Eve Light Strip zkrášlí domácnost a zlepší spánek celé rodiny

Nová technologie Adaptive Lighting, kterou výrobce implementoval jako první na světě, upraví osvětlení tak, aby podporovalo přirozené biorytmy.

Praha, 4. listopadu 2020 Společnost EVE Systems informovala, že v návaznosti na představení operačního systému iOS 14 implementovala funkci Adaptive Lighting do oblíbeného chytrého LED pásu EVE Light Strip. Ten tak nyní kromě zkrášlení domácnosti může být prospěšný i zdraví jejích obyvatel. Využití nalezne nejen v knihovnách, jako podsvícení televizoru, nebo osvětlení kuchyňské linky. Při výkonu 1800 lumen snadno zastane i roli hlavního svítidla, které nabídne ty nejmodernější funkce. Díky nalepovací konstrukci je instalace dílem okamžiku. Jediným omezením je fantazie uživatele. Vysoce svítivý 2m pás přitom není problém zkrátit na ideální rozměr, nebo jej s pomocí příslušenství prodloužit až na 10 m. Skvěle se tak hodí i pro nepřímé osvětlení v podhledu.

Světelný pás Eve Light Strip je dostupný v obchodě Alza.cz, síti prodejen iStyle a u vybraných partnerů za cenu 2 089 Kč. 

Zdravé světlo i ty nejjemnější barevné odstíny

Eve Light Strip využívá pro tvorbu světla diodových trojic. V každém úseku pásku se nachází nejen barevná RGB dioda, ale také oddělené diody pro teplé a chladné bílé světlo. Díky tomu dokáže svítit nejen všemi možnými barvami, ale také plnohodnotně osvětlit domácnost bílým světlem bez ohledu na to, zda je čas práce či odpočinku. 

Špičkové konstrukce Eve Light Strip využívá i nová technologie ekosystému Apple HomeKit Adaptive Lighting, která pozitivně ovlivňuje biologické rytmy těla. Ta v závislosti na denní době mění výchozí odstín osvětlení tak, aby odpovídal přirozenému světlu. Ráno se tak rodina budí do příjemného teplého odstínu bílé barvy, v odpoledních hodinách se setkává s chladně bílým světlem vhodným pro práci a ve večerních hodinách s odstíny západu slunce. Působení přirozeného barevného spektra má pak dopady nejen na usínání a kvalitu spánku, ale také na celkovou psychickou pohodu a výkonnost.

Hlasové ovládání a scény pro každou příležitost

Díky integraci se systémem Apple HomeKit se mohou uživatelé spolehnout nejen na ovládání prostřednictvím aplikace v iPhonu nebo iPadu, ale také na hlasové ovládání. Prostým povelem přitom nelze pouze rozsvítit, zhasnout a měnit barvu osvětlení. Existuje i možnost nastavit předem scény, pro nejrůznější činnosti. Zapojit je možné například i chytrý televizor, nebo stereo systém. Pak už stačí jen požádat o aktivaci scény, světla se ztlumí, televizor a reprosoustavy spustí a filmový večer může začít. Omezením je jen fantazie.

Snadná instalace a možnosti rozšíření

Designové osvětlení může mít s Eve Light Strip doslova každý. Stačí LED pás nalepit na určené místo, připojit do zásuvky a naskenovat QR kód pro spárování s chytrou domácností. Díky možnosti prodloužení až na 10 m přitom lze snadno osvětlit i celý podhled, nebo tu nejvelkorysejší kuchyňskou linku.

Samozřejmostí je i spolupráce s dalšími zařízeními z dílny německého výrobce. Světla tak mohou reagovat i na aktivaci záplavového senzoru Eve Water Guard, nebo například kouřového senzoru Eve Smoke. Uživatele pak může ihned upozornit, na únik vody v prádelně, nebo neopatrné potomstvo v kuchyni.

Bezpečí a soukromí bez výhrad

Eve Light Strip byl, stejně jako všechny produkty výrobce, konstruován s maximálním důrazem na bezpečnost a soukromí. Nevyužívá proto ke svému fungování žádného vzdáleného serveru. Vše se odehrává v bezpečí domova. I proto využívá výhradně ekosystému Apple HomeKit. Ten může zařízení nabídnout to nejbezpečnější řízení a jistotu, že jeho používání nebude využito k marketingovému profilování ani jiným praktikám, narušujícím soukromí domácnosti.

O společnosti Eve Systems

Eve Systems je německou společností založenou v roce 1999, která se zaměřuje na vývoj a výrobu zařízení chytré domácnosti. V jejich portfoliu se nachází chytré osvětlení, zásuvky, čidla, termostatické hlavice i bezpečnostní kamery. S jejich pomocí posouvají řešení běžných domácích otázek na novou úroveň, která zajišťuje pohodlí, bezpečnost i úspory energií. Výrobce své produkty vyvíjí s využitím vlastních kapacit pro bezpečný ekosystém produktů značky Apple. Činí tak i proto, že jednou ze základních hodnot společnosti je důraz na bezpečí a soukromí uživatelů. Vedení společnosti totiž trvá na tom, že co se stane doma musí doma i zůstat.