PURE ETCR zahajuje novou sezónu partnerstvím s Eurosportem

  • Větší publikum zahrnující až 250 milionů diváků si vychutná PURE ETCR naživo
  • Živé přenosy na 75 trzích vysílané na Eurosport 1 a Eurosport 2
  • Pravidelné, vysoce kvalitní pokrytí garantované pro novou, inovativní, plně elektrickou řadu

Praha, 13. 1. 2021: PURE ETCR se letos díky novému partnerství s Eurosportem, přední multi-sportovní značkou společnosti Discovery, představí ve více než 75 teritoriích po celém světě. Eurosport fanouškům nabídne více možností, jak tento sport sledovat a zapojit se do něj. 

Zdroj: PURE ETCR

PURE ETCR se s využitím nejsilnějších cestovních vozů, jaké kdy byly vyrobeny, se špičkovým výkonem 500 kW, což odpovídá ekvivalentu 670 koní, které budou proti sobě nasazeny v sérii akčních, vyřazovacích bitev, chystá v květnu tohoto roku zahájit novou éru elektrických závodů. 

Díky této rozsáhlé dohodě s Eurosportem bude první mistrovství plně elektrických cestovních vozů více značek moci sledovat široké publikum angažovaných a vášnivých sportovních fanoušků, kteří chtějí vidět nejen novou nejzajímavější sérii, ale také to, jak může motoristický sport zlepšit způsob nahlížení na elektrická vozidla v celosvětovém měřítku. 

Eurosport, který je součástí skupiny Discovery, využije své odborné znalosti v oblasti sportovní produkce, kanály a všechny platformy na maximum, aby zvýšil profil a popularitu závodů elektrických aut a PURE ETCR. Eurosport, který je přirozeným domovem fanoušků motoristického sportu, představil v posledních letech široké portfolio programů z oblasti motoristických sportů, včetně mistrovství světa FIA Formule E od jeho první série v roce 2014, ale během posledních deseti let usiloval i o prosazování další forem elektrifikovaného motoristického sportu.

Eurosport je se svými digitálními platformami i lineárními kanály dostupnými na 75 trzích v Evropě, Asii, Africe a na Středním Východě, které oslovují více než 250 milionů diváků, jedním ze světových lídrů v oblasti sportovního obsahu. Jeho bezkonkurenční rozsah spočívá v tom, že podpoří rostoucí mezinárodní zájem o elektromobilitu tím, že představí vzrušující příběhy z PURE ETCR po celém světě. 

Nová globální streamovací platforma discovery+, která bude během let 2021/2022 uvedena na 25 trzích, přinese světový sportovní obsah Eurosportu spolu s tou největší nabídkou zábavy z reálného života. Eurosport bude v průběhu let 2021 a 2022 k dispozici prostřednictvím služby discovery+, která se stane streamingovou destinací fanoušků PURE ETCR napříč severskými zeměmi, Itálií, Španělskem, Německem, Velkou Británií, Irskem, Nizozemím, Portugalskem, Rumunskem, Českou republikou, Řeckem, Tureckem, Maďarskem a Islandem. 

François Ribeiro, ředitel Eurosport Events a promotér PURE ETCR, uvedl: „Závazek Eurosportu ke zvýšení viditelnosti elektrických závodů je jasný od prvního vysílání Formule E v roce 2014 a díky tomuto vzrušujícímu oznámení pro PURE ETCR si mohou být fanoušci motoristického sportu po celém světě jistí špičkovou úrovní pokrytí, která jim pomůže přiblížit se závodům a sledovat, jak se v průběhu sezóny rozvíjejí ty nejzajímavější příběhy. Komplexní balíček tradičního vysílání a digitálního vysílání, stále více prostřednictvím discovery+, nám pomůže poskytnout našim fanouškům, konkurentům a všem zúčastněným stranám obrovskou mezinárodní hodnotu.“

Eurosport má bohatou historii v přinášení vášnivým fanouškům toho nejlepšího obsahu z oblasti motoristického sportu, ať už se rozhodli díky partnerství s Eurosport Events sledovat Formuli E, 24 hodin Le Mans nebo WTCR.

Link pro stažení fotografií:

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1WSQ-WwDKuU9QKdh_ZXxbtYS1PXSY6uZY

O Eurosportu
Eurosport je evropská jednička ve sportovním vysílání, která spojuje fanoušky a sportovce během největších sportovních událostí. Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě a přinesl olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 rekordnímu počtu diváků. Eurosport je domovem cyklistiky, tenisových grandslamů
a zimních sportů. Eurosport 1 a Eurosport 2 mají 246 milionů kumulativních předplatitelů 
v 75 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů s průměrem 30 milionů unikátních uživatelů měsíčně a společně s Eurosport app (dostupné iOS
a Android) jediný způsob, jak sledovat Eurosport kdykoli online na mobilních zařízeních. Eurosport Events
se specializuje na management a podporu mezinárodních sportovních akcí. 

Více informací na corporate.eurosport.com.

O PURE ETCR

PURE ETCR debutující v roce 2021 je prvním světovým šampionátem plně elektrických cestovních automobilů mnoha značek. PURE ETCR, propagovaný společností Eurosport Events Ltd a podporovaný zakládajícími partnery Goodyear a TAG Heuer, je jedinou sérií, ve které mohou největší světové automobilky předvést svá silniční elektrická vozidla a zároveň soutěžit o mezinárodní tituly. Automobily PURE ETCR, vyvinuté podle technického konceptu ETCR společnosti WSC, jsou nejvýkonnější a nejrychleji zrychlující cestovní vozy, jaké kdy byly vyrobeny, se špičkovým výkonem 500 kW, který se rovná 670 koním. Jezdci soutěží v akčních sériích vyřazovacích bitev s jedním celkovým vítězem, přičemž jednotlivé závody mají svého Krále nebo Královnu a eliminují poražené. Sezóna 2021 zahrnuje šest závodů v Evropě a Asii, které jsou kombinací pouličních okruhů a klasických permanentních závodišť, v nichž budou odměněni řidiči, kteří se osvědčí jako ti nejrychlejší. 

O discovery+

discovery+ je streamingová platforma nabízející zábavu ze skutečného života. discovery+ bude uvedena díky významnému partnerství se společností Verizon, která platformu nabídne svým fanouškům po dobu 12 měsíců. Při uvedení na trh ve Spojených státech bude mít discovery+ vůbec největší nabídku obsahu ze všech nových streamingových služeb, která zahrnuje širokou škálu exkluzivních, původních sérií napříč populárními žánry, ve kterých mají značky Discovery vedoucí pozici, včetně životního stylu a vztahů; domova a jídla; opravdového zločinu; paranormálních jevů; dobrodružství a přírodopisu; vědy, technologií a životního prostředí. Další informace najdete na webu: discoveryplus.com.