Wolt uspěl v Praze i Brně, nově ho najdete také v Ostravě!!!

Revoluce v doručování jídla již i v moravskoslezské metropoli

Ostrava, 22. října 2020

Finský technologický start-up na doručování jídla působí v České republice již dva roky. Doručuje průměrně za 30 minut, a za poslední rok se téměř ztrojnásobil počet restaurací, se kterými spolupracuje. V současné době tak můžete vybírat jídla z více než 1100 restaurací nacházejících se ve třech největších českých městech Praze, Brně a Ostravě. Najdete ho také ve více než 100 městech v dalších 22 zemích. 

Wolt Ostravanům nabídne 50 restaurací z české i světové kuchyně. Vybírat mohou z oblíbených lokálních podniků jako 3F Kiyoko, A Café, Eat Meat, nebo Frankie’s Pub, ale také fastfoodu v podobě McDonald’s a KFC. Doručení bude trvat přibližně 30 minut včetně přípravy jídla a cena za doručení bude začínat na 29 Kč. Wolt doručuje do centra, na Mariánské Hory, do Vítkovic, nebo Zábřehu, další rozšíření v rámci města na sebe ale určitě nenechají dlouho čekat.

„Ostrava je místo s pestrou nabídkou skvělého jídla, ale také kultury a sportu. V rámci expanze jsme se na Ostravu soustředili dlouhodobě, a máme proto velkou radost, že naši zákazníci mají opravdu z čeho vybírat, a to nejlepší jídlo ve městě je jim zase o něco blíž,” říká Jan Foret, generální ředitel Woltu v České republice.

Partnerští kurýři a kurýrky budou jídlo doručovat v tepelně regulovaných boxech na kolech, skútrech a v autech. Wolt podporuje používání kompostovatelných obalů, a zároveň kompenzuje uhlíkovou stopu za všechny své objednávky, aniž by to zákazníka stálo cokoliv navíc.  Zákazníci si mohou nechat jídlo doručit přímo domů, nebo si ho vzít s sebou. To vše přes intuitivní a jednoduchou aplikaci, která vyhrála ocenění UX aplikace roku od Apple, a díky které je možné pozici partnerských kurýrů sledovat přímo na mapě v průběhu doručování. Wolt v reakci na mimořádná opatření zavedl také možnost bezkontaktního doručení. „Bezkontaktní doručení je nyní na Woltu přednastaveným způsobem doručení. Znamená to, že náš partnerský kurýr jídlo doručí před dveře nebo vchod, kdy aplikace zákazníka upozorní, že jídlo bylo doručeno. Snažíme se tak chránit kurýry i zákazníky,” dodává Jan Foret.

O Woltu:

Wolt je technologický start-up založený v roce 2014 ve Finsku. Wolt má více než 1 500 zaměstnanců, 7 000 000 registrovaných uživatelů, přes 20 000 partnerských restaurací a 45 000 partnerských kurýrů Působí ve 23 zemích a neustále roste. Generálním ředitelem je Miki Kuusi, oceněný Forbesem v globálním žebříčku 30 pod 30. Generální ředitel pro Českou republiku je Jan Foret, který se svým týmem úspěšně službu rozjel ve třech největších českých městech, a třech městech na Slovensku. Služba je k dispozici jako aplikace pro iOS nebo Android, ale také na webu www.wolt.cz.