Netbox společně se zákazníky plní vánoční přání dětí z SOS vesniček

Brno, 8. prosince 2020 – Poskytovatel internetu netbox již popáté organizuje sbírku vánočních dárků pro děti z SOS dětských vesniček. Letos se akce poprvé koná převážně v online prostředí. Jejím cílem je vykouzlit úsměv na tváři těm nejzranitelnějším z nás a zároveň přispět na dobročinné aktivity organizace postižené koronavirovými opatřeními. Dárky pořízené klienty netbox doprovodí finančním darem. 

Moc nás těší dlouhodobý zájem nejen ze strany klientů, ale i ostatních obyvatel Brna. K dnešnímu dni našlo již asi 90 % dárků své Ježíšky. Ty, kteří si ze zbývajících přání nevyberou, prosíme o zvážení finančního příspěvku, který poputuje na podporu jedné z mnoha dobročinných aktivit SOS vesniček. Další možností je zakoupení virtuálního dárku přímo na stránkách projektu,“ vyjmenovává Lukáš Pazourek, marketingový ředitel netbox. 

Princip akce je jednoduchý: na webových stránkách vesnicky.netbox.cz stačí zvolit jeden z vysněných dárků a rezervovat ho. Nabídka je široká, od samolepek na obličej přes stolní hry až po kosmetické balíčky. Následně stačí pouze dar zakoupit v libovolném internetovém nebo kamenném obchodě a zaslat ho buď přímo do sídla SOS vesniček v brněnské Borůvkové ulici, nebo ho donést do jihlavského či brněnského zákaznického centra netbox store. Zaměstnanci netboxu se následně postarají o to, aby dárky, které se sejdou na jeho pobočkách, doputovaly přímo pod stromeček konkrétnímu dítěti. 

V minulých letech pomohly finanční dary od netboxu opravit nevyhovující střechu jedné z budov dobročinné organizace či postavit zcela novou dětskou klubovnu. Nynější ročník se však od těch předchozích liší: „Letošní příspěvek využijeme na pomoc těm rodinám, na něž dopadla covidová krize obzvláště tvrdě – rodinám, v nichž rodiče přišli o práci, maminkám samoživitelkám, dětem, které nezvládaly distanční výuku a potřebují doučování nebo těm, které trpěly izolací a potřebují psychologickou pomoc,“ říká výkonná ředitelka SOS dětských vesniček Jindra Šalátová.

SOS vesničky jsou nejstarší neziskovou organizací pomáhající ohroženým dětem v České republice už padesát let. Poskytuje podporu pěstounským rodinám a také preventivní služby rodinám ohroženým odebráním dítěte. Zajišťuje rovněž provoz krizových center s 24hodinovým režimem pro děti v akutní situaci a volnočasového centra pro ohrožené děti. Mimo to nabízí zázemí pro vstup do samostatného života mladým lidem z náhradní péče.

Společnost netbox kromě organizace sbírky pomáhá spravovat webové stránky projektu, stará se o tvorbu digitálního obsahu, zajišťuje sběr dárků a komunikaci směrem k veřejnosti. Dík patří dobrovolníkům z brněnské IBM, kteří webové stránky projektu naprogramovali. 

O společnosti 

Značka netbox vznikla v roce 1998 jako dodavatel výpočetní a kancelářské techniky. Postupně vstoupila na trh poskytovatelů internetu, mobilních a televizních služeb. Dnes netbox nabízí kvalitní připojení k vysokorychlostnímu optickému internetu a digitální TV vysílání prostřednictvím služby Kuki. V Brně nyní nabízí rychlost připojení až 1 200 Mb/s.

Netbox zůstává ryze českou firmou, která si dává záležet především na jedinečném osobním přístupu ke stávajícím i potenciálním zákazníkům. Hlavní zážitkové zákaznické centrum netboxu sídlí v srdci Brna na náměstí Svobody 18.

Web ǀ Facebook ǀ Twitter ǀ Instagram