnotám i přesvědčení. V září 2019 Portu spustilo on-line investiční galerii Portu Gallery. Ta jako jediná v Evropě umožňuje investorům diverzifikovat jejich portfolia a investovat do historických a sběratelských předmětů s potenciálem zajímavého zhodnocení. V listopadu 2019 Portu přišlo s dětskými investičními účty. Ty se sníženým poplatkem, jen 0,25 % ročně, umožní dosáhnout vyšších výnosů a nashromáždit větší objem peněz, až si je děti jednou budou chtít vybrat. Portu má nyní již více než 17 000 uživatelů.

O WOOD & Company

WOOD & Company je významná investiční skupina s předním postavením na středoevropském trhu. Skupina se zaměřuje na poskytování transakčního poradenství, poradenství v oblasti korporátních financí, obchodování s cennými papíry a správu aktiv. Společnost byla založena v roce 1991 a má kanceláře v šesti evropských městech včetně centrály v Praze a zkušeného oddělení investičního bankovnictví v Bratislavě. WOOD & Company je členem několika významných burz ve světě a zároveň největším obchodníkem na Pražské burze cenných papírů. Ročně zobchoduje akcie o objemu 25 mld. eur, což potvrzuje silnou pozici společnosti na místních kapitálových trzích. Aktiva spravovaná skupinou dosahují téměř
1 mld. eur a to v oblasti zdravotnického zboží, farmaceutického průmyslu, nakládání s odpady, nemovitostí a informačních technologií.