Piráti Libereckého kraje se dohodli na vládnoucí koalici se SLK a ODS

Liberec, 6.9. 2020 – Již po dvou kolech jednání došlo k dohodě o novém vedení Libereckého kraje. Piráti se budou podílet na vedení kraje a formování jeho budoucnosti v koalici s vítězným SLK a ODS. Rada kraje bude složena v poměru 5+2+2. V devítičlenné radě budou mít Piráti dva zástupce, stejně jako ODS. Pět členů rady včetně hejtmana připadne Starostům pro Liberecký kraj. 

Za Piráty bude náměstkem konzultant a školitel veřejných zakázek Ing. Zbyněk Miklík s gescí řízení resortu ekonomiky, informatiky, správy majetku, investic a veřejných zakázek. “I když se nedohodla námi preferovaná varianta dvou koalice Pirátů a SLK, věřím, že kompromisně vyjednaná podoba široké koalice i připravovaného programu bude prospěšná pro Liberecký kraj,” okomentoval na tiskové konferenci lídr Pirátů v krajských volbách Miklík.
Radním odpovědným za resort životního prostředí a zemědělství bude Pirát Václav Židek, který k tomu dodává: “Jsem rád, že jsme se domluvili na této gesci, žiji na venkově a jeho problémy znám z první ruky. Oblast životního prostředí a ekologického zemědělství je pro mne výzvou v dobrém slova smyslu.


Koaliční smlouvu ještě musí projednat a schválit  členská základna Pirátů Libereckého kraje ve veřejném hlasování.—liberecky.pirati.cz