Nestárnoucí design a oceňovaný zvuk: Bang & Olufsen rozšiřuje portfolio televizorů Beovision

Bang & Olufsen oznámili rozšíření svého portfolia televizorů o model 48″ Beovision Contour, aktualizaci Beovision Eclipse-55 druhé generace a do úžasné sbírky novinek přibyl také stojan Beovision Harmony Motorized Floor Stand.

“Zvuk dělá více než polovinu z obrazu.” To je filozofie v srdci řady Beovision od Bang & Olufsen. Kombinuje integrovaný tříkanálový zvukový systém s nejnovější generací televizní OLED technologie od LG Electronics, která se proslavila bezkonkurenční kvalitou obrazu. To vše zajišťuje zážitek z domácího kina, který vás vtáhne. Díky tomu se televizory od Bang & Olufsen na trhu odlišují od ostatních. Řada Beovision kombinuje nejvyšší kvalitu s přístupem k designu a řemeslnému zpracování bez jakéhokoli kompromisu. S vydáním Beovision Contour televizní portfolio Bang & Olufsen nabízí řadu televizorů s velikostí obrazovky od 48 palců do 88 palců ve třech různých variantách, mezi kterými si vybere každý:

  • Minimalistický 48 palcový Beovision Contour nabízí TV se vším, co k ní patří, včetně zvukového zážitku, který je zajištěný oceňovanou zvukovou technologií Beosound Stage
  • 55 a 65 palcová Beovision Eclipse nabízí lepší audiovizuální zážitky a lze ji připojit k externím reproduktorům díky zabudovanému prostorovému dekodéru pro vytvoření věrné iluze kina. Přidaný motorizovaný stojánek a držák na zeď pak rozšiřují možnosti umístění televizoru
  • Beovision Harmony je navržena jako vrchol mezi širokoúhlými domácími kino zážitky. Velikost obrazovky se pohybuje mezi 65 a 88 palci. Má zabudovaný dekodér pro 7.1 zvukový systém a je možné ji připojit k Beolab reproduktorům typu Beolab 18, Beolab 50 a Beolab 90. Tato kombinace zprostředkuje ultimátní filmový zážitek. Zákazníci si mohou vybrat z velké řady nabízených barev a typů povrchů. Je také možné si nechat vyrobit vlastní design na Beovision Harmony, Beolab 50 a Beolab 90 dle přání a vytvořit si tak zcela unikátní produkty

Beovision Contour

Beovision Contour je kombinací obrazového a zvukového zážitku v jednom. Televizor je možné používat jako hlavní i jako doplňkový podle velikosti obydlí. Beovision Contour lze totiž umístit kamkoli, ať už je to kuchyň, ložnice nebo obývák. Zakomponovat se dá v rámci designu vašeho obydlí na podlahu, stůl nebo klidně připevnit na zeď. Vzhled televize Beovision Contour je nadčasový a je navržen z materiálů ladících s každým domácím interiérem. Vybrat si můžete ze tří barevných variant ve stříbrné, černém antracitu nebo překrásném zlatém tónu. K tomu patří i odpovídající povrchové textilní a dýhové úpravy reproduktorů. Dřevěná dýha je k dispozici ve světlém nebo kouřovém dubu, aby ladila s barevným výběrem hliníkového rámu. Všechny kabely jsou vedeny středovou zadní částí televizoru, čímž jsou skryty a televizor je tak estetický z každého úhlu.

“Jsme nadšení z vydání Beovision Contour, která přináší zážitky ze sledování televize bez kompromisů v kvalitě a designu nehledě na její velikost. Naši zákazníci měli pocit, že na trhu chybí televize střední velikosti s vícero možnostmi umístění, jenž si zakládá na nejvyšších standardech výkonu a designu. To je důvod, proč jsme Beovision Contour vytvořili,” říká Christoffer Østergaard Poulsen, viceprezident a produktový manažer v Bang & Olufsen.

K integrované součásti televize patří i tři typy stojanů, které podtrhují minimalistický vzhled Beovision Contour. Podlahový stojan v odlehčeném moderním designu lze otočit o 180 stupňů do jakéhokoli směru. Pokud byste ale raději připevnili svou Beovision Contour na zeď, tak s pomocí pohyblivého ramene můžete svou televizí polohovat do všech možných úhlů. Bang & Olufsen vytvořili také stojánek na stůl z pevného hliníkového rámu ve tvaru obdélníku, který umožňuje TV umístit na poličku nebo podlahu.

Specifický styl Beovision Countour Bang & Olufsen byl navržen ve spolupráci s Torstenem Valeurem jakožto klasický, jednoduchý a zbavený všech nadbytečností. Nádherné hliníkové rámování obrazovky bylo inspirací pro název “Contour”. Názorně ukazuje bezkonkurenční zkušenosti a znalosti Bang & Olufsen v oblasti práce s hliníkem vyráběným ve Factory 5 v dánském městě Struer. Anodizace povrchu hliníku je dosažena procesem leštění stříbrem před leptáním, díky čemuž se vytvoří jemný, saténový povrch.

Za krytem reproduktoru Beovision Contour se skrývá jedenáct výkonných budičů a zesilovačů se zvukovou technologií Beosound Stage, jež se pyšní několika oceněními. Obsahuje také 4×4 palcové basové měniče speciálně navržené k umožnění většího pohybu kužele, který zajišťuje výraznější basový výkon až do 30 Hz. Díky 48 palcové OLED obrazovce poslední generace od LG je Beovision Contour bez konkurence co se týče zobrazování realistických barev a absolutní černi. Všechny integrované součásti mohou být pohodlně ovládané pomocí ovladače Beoremote One, vyrobeného z jediného kusu hliníku.

Beovision Eclipse 2. generace

Po úspěchu nejprodávanějšího Beovision Eclipse první generace, která je k dispozici v populárních velikostech obrazovky 55 a 65 palců, uvádí společnost Bang & Olufsen televizor Beovision Eclipse 2nd Gen, tedy druhou generaci. Tato aktualizace obsahuje nejnovější obrazovou technologii LG OLED GX a upgrade zvukového centra. Druhá generace  Beovision Eclipse nabízí vynikající televizní a zvukové zážitky díky integrovanému výkonnému tříkanálovému stereo zvukovému systému, který zajišťuje ostré a detailní dialogy a mluvenou řeč. Nyní je také možné připojit drátově nebo bezdrátově Beolab reproduktory díky integrovanému dekodéru prostorového zvuku, který umožní plnohodnotný 7.1 kanálový všepohlcující filmový zážitek. Televizní obrazovku můžete nyní otočit do ideální pozice stisknutím tlačítka díky motorizovanému stojanu a držáku na zeď.

Beovision Harmony Floor Stand 

Koncept Beovision Harmony spočívá v integraci velké obrazovky do místnosti tak, aby se propojil zážitek z dívání se s trochou pohybové magie. Jde vlastně o řešení dominantní černé barvy vypnuté obrazovky tím, že se částečně schová za kryty reproduktorů. Kultovní zvukový standard Bang & Olufsen poskytuje brilantní srozumitelnost mluveného slova a výkon, zatímco nápaditý design přetvoří Beovision Harmony v něco víc než neživou černou obrazovku, když se zrovna nepoužívá.

Televize byla povýšená na vyšší úroveň přidáním motorizovaného stojanu, který je k dispozici v odstínech stříbrné, mosazné, bronzové a zlaté, aby ladil s hliníkovými kryty. Beovision Harmony Floor Stand poskytuje širší možnosti umístění televizoru a poskytuje dokonalý zážitek ze sledování z jakéhokoli úhlu. Motorizovaný stojan byl pečlivě vytvořen tak, aby doplňoval pohyb Beovision Harmony a zajistil ještě působivější zážitek při skládání televizoru.

Portfolio Beovision společnosti Bang & Olufsen ukazuje svůj nekompromisní přístup k designu, výrobě a zvukovému výkonu a nabízí tak špičkové filmové a audio zážitky jako v kině.

A room filled with furniture and a large window

Description automatically generatedA picture containing table, computer

Description automatically generated

Cena a dostupnost

Beovision Contour včetně držáku na zeď (MOC 5700 EUR / 5150 GBP / 40000 DKK), Beovision Eclipse-55 2nd Gen včetně motorizovaného stojanu (MOC 9955 EUR / 8650 GBP / 73100 DKK) jsou k dispozici online a v Bang & Olufsen obchodech v Evropě od listopadu 2020. K dostání budou po celém světě od února 2021.

Beovision Harmony 65” včetně dřevěných krytů a motorizovaného stojanu (17400 EUR / 15100 GBP / 127400 DKK) je k dispozici online a v obchodech Bang & Olufsen.

Pokud se chcete dozvědět více, sledujte @bangolufsen na Instagramu, Facebooku, Twitteru, YouTube a Linkedinu

pomocí #BeovisionContour, #BeovisionHarmony a #BeovisionEclipse.

O SPOLEČNOSTI BANG & OLUFSEN  

Bang & Olufsen je luxusní značka audia založená v roce 1925 v dánském Strueru. Firmu založili Peter Bang a Svend Olufsen, jejichž oddanost a vize zůstávají stavebními kameny společnosti. Již téměř století posouvá Bang & Olufsen hranice audio technologií a zaujímá přední místa v oblasti akustických inovací. Každý produkt se vyznačuje unikátní kombinací krásného zvuku, nadčasového designu a bezkonkurenčního řemeslného zpracování. Inovativní a progresivní produkty Bang & Olufsen se prodávají po celém světě ve značkových obchodech, na bang-olufsen.com a u vybraných prodejců. Společnost zaměstnává přibližně 700 lidí a působí na více než 70 trzích. Akcie společnosti Bang & Olufsen jsou kótovány na burze NASDAQ Copenhagen A/S.