Zimní desatero pro vašeho mazlíčka

Praha, 1. prosince 2020 – Sychravé počasí, nižší teploty, kratší dny, nebo vyšší koncentrace virů a bakterií nás nutí hledat odpověď na otázku, jak podpořit imunitu našeho mazlíčka a zvládnout nadcházející zimní období ve zdraví? Toto desatero vám pomůže se na zimu připravit a společně si ji i užít!

  1. Posílení imunity – Silná imunita je základ a posilovat ji se vyplatí nejen v zimě. Kromě kvalitního krmiva přilepšete svému mazlíčkovi v tomto období také doplňky stravy. Ty mohou pomoci předcházet nejčastějším problémům, které mohou vašeho psa potrápit. „Jako preventivní kúru můžete zařadit doplněk Fitmin Purity Dlouhověkost a imunita, který má díky obsahu antioxidantů, beta glukanů a chlorely   blahodárný vliv na podporu imunity,“ říká Adéla Palacká, specialistka na výživu psů a koček značky Fitmin. „Na přilepšenou můžete také pejskovi podávat kvalitní lososový olej, který obsahuje Omega 3 a 6 mastné kyseliny posilující mimo jiné právě imunitu zvířete“, dodává Adéla Palacká. 
  2. Zateplení boudy – Pokud máte kočku nebo psa, který žije venku, nezapomínejte na přípravu místa, kde bude zvíře spát a odpočívat. Boudu vyčistěte, zateplete a vystelte ji. Když teploty klesnou pod minus 10 až 12 stupňů Celsia, přemístěte Vašeho mazlíčka raději do garáže nebo kůlny, kde je tepleji. Pokud je zvíře zvyklé být venku, nikdy ho neberte domů. Taková změna teploty by mu nemusela udělat dobře. 
  3. Úprava krmiva – Tady záleží, zda máte zvíře žijící doma či venku. Domácím mazlíčkům aktivita v zimě spíše ubude, a tak je možné, že se zvýší pravděpodobně rizika nárůstu váhy. V tomto případě zvažte případnou změnu krmiva a zvolte takové, které obsahuje menší množství energie. Na druhou stranu nezapomínejte, že v zimě i přes menší pohyb, potřebuje Váš mazlíček energii na to, aby se zahřál (termoregulaci). Je tedy možné, že naopak budete potřebovat krmivo s vyšší energetickou hodnotou. „Vždy je potřeba kontrolovat kondici zvířete a na jejím základě případně měnit typ krmiva“, radí Adéla Palacká. 

TIP: Výživový program Fitmin – Mezi krmivy z Výživového programu Fitmin lze přecházet jednoduše a bezproblémově díky stejně založeným základům receptur. Majitel tak nemusí přemýšlet nad změnou a složitým přechodem mezi krmivy v různých fázích života psa. V případě, že pes potřebuje dietu, nebo naopak přibrat není třeba mu měnit krmnou dávku. Jednoduše vyberete krmivo s nižším (Light) nebo vyšším (Performance) obsahem energie.  Cena od 69 Kč za 400g balení. 

  1. Kontrola vody – pravidelně kontrolujte, aby měl pes čerstvou vodu, která nezamrzla!
  2. Přilepšení – přilepšit můžete svému zvířeti teplým, neslaným, vývarem, který přidáte do granulí. Nejenže ho zahřeje, ale také zvýší výživovou hodnotu krmiva. 
  3. Hrátky ve sněhu – Dovádění ve sněhu a házení sněhových koulí je zábava, ale všeho s mírou. Pokud budete sníh pejskovi házet, berte raději čerstvý sníh napadený mimo silnice. Ve sněhu na ulicích mohou být nebezpečné chemikálie používané na ošetřování silnic. Pojídání ledového sněhu také může zvířeti způsobit trávicí obtíže, tedy pozor, ať ho nespolyká moc. 
  4. Péče o tlapky – Nezapomínejte na tlapky! Studený sníh a agresivní posypová sůl mohou tlapky poškodit. Proto se o ně starejte, po procházce je omyjte vlažnou vodou, osušte a natřete vhodnou mastí či vazelínou. 
  5. Oblečky a reflexní prvky – především rasy s krátkou srstí jsou v zimě náchylnější na prochladnutí. Pokud tedy pejsek už není tolik aktivní, aby se zahřál vlastním pohybem, pořiďte mu obleček, který ho ochrání před zimou. V zimě se navíc i rychleji stmívá, proto vybavte vaše psa či kočku svítícím obojkem, aby byl dobře vidět nejen pro vás, ale i pro projíždějící auta. 
  6. Dostatek pohybu – I během zimy bychom měli zvířeti dopřávat dostatek pohybu. Myslete však na to, že není dobré, aby stálo dlouho na jednom místě, a pokud mrzne, nenechávejte ho ani uvázaného před obchodem. 
  7. Počasí, že by ani psa nevyhnali – Venku zuří zimní mrazíky a vám ani vašemu pejskovi se nechce ven. Přesto má váš mazlíček energie na rozdávání. Je možné ho zabavit i doma. A to různými hlavolamy, či čmuchacími hrami, kde jako motivace poslouží pamlsky z Fitmin Purity SNAX Collection. „Všechny pochoutky v dárkové kolekci jsou přírodní, bezlepkové, plné čerstvého masa a vyrábí se pozvolným sušením, aby se zachovalo maximum živin. Jsou tedy vhodnou volbou pro každého pejska, protože se jedná nejen o chutné, ale také zdravé pochoutky,“ vysvětluje Adéla Palacká. V balení naleznete zvěřinové, jehněčí a kuřecí proužky Fitmin dog Purity Snax Stripes, křupavé jehněčí a kuřecí kostičky Fitmin dog Purity Snax Bones nebo zvěřinové a játrové dukátky Fitmin dog Purity Snax Nuggets. Cena za 500 g balení je 350 Kč.

Více informací o produktech naleznete na webu www.fitmin.cz

O značce Fitmin

Fitmin je tradiční česká značka sídlící v podhůří Orlických hor, kde s respektem k přírodě a láskou ke zvířatům vyrábí krmiva, výživové doplňky a naturální pochoutky pro psykočky a koně. Od vzniku značky Fitmin uplynulo už více než 21 let a za tu dobu se mnohé změnilo, avšak základní hodnota rodinného byznysu – poctivý přístup k práci – zůstala zachována. Celou společností i nadále prostupuje duch původních zakladatelů společnosti, rodiny Štěpánkových. Jejich chovatelská a zemědělská tradice měla v Helvíkovicích vždy hluboké kořeny. Jako první u nás Fitmin v roce 2010 přišel s unikátní technologií přidávání čerstvého masa do procesu výroby krmiv, díky které si produkty zachovávají skvělou chutnost. Živiny zůstávají ve špičkové kvalitě a nejsou zničeny vysokými teplotami jako v případě, že je maso nejdříve zpracováno v moučku a teprve potom do granulí. Navíc to není maso ledajaké – jedná se o maso vysoké kvality, které je srovnatelné s kvalitou masa, které se používá v potravinářství.