Mixit si nadělil pod stromeček Rumunsko a chce vyrůst o 30 %

Praha, 30. listopadu 2020 – Mixit.cz chvíli před Vánoci expandoval a nově si u něj mohou mixovat zákazníci v pěti zemích. Po Česku (2010), Slovensku (2013), Polsku (2014) a Maďarsku (2019) vstupuje na konci listopadu na rumunský trh. Expanze má společnosti pomoci dosáhnout v roce 2021 na 30% růst.

V Rumunsku Mixit nabídne obdobný sortiment jako v ostatních zemích. Základem nabídky je možnost namíchat si na míru müsli, kaše, lyofilizované ovoce a oříšky a k tomu nabídne paletu nejprodávanějších hotových produktů. Postupně se bude nabídka rozšiřovat i o čokolády, jamy, drinky a další sortiment. 

Od konce listopadu www.mixit.ro běží v testovacím režimu, od ledna pak Mixit plánuje spuštění marketingové podpory. Ta bude směřovat logicky na akvizici nových zákazníků a využívat bude především influencery, výkonnostní marketing a od začátku chce budovat media relations. “Zatím jsme na všech trzích byli přijatí vřele, což nám dodává důvěru, že i obyvatele Rumunska bude bavit mixování vlastní směsi snídaňových cereálií, müsli a dalších dobrot,” uvádí Tomáš Huber, spoluzakladatel Mixit. 

Zahraniční expanze jsou pro Mixit silným motorem růstu. Na domácím trhu, kde už je etablovaný a roste nejvíce v absolutních číslech (v minulém fiskálním roce generoval 78 % tržeb z celkových více než 300 mil. Kč), se stále daří oslovovat nové cílové skupiny. Na zahraničních trzích je ale potenciál ještě větší a tempo růstu se daří neustále navyšovat v násobcích. Obchodním cílem je, aby se na konci příštího roku podílelo Rumunsko na tržbách z 5-10 %. „V Rumunsku zatím neexistuje žádný podobný projekt individualizovaného müsli, proto jsme přesvědčení, že zde můžeme dosáhnout na opravdu zajímavá čísla velmi rychle, a to i díky tomu, že máme skvělý rumunsko-český tým, který má přehled o dění v zemi a o lokálních specifikách,” dodává Martin Wallner, druhý ze zakladatelů Mixitu. 

O Mixit.cz:

Mixit.cz je internetový obchod nejen pro fanoušky zdravého stravování. Na stránce www.mixit.cz si může každý namixovat svou osobní směs cereálií, müsli, ovesných kaší a mixů sušeného ovoce a oříšků z více než sedmdesáti různých ingrediencí, jako jsou různé cereální základy, sušené ovoce, semena, oříšky, ale i chuťovky jako čokoláda, gumoví medvídci nebo třeba lentilky či skořice. Součástí nabídky jsou i předpřipravené směsi vytvořené výživovými specialisty a nabídka surovin například pro celiaky nebo alergiky na určité typy potravin, které se v běžných směsích cereálií objevují. Dalšími produkty v sortimentu jsou Mixit čokolády z kvalitní 70% tmavé čokolády ochucené lyofilizovaným ovocem a oříšky, müsli tyčinky Mixitky, drinky v prášku, slané oříškové mixy i sušenky. Mixit vše zabalí do krásného tubusu v designu firmy a zákazník si může vybrat doručení poštou, PPL nebo osobní odběr v Zásilkovně nebo na některém z odběrných míst po celé zemi zdarma.