Dell Technologies s partnery nabízí HPC a AI jako službu

Praha, 1. prosince 2020 – Společnost Dell Technologies oznámila nová Dell EMC Ready řešení a spolupráci s poskytovateli HPC (high-performance computing) cloudových služeb s cílem urychlit a podpořit využití umělé inteligence (AI) a pokročilé výpočetní systémy ve zdravotnictví, přírodních vědách a průmyslové výrobě. Pomáhá tak například k 40x rychlejšímu sekvenování genomu.

„Inovace a převratné nápady vždy začínají odvážnými myšlenkami. Naší snahou je podporovat rozvoj a demokratizaci HPC a AI zlepšováním jejich dostupnosti vědcům, vynálezcům a myslitelům, kteří utváří naši budoucnost,“ říká Thierry Pellegrino, viceprezident společnosti Dell Technologies pro datově orientované úlohy a řešení.

Řešení Dell EMC Ready pro genomické HPC výpočty pomáhají k novým objevům

Nové řešení Dell EMC Ready pro genomické HPC výpočty je koncipováno a testováno tak, aby zákazníkům pomohlo rychle a ekonomicky nasazovat a zprovozňovat systémy pro genetickou analýzu. Modulární stavební kameny včetně serverů Dell EMC PowerEdge, síťových prvků Dell EMC PowerSwitch a úložišť Dell EMC lze nakonfigurovat podle konkrétních potřeb. Speciálně vyvinutý software pro bioinformatiku a řízení pracovních zátěží pomáhá rychleji zpracovávat rozsáhlá genetická data pro personalizaci léčby a pro předpovídání vývoje choroby a výsledků léčby.  

Výzkumný ústav genomiky Translational Genomics Research Institute (TGen) se sídlem v Arizoně na základě výsledků výzkumu běžných i vzácných chorob vytváří nové léčebné postupy. Se stoupajícím využitím genetické analýzy při léčbě pacientů hraje stále důležitější roli rychlost. TGen potřebuje pracovat s obřími objemy dat – přesouvat je podle potřeby, zabezpečovat, spravovat a rychle zpracovávat. Řešení Dell EMC Ready pro genomické HPC výpočty pomohly výzkumnému ústavu TGen urychlit sekvenování genomu ze dvou týdnů na méně než 8 hodin.

Řešení Dell EMC Ready pro digitální výrobu pomáhají urychlit vývoj produktů

Dnešní konstrukční týmy dodávají inovativní produkty stále rychlejším tempem. Součástí vývojového a konstrukčního procesu je zkoumání různých variant. Možnosti jsou však mnohdy omezené schopností rychle modelovat a simulovat nové podmínky a parametry. 

Řešení Dell EMC Ready pro digitální výrobu využívající integrovaná zařízení Altair Hyperworks Unlimited je založené na serverech, úložištích a síťových prvcích Dell Technologies spolu se simulačními aplikacemi a HPC middlewarem společnosti Altair. Řešení poskytované ve formě řízené služby pomáhá zákazníkům snížit náročnost, naplnit stoupající požadavky na výpočetní výkon a provádět simulace za příznivých ekonomických podmínek. Řešení je k dispozici v on-premise i cloudové verzi a poskytuje vědcům a konstruktérům snadný přístup k výpočetním klastrům, které mohou pomoci urychlit a zlepšit proces vývoje produktů. 

Royal Enfield, nejdéle fungující výrobce motocyklů na světě, se potýkal se zdlouhavým zpracováním komplexních úloh, což ovlivňovalo jeho schopnost zdokonalovat design svých výrobků. Nyní firma využívá novou službu pro preprocessing a postprocessing při řešení komplikovaných modelů a dalších analýzách.  

„Dříve jeden běh trval tři až čtyři dny, dnes jich můžeme během jednoho dne provést několik. S využitím této služby dokážeme efektivněji ovlivňovat design a konstrukci motocyklu,“ říká Rod Giles, ředitel počítačově podporovaného projektování a inženýringu ve společnosti Royal Enfield.

Řešení Dell EMC Ready se softwarem Bright Computing Cluster Manager pomáhá automatizovat proces budování a správy moderních výpočetních klastrů. Nejnovější vydání softwaru Bright zahrnuje také integraci s řešeními VMware pro správu virtualizace, kontejnerů a multi-cloudu. Tím se také uživatelům HPC nabízí snadná cesta k využití stávajících klastrů VMware k provozu většího množství pracovních zátěží umělé inteligence. Software spojuje poskytování prostředků, monitoring a řízení změn do jediného nástroje, který pokrývá celý životní cyklus klastru. Dynamické poskytování cloudových prostředků zákazníkům pomáhá budovat výpočetní klastry ve veřejných cloudech nebo posilovat kapacitu svých fyzických klastrů jejich rozšířením do veřejného cloudu.

Přenos HPC do cloudu: HPC a AI ve formě služby

Model využití ve formě služby poskytuje přístup k prostředkům HPC v cloudu za cenu a v kvalitě, která pro zákazníky dává smysl. Díky tomu mohou provozovat datově náročné pracovní zátěže, včetně umělé inteligence a rozsáhlých analýz, pro nové účely. 

Společnost Dell Technologies spolupracuje s předními poskytovateli cloudového HPC pro poskytování řízených služeb, hostingu, a kapacit na vyžádání. Díky novým dohodám se společnostmi DXC Technology v jihovýchodní Asii a Japonsku, R Systems v Severní Americe a Verne Global v Evropě, Africe a na Blízkém východě, může Dell Technologies nyní obsluhovat zákazníky z celého světa. 

Například startup Spire Global je analytická firma, která se specializuje na sledování globálních souborů dat pro potřeby námořní přepravy, letectví a meteorologie s využitím rozsáhlé sítě nanodružic. Firma se chtěla vyhnout rozsáhlým přímým investicím do HPC systému s pevně danou kapacitou, kterou by nedokázala plně využít vzhledem k nárazovému zpracovávání dat. Využila proto HPC ve formě služby od společnosti R Systems, která přizpůsobila smluvní podmínky přirozenému obchodnímu růstu zákazníka. Díky tomu se může Spire plně věnovat poskytování unikátních informací svým zákazníkům, aniž by musela řešit problémy a personální zajištění designu, řízení a správy HPC infrastruktury.

Dostupnost:

  • Řešení Dell EMC Ready pro klastrové genomické výpočty je celosvětově k dispozici.
  • Řešení Dell EMC Ready pro digitální výrobu poskytované ve spolupráci s Altair HyperWorks Unlimited ve formě řízené služby je celosvětově k dispozici. 
  • Řešení Dell EMC Ready pro klastrové výpočty se softwarem Bright Computing Cluster Manager je celosvětově k dispozici.

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a hrají. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní éře dat.