Balíkobot, který firmám šetří náklady na logistiku, loni zvýšil tržby o 100 %

Praha, 3. únor 2021 – Rok 2020 byl pro Balíkobot rekordní. Zájem o jeho unikátní technologii, která pomáhá firmám zrychlit a zefektivnit expedici zboží, pokračuje. Obrat v loňské roce dosáhl 30 mil. Kč, což meziročně představuje nárůst o 100 %. Počet klientů se zvýšil o 50 % na 2 373 a prostřednictvím jeho aplikace bylo přepraveno přes 18,6 milionů zásilek. Letos společnost plánuje zdvojnásobení všech klíčových ukazatelů – tržeb, počtu zákazníků i objemu přepravených zásilek.

„Česká e-commerce má za sebou další rekordní rok. Obrat internetových obchodů se navyšuje, nové vznikají jako houby po dešti. Aby e-shopy nebo výrobní firmy, které distribuují své zboží, v obrovské konkurenci obstály, musí neustále zlepšovat své služby a náklady držet pod kontrolou. Základem úspěchu do budoucna je automatizace logistických procesů, stejně jako zlepšení kvality a rychlosti doručení zboží,“ říká Martin Šauer CEO společnosti Balíkobot s tím, že s Balíkobotem jsou měsíčně odeslány 3 miliony balíků a téměř 200 tisíc palet. Hodnota dobírek dosáhla 12,5 miliardy Kč. Nejsilnějším dnem v roce 2020 byl 30. listopad, kdy bylo přes jeho aplikaci odbaveno 214 tisíc zásilek.

Zájem o technologii Balíkobotu kontinuálně roste od jeho vzniku v roce 2014. „Propojení interních systémů firem s unikátní technologií Balíkobotu umožňuje našim klientům automatizovat expedici zásilek a agregovat dopravní služby. To jim na trhu poskytuje významnou konkurenční výhodu tím, že výrazně šetří čas i náklady, a navíc snižuje chybovost,“ vysvětluje Martin Šauer z Balíkobotu.

V loňském roce se na technologii společnosti, kterou lze spustit ve více než stovce podnikových systémů, připojilo rekordních 788 firem. Tím se počet jejich klientů rozrostl o polovinu a dosáhl 2 373. Počet přepravených zásilek se zdvojnásobil z 9,4 milionů v roce 2019 na 18,6 milionů v roce 2020. Přes Balíkobot tak projde přibližně desetina zásilek v Česku.

Balíkobot také rozšířil portfolio dopravců o 5 nových subjektů (Gebrüder Weiss, Messenger, DHL DE, FOFR a FedEx) na celkových 32 a tento trend bude pokračovat.

Vysoká dynamika růstu bude podle plánů společnosti pokračovat i v letošním roce. Obrat se zvýší o 100 % na 60 mil. Kč, počet klientů se přiblíží hranici 5 000 a objem přepravených zásilek s Balíkobotem dosáhne 40 milionů. Cílem je také expanze na zahraniční trhy a rozšíření služeb, zejména v oblasti integrace výdejních boxů (tzv. Lockers) od jednotlivých poskytovatelů.

O službě Balíkobot

Balíkobot je technologie, která firmám pomáhá zrychlit a zefektivnit expedici zboží, ať už jde o balíky nebo celé palety. Balíkobot je integrován přímo do administrace ERP, WMS, e-shopových systémů nebo do vlastního řešení. Součástí integrace je tisk adresních štítků, validace dat, odeslání dat dopravcům, sledování zásilek (Track & Trace) a další služby probíhající automaticky nebo na jeden klik. Služba je na trhu od srpna 2014 a měsíčně pomáhá vyexpedovat přes 3 miliony balíků a více než 190 tisíc palet.
Další informace najdete na www.balikobot.cz.