Cestovatelský tip: Vyrazte s HoppyGo na výlet do přírody

Pobyt v přírodě má prokazatelně pozitivní vliv naše zdraví a lepší náladu, byť vyrazíme ven pouze na jeden den, nebo alespoň jeho část. I když je babí léto už pravděpodobně definitivně za námi, můžeme se i nadále těšit z krásně zbarvené podzimní krajiny, získat nové zážitky spojené s cestováním v tuzemsku, a přesto zůstat v bezpečí a neporušit vládní nařízení nouzového stavu.

Abyste se na místo bezpečně dopravili, doporučujeme v současné situaci vycestovat raději autem a pokud ho nevlastníte, nebo potřebujete větší vůz, kam se vejde celá rodina, můžete si na platformě pro sdílení aut HoppyGo vybrat z široké nabídky přesahující 2 000 aut nejrůznějších značek. Na své si přijde opravdu každý a zapůjčení je velice rychlé, jednoduché a bez nutnosti složitého papírování vše vyřešíte z pohodlí domova. Automobil si můžete zapůjčit také bezkontaktně a v ceně každé zápůjčky je zároveň zahrnuto havarijní pojištění, které kryje všechna běžná rizika. A nyní už se pojďme podívat na vybrané tipy.

Plešné jezero na Šumavě

Toto jezero je ledovcového původu a opravdu stojí za návštěvu. Samotné jezero leží ve výšce 1090 metrů a je částečně ohraničeno svahem jedné z nejvyšších hor Šumavy – Plechého (1378 m n.m.).

K jezeru se můžete vydat z Nové Pece nebo osady Jelení. Cesta k jezeru vede po asfaltové cestě, což jistě ocení cyklisté a rodiny s kočárky. Pokud ale chcete vidět jezero z ptačí perspektivy, vyrazte na vrchol Plechý po okružní jezerní cestě. Na stezce narazíte na Pomník Adalberta Stiftera a část cesty půjdete po česko-rakouské hranici. Výhledy s Lipnem v pozadí jsou dechberoucí.

Vyhlídka Ořešník

Kousek od Liberce se nad přírodní rezervací, Jizerskohorskou bučinou, tyčí ve výšce zhruba 800 m n.m. skalní vyhlídka Ořešník. Visty z tohoto místa jsou krásné a přístup k vyhlídce je celkově, až na strmější pasáže, snadný. Na vrchol vedou schůdky, které jsou vytesané přímo do skály.

Pokud vám nebude stačit pouze dosáhnout vrcholu Ořešníku, zkuste i menší pěší výlet kolem přírodní rezervace. Je to ideální prostředí na strávení volného dnu.

Skryjská jezírka

Na chvíli se přesuneme do Středních Čech, konkrétně na Křivoklátsko. Nedaleko obce Skryje se nachází dvě stejnojmenná jezírka, zasazená do skalní průrvy. S atmosférou podzimního lesa jsou jezírka opravdu malebná a pokud hledáte destinaci pro příjemný jednodenní výlet, tohle by mohlo být ono.

Oblast jezírek je chráněnou rezervací. Můžete tu narazit na raky, ledňáčky nebo vydry. Chovejte se zde tedy ohleduplně (což samozřejmě platí také pro všechny další oblasti)

Cinibulkova stezka

Tato naučná stezka vás provede přes nemalou část Kokořínska. Projdete si místní skalní útvary, část cesty také vede po poli a lesních cestách. Stezka je zhruba 9 kilometrů dlouhá a celkově nenáročná. Jeden z úseků mezi skalami je nicméně prudší a ke slovu přijdou i řetězy, z tohoto důvodu není vhodná pro psi a děti.

Trasa začíná v Mšeně u Městských lázní. Jedná se o naučnou stezku, jejíž cílem je vás seznámit s faunou i flórou CHKO Kokořínska, místní geologií, a dokonce i historií.

Krásy Žďárských vrchů

Další skvělou oblastí na prozkoumání jsou Žďárské vrchy. Nepříliš frekventovaná přírodní rezervace, která je skvěle dostupná z Prahy i Brna, se pyšní krásnou přírodou, výhledy i historií. Jistě tak stojí za návštěvu.

Našli jsme pro vás 11 kilometrů dlouhý okruh, který je ideální na denní výlet. Je vhodný pro všechny věkové kategorie, je ale dobré počítat s tím, že profil trasy je poněkud členitý, tedy není úplně nejvhodnější pro kočárky. Po cestě narazíte na zatopený lom, velký rybník uprostřed lesa a řadu skalních úkazů. S trochou štěstí se vám povede narazit i na místní faunu – například vydru, výra, volavky či dokonce orly.

Hora Smrk v Beskydech

Zatím jsme v našem výčtu míjeli východní regiony ČR, Beskydami to hodláme opravit. Mohli bychom zmínit Lysou Horu nebo Javorník, pokud ale vyjde počasí, nebudeme jediní, koho tyto destinace napadnou. Budeme originálnější!

Jestli krásná příroda a výhledy jsou to, po čem vaše srdce touží, potom by vás mohl zaujmout vrchol Smrk. Tato hora se tyčí nad Beskydy ve výšce 1276 m n.m. a za hezkého počasí nabízí úžasné výhledy.

Na Smrk vede řada cest, mnohé z nich jsou značeny turistickými značkami a je tedy zcela na vás, jakou trasu vyberete a na jakou náročnost trasy se cítíte.

HoppyGo nabízí i další cestovatelské tipy napříč ČR

Pokud vás tipy nezaujaly, nebo si chcete vybrat z širšího výběru, HoppyGo poskytuje i další doporučení na nejlepší destinace a zážitky spojené s cestováním v České republice. Unikátní výběr na https://dovolenadoma.hoppygo.com/ je sestaven ve spolupráci s cestovatelským portálem Travelking.cz a nabízí více než 400 doporučení, takže si vybere opravdu každý.

Na cestu si pak každý uživatel může zvolit vůz, který bude nejlépe splňovat požadavky cesty. Platforma pro sdílení aut HoppyGo nabízí více než 2 000 vozidel nejrůznějších značek, a kromě širokého výběru je velkou výhodou HoppyGo rychlost a jednoduchost celého procesu výpůjčky. Není potřeba podepisovat žádné dlouhé smlouvy a zákazníkovi stačí rychlá registrace se snadným ověřením dokladů. V případě dlouhodobých pronájmů na více dní navíc mohou uživatelé využít výhodný slevový program. V ceně zápůjčky je vždy zahrnuto havarijní pojištění, které kryje všechna běžná rizika.