Společnost BILLA vyplatí zaměstnancům prodejen mimořádnou odměnu 3 000 Kč

  • BILLA odmění zaměstnance prodejen mimořádnou odměnou za jejich obětavou práci a péči o zákazníky
  • Odměna bude vyplacena zaměstnancům okamžitě formou dárkových poukázek
  • Odměnu zaměstnancům BILLA vyplatila již na jaře tohoto roku a připravuje i další kroky pro zlepšení jejich pracovních podmínek

Pokladní, zaměstnanci čerstvých úseků, prodavači či skladníci, ti všichni jsou klíčovými lidmi při zabezpečování zásobování potravinami pro obyvatele České republiky. I přes psychicky i fyzicky náročné podmínky zastávají své pozice obětavě s cílem poskytnout maximální servis všem zákazníkům supermarketů BILLA. Proto jim společnost BILLA vyplatí s okamžitou platností mimořádnou odměnu v hodnotě 3 000 Kč. 

Odměnu zaměstnancům prodejen vyplatí BILLA v následujících dnech jako poděkování za veškerou práci, kterou odvádějí při zvládání stávající situace související s nouzovým stavem  v ČR a šířením koronavirové infekce naší populací. Stejně jako jarní měsíce, i poslední týdny prověřily připravenost společnosti BILLA a jejích zaměstnanců zvládat tyto krizové situace a za to patří dík všem zaměstnancům, zejména však těm na prodejnách. 

„Těší nás, že přes tíživou situaci, které musíme během koronavirové krize čelit, můžeme i nadále zůstat seriózním a férovým zaměstnavatelem na maloobchodním trhu. Našich zaměstnanců si velmi vážíme, proto jim vyplatíme mimořádnou odměnu za jejich nasazení,“ uvedl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA ČR. „Klíčové pro nás zůstává být pro naše zaměstnance seriózním zaměstnavatelem zajišťujícím bezpečnost na prodejnách a 

samozřejmě i dostatek ochranných a dezinfekčních prostředků nejen pro naše zaměstnance, ale i zákazníky,“ dodal Jaroslaw Szczypka. 

Mimořádnou odměnu ve výši 3 000 Kč obdrží zaměstnanci BILLA formou dárkové karty. Její distribuce začne v následujících dnech, aby finance z ní měli zaměstnanci možnost použít co nejdříve. 

Stejně tak, jako tomu bylo na jaře, poskytuje společnost BILLA svým zaměstnancům v rámci preventivního programu vitamíny, ovoce, nápoje, čaje, džusy a jiné potraviny pro posílení imunity a obranyschopnosti organismu. 

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 693 prodejnách v Evropě zaměstnává téměř 80 000 pracovníků. 

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která působí ve 13 zemích Evropy a patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených. 

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorfu provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v 7 zemích střední a východní Evropy. 

BILLA ČR je součástí skupiny REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1991. S obratem ve výši přes 34 mld. Kč (2019), s 239 prodejnami a více než 6 500 zaměstnanci je BILLA lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí široký výběr produktů známých i privátních značek.