69 let královny Alžběty II. na britském trůně

V Praze dne 3. února 2021 – 6. únor 1952 se stal dnem, který nenávratně změnil život mladé ženy a tím vešel do dějin. Právě v tento den královna Alžběta II. ztratila otce, a proto, že britský trůn nesmí zůstat ani na chvíli prázdný, se v pouhých 26 letech stala panovnicí Spojeného království. Aby vzdala hold tomuto výročí, počínaje 6. únorem uvede televizní stanice Spektrum každý večer ve 21:00 pořad věnovaný britské královské rodině.  

Od pátku 6. února se po dva týdny vždy ve 21:00 můžete těšit na seriály a dokumentární filmy o každodenním životě panovnického rodu Windsorů. Díky speciálnímu programu na televizní stanici Spektrum nahlédnete do zákulisí královské rodiny, odhalíte tajemství a zajímavosti ze životů jejích nejoblíbenějších i nejkontroverznějších členů. V rámci únorového „královského“ programu můžete shlédnout například dokumentární film Královna Alžběta II. – podle vlastních slov. Prostřednictvím dříve neuveřejněných archivních záběrů, veřejných projevů, ale i soukromých rozhovorů a svědectví osob, které mají k Buckinghamskému paláci blízko, poznáte úplně novou tvář nejdéle vládnoucí panovnice. Tento dokumentární pořad vás nenechá ani na chvíli na pochybách, že korunovaná hlava patří výjimečné, silné, inteligentní ženě.   

Mezi premiérovými snímky najdete také seriál Tajemství královského domu, který vám dá nahlédnout do zákulisí jedinečného světa panovnického rodu Windsorů. Seriál je obohacen zábavnými historkami komorníků, šéfkuchařů a dalších lidí ve službách královské rodiny, které doplňují rozhovory s historiky a palácovými zpravodaji. Díky nim poznáte jinou stánku královské rodiny, která byla doposud veřejnosti skryta. 

V polovině měsíce se blíže seznámíte se životem všeobecně obdivované a milované princezny Diany prostřednictvím dokumentárního filmu Diana – podle vlastních slov. Pomocí překvapivých archivních záběrů a vzpomínek lidí, kteří měli k Lady Dianě blízko se ponoříte do příběhu ženy, která se z manželky následníka trůnu stala globální humanitární aktivistkou.  

Únor ale nebude patřit pouze ženám z královské rodiny. V dokumentárním seriálu Windsorská dynastie na frontové linii totiž poznáte jedinečný vztah panovnického rodu a armády Spojeného království. Od bitev druhé světové války po frontovou linii v Afghánistánu, celých pět generací královské dynastie sloužilo v ozbrojených složkách země, které vládne. Vedle mnoha úžasných historek poznáte dobu, kdy sama královna Alžběta II. řídila nákladní auto, nebo odvážné kousky, jichž se dopouštěl princ Andrew jako pilot vrtulníku ve válce o Falklandské ostrovy a dozvíte se víc o příkořích, útrapách, ale i vítězstvích, kterých dosáhli členové panovnického rodu v četných bojích o osud monarchie, Spojeného království i celého světa.

Chcete-li hlouběji proniknout do tajemství královské rodiny Windsorů, nenechte si ujít například dokument Tajemství královského domu už v pondělí 8. února, Královna Alžběta II. – podle vlastních slov v pondělí 15. února a Diana – podle vlastních slov v úterý 16. února, vždy ve 21:00 na televizní stanici Spektrum. 

# # #

O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy.  Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.

O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.