Cirkulární ekonomika v kanceláři? Repasované multifunkce Canon nabízí řešení s nekompromisním výkonem

PRAHA, 27. ledna 2021 – Udržitelnost je tématem, které začíná zajímat stále více firem, jejich zaměstnanců i partnerů. Podniky se proto i při obnovování flotily kancelářských zařízení snaží o ohleduplnost vůči okolnímu světu, ale zároveň nechtějí přijít o špičkovou kvalitu a spolehlivost. Canon nabízí řešení v podobě nového portfolia repasovaných multifunkcí imageRUNNER ADVANCE EQ80 řady 4200 a 6275i, na jejichž vývoji a zdokonalování společnost pracuje už dvě desetiletí. Tato zařízení, která se mohou pochlubit vysokými standardy produktivity a zabezpečení oceňované druhé generace imageRUNNER ADVANCE, umožní firmám aktivní zapojení do cirkulární ekonomiky. Zároveň se bez problémů integrují do pracovního prostředí a spolehlivě splní potřeby tisku a skenování.


Bez kompromisů 

Podle OSN se v roce 2019 celosvětově vyprodukovalo přes 50 milionů tun elektronického odpadu. Varovala zároveň, že pokud nedojde ke změně současných trendů, dosáhnou do roku 2050 objemy tohoto odpadu 120 milionů tun ročně. Společnostem z celého světa, které na tato varování reagují svými vlastními kvótami a stanovují si cíle udržitelnosti, umožní nejnovější nabídka společnosti Canon dosáhnout stanovených cílů bez kompromisů v kvalitě, zabezpečení nebo funkčnosti. 

Obvykle jsou repasované produkty nabízeny pouze se zárukou na použité zboží a jejich kvalita se odvíjí od stavu původního stroje. Řada EQ80 je výjimečná v tom, že u nejprodávanějších modelů shromážděných z trhu dochází k jejich kompletní demontáži. Ty jsou dále repasovány s opětovným využitím až 80 % původních dílů, které jsou nejprve důkladně zkontrolovány, testovány a očištěny. Výsledkem je, že jsou tato repasovaná zařízení vždy “jako nová”, ale při jejich výrobě se použije až o 80 % méně surovin a vzniká o 80 % méně emisí uhlíku ve srovnání s nově vyráběnými produkty.  

„V Canonu jsme vždy vnímali odpovědnost za dopady, které mají naše činnosti na životní prostředí a společnost. Firemní filosofie „Kyosei“, kterou definujeme jako “společně žít a pracovat pro dobro všech“, je hluboce vryta do našeho poslání, hodnot a způsobu, jakým řídíme své podnikání,“ vysvětluje Taz Nakamasu, výkonný viceprezident divize B2B Document Solutions společnosti Canon Europe.

Všechno, co od kancelářské tiskárny očekáváte

Robustní zařízení z portfolia imageRUNNER ADVANCE EQ80 jsou ideální pro celou řadu kancelářských prostředí včetně veřejného sektoru, knihoven a vzdělávacích zařízení. Zajišťují spolehlivý výkon a produktivitu i pro velké objemy tisku. Nové modely dosahují rychlosti až 45 výtisků a 51 skenů za minutu u modelu EQ80 4200 a u modelu EQ80 6275i dokonce až 75 výtisků za minutu.

Doplnění o software uniFLOW Online Express těmto zařízením umožňuje snadný přístup do cloudu a přináší možnost vzdáleného sledování nákladů na tisk, skenování a kopírování. Tyto modely jsou tak ideální variantou pro hybridní pracovní prostředí dneška i budoucnosti. Pokud uživatelé zvolí upgrade na uniFLOW Online, mohou optimalizovat produkční pracovní procesy pomocí centrálního umístění na cloudu a těžit z flexibility práce odkudkoli a kdykoli.

Dalším zdokonalením jsou nové funkce zabezpečení, jako je ověřování uživatelů, zabezpečený tisk a ID oddělení. Dohromady to znamená, že multifunkce lze použít jako samostatná zařízení nebo je bezpečně začlenit do smíšeného firemního tiskového řešení. Podnikům tak nabídnou to nejlepší “z obou světů” a nebude třeba volit mezi udržitelností a funkčností.

„Multifunkce řady EQ80 fungují jako zcela nová zařízení, nabízejí tovární záruku a splňují přísné normy. Samozřejmostí je splnění požadavků na maximální produktivitu, flexibilitu a snadné použití, a proto je lze bez problémů integrovat se zbytkem produktového portfolia Canon,“ říká Taz Nakamasu.

„Chápeme, že udržitelnost není jen otázkou závazku k životnímu prostředí. Dotýká se také fungování firem do budoucna. Vzhledem k tomu, že spotřebitelé stále více vyhledávají služby a produkty značek, které mohou prokázat svou společenskou odpovědnost, není žádným překvapením, že se tolik podniků snaží začlenit do svého každodenního provozu ekologičtější řešení. Tuto řadu jsme navrhli s ohledem na naše zákazníky, abychom zajistili, že si udrží produktivitu a efektivitu pracovních postupů, uspokojí poptávku spotřebitelů a také pomohou zlepšit svět,“ uzavírá Nakamasu.

Řada imageRUNNER ADVANCE EQ80 4200 je v České republice k dispozici od ledna 2021. Zařízení imageRUNNER ADVANCE EQ80 6275i bude v České republice k dispozici od března 2021.

Technické specifikace: řada imageRUNNER ADVANCE EQ80 4200

  • Formát: ČB A3
  • Rychlost tisku: 25-45 str./min (A4)
  • Rychlost skenování: až 51 obr./min (jednostranná A4)
  • Zásoba papíru (Max): 2 280 listů
  • Doba zahřívání: 10 sekund nebo méně (s využitím Quick Start Mode)
  • Tiskové jazyky: UFRII, PCL5e/6 
  • Rozlišení tisku: 1 200 x 1 200 dpi, 600 x 600 dpi
  • Možnosti dokončování: třídění, seskupování, sešívání (s interním finišerem)
  • Podporované typy souborů: JPEG, TIFF, PDF*, XPS** 

* podporuje pouze tisk PDF z webových stránek 

** s doplňkem

Technické specifikace: imageRUNNER ADVANCE EQ80 6275i

  • Formát: ČB A3
  • Rychlost tisku: 75 str./min (A4)
  • Rychlost skenování: až 120 obr./min (jednostranná A4)
  • Zásoba papíru (Max): 4 200 listů
  • Doba zahřívání: 7 sekund nebo méně (s využitím Quick Start Mode)
  • Tiskové jazyky: UFRII, PCL5e/6 (volitelně – Adobe® PostScript 3™)
  • Rozlišení tisku: 1 200 x 1 200 dpi, 600 x 600 dpi
  • Možnosti dokončování: kompletování, seskupování, ofset, sešívání, sedlové sešívání, děrování, (s dokončovacími jednotkami)
  • Podporované typy souborů: TIFF, JPEG, PDF, XPS

O společnosti Canon Europe
Canon Europe je strategickou centrálou pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává zhruba 13,5 tisíce lidí. Na celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitostí k růstu – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby tento dopad minimalizovali i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon.Canon je průkopníkem, který přispívá ke zlepšování neustále se vyvíjejícího světa zobrazovací techniky. Svými technologiemi a inovativním duchem Canon posouvá hranice možného a pomáhá tak lidem podívat se na svět z nové perspektivy. Vnášíme do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože jen pokud se dokážeme na svět správně podívat, můžeme jej změnit k lepšímu.Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.