Uděláme všechno potřebné, abychom dodali Česku 4000 lůžek co nejdříve

Největší evropský výrobce zdravotnických lůžek řeší pandemické poptávky od února. Pro jejich zvládnutí uzpůsobil výrobu a chrání zdraví svých zaměstnanců. Nyní udělá všechno potřebné, aby už v říjnu začal dodávat první lůžka pro zvládnutí situace v Česku. 

Je to zcela mimořádná situace. Poptávka české vlády na 4000 lůžek přišla 14. října večer. „Náš tým pracoval celou noc, abychom co nejlépe naplánovali kapacity výroby a vyhověli této potřebě. Je to pro nás priorita číslo jedna. Jako český výrobce si samozřejmě plně uvědomujeme zodpovědnost vůči komunitě, kde žijeme a pracujeme,“ říká Tomáš Kolář, výkonný ředitel LINET Group.

Vzhledem k celosvětové poptávce má LINET pokryté objednávky až do konce roku. Aktuálně však připravuje výrobu 3000 lůžek pro standardní péči a 1000 lůžek pro intenzívní péči, která si žádá česká vláda. „Děláme maximum, abychom poptávce státu vyhověli. Výrobu rozprostřeme v čase a první lůžka začneme dodávat hned v příštím týdnu. Během několika následujících týdnů pokryjeme celou zakázku,“ upřesňuje Tomáš Kolář.

Pro LINET nejsou výjimkou dodávky do českých nemocnic v řádech set či tisíců lůžek. Společnost je navíc připravena dodat celou nynější zakázku s velkou slevou.  

LINET se intenzivně připravuje i v rámci personálního pokrytí. „Aktuálně situaci zvládáme, jelikož jsme preventivně začali vše řešit už v srpnu. Zavedli jsme mimořádná opatření, kterými chráníme zdraví všech našich zaměstnanců,“ vysvětluje personální ředitelka LINET Group Vladimíra Michnová a dodává: „Covid pozitivních zaměstnanců jsme naštěstí evidovali minimum, ale víme, že horší vlna ještě přijde, proto nyní vynakládáme veškeré úsilí, abychom situaci zvládli.“

O celé zakázce budeme dále informovat. 

LINET Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, antidekubitních matrací, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Sídlí v nizozemském Dordrechtu a zaměstnává 1900 lidí v 20 společnostech a lokalitách. Výrobkové portfolio skupiny tvoří známé značky lůžek LINET, wissner-bosserhoff (WIBO), zahrnuje také matrace a nabídku doplňují i výrobky BORCAD Medical: porodní lůžka, gynekologická, transportní a dialyzační křesla. Firma si svůj stabilní organický růst udržuje díky schopnosti přinášet nové výrobky maximálně přizpůsobené potřebám zákazníků. Více na www.linet.cz.