Etnetera spolutvůrcem největšího mobilního projektu v Česku – v aktualizované verzi integruje všechny mobilní aplikace české automobilky do MyŠKODA

Praha, 22. prosince 2020 – Desítky expertů na mobilní vývoj, synchronizace týmů napříč dodavatelským spektrem i tisíce hodin práce z domova – to vše stojí za vývojem jedné z největších mobilních aplikací na trhu – MyŠKODA. Nyní je všem stávajícím i novým majitelům vozů ŠKODA dostupná na App Store i Google Play.

Mobilní aplikace MyŠKODA nahrazuje od okamžiku svého vstupu na trhu všechny dosavadní mobilní aplikace české automobilky. Poprvé tak propojuje technická data a funkce spojené s provozem a řízením vozu s čistě uživatelskými funkcemi, které slouží ke zvýšení komfortu před jízdou, v době jízdy i po zaparkování vozu.

Úkolem technologického partnera, kterým se Etnetera a.s. stala v létě loňského roku, bylo společně s týmem ŠKODA Auto znovu vyvinout nejužívanější funkcionality v předchozí aplikaci MyŠKODA App v moderní architektuře a v aktuálně používaných technologiích tak, aby byla aplikace funkční pro všechna dostupná mobilní zařízení. Současně došlo k podstatnému rozšíření uživatelské základny nejen na aktuální řidiče již zakoupených vozů, ale i pro širší veřejnost. Aplikaci MyŠKODA lze stáhnout na Google Play i na App Store.  

“Aplikace MyŠKODA je dalším milníkem v digitalizaci vozů ŠKODA i českého automotive segmentu, “ říká Martin Preusker, tiskový mluvčí ŠKODA AUTO a.s. “Oceňujeme technologické i projektové know – how, které do tak rozsáhlého projektu vložila právě Etnetera a věříme, že aplikace MyŠKODA bude pro řidiče všech modelů ŠKODA platformou zvyšující bezpečnost jízdy i řidičský komfort,” dodává.

„Spolupráce se ŠKODA Auto na tak významném a technologicky robustním projektu je pro nás zásadní vývojářskou zkušeností i výzvou z hlediska projektového řízení. Agilní vývoj vyžadoval synchronizaci mezi téměř stovkou vývojářů, scrum masterů i analytiků, kteří vinou pandemie pracovali výhradně z domova,“ říká Miloš Felix, ředitel mobilního vývoje v Etnetera a.s. „Pomohli agilní koučové napříč dodavatelskými týmy – i díky tomu se podařilo technologicky a obsahově napojit všechny stávající aplikace do jedné,“ dodává.  

Vstupem aplikace MyŠKODA na trh však spolupráce ŠKODA Auto a Etnetera a.s. zdaleka nekončí. „Další společnou metou bude uvedení prvního elektromobilu ŠKODA ENYAQ iV,“ říká Lukáš Kmínek, obchodní ředitel Etnetera a.s. „Naše vývojářské týmy pokračují v práci tak, aby MyŠKODA, rozšířená o potřebné funkce pro elektromobilitu, šla na trh současně s prvním českým elektromobilem.“

Pro mobilní vývojový tým Etnetery to mimo jiné znamená vyvíjet technologii pro automobil, který je sám ještě ve vývoji. To je disciplína, se kterou má na českém trhu zkušenost jen málokdo a na kterou se Etnetera musela včas připravit. 

„Do týmu pro ŠKODA AUTO jsme vybírali velmi pečlivě ty experty na mobilní vývoj, kteří jsou schopni maximální synchronizace uvnitř velkého týmu. Řada vývojářů je zvyklá pracovat v týmu do 5 až 10 lidí, ale tento projekt vyžadoval desetinásobnou podporu,“ komentuje Miloš Felix, ředitel mobilního vývoje Etnetera a.s. 

O Etnetera Group:

Společnost Etnetera Group je prostřednictvím společností Etnetera, Etnetera Motion a Etnetera Activate zkušeným partnerem klientů při rozvoji digitální formy podnikání. Navrhuje a vyvíjí webová a mobilní řešení pro komunikaci se zákazníky a ecommerce, datovou a webovou analytiku a marketingovou automatizaci. Poskytuje konzultační služby v oblasti rozvoje e-commerce i agenturní full-service v oblasti kreativních komunikačních strategií zaměřených na brand building, influencer marketing, design nebo produkci obsahu. Obrat Etnetera Group za rok 2019 činil před konsolidací 354,3 mil korun.