Do české herní společnosti Bohemia Interactive vstupuje minoritní strategický partner

Praha, 9. února 2021 – BOHEMIA INTERACTIVE a.s. („Bohemia Interactive“), největší české herní studio, oznamuje, že Tencent Holding („Tencent“) získal menšinový podíl ve společnosti. V návaznosti na strategickou investici bude Bohemia Interactive i nadále fungovat samostatně pod vedením stávajícího manažerského týmu a majoritní podíl zůstává v rukou dosavadních českých majitelů. Díky více než 20 letům v herním průmyslu má Bohemia Interactive na trhu řadu produktů pro různé platformy, jako Arma, Dayz, Vigor a Ylands. Strany se dohodly podmínky transakce nezveřejňovat.

„Jsme rádi, že prohlubujeme naše vztahy s Tencentem, jednou z nejvýznamnějších internetových i herních společností na světě. Těšíme se, že budeme pracovat na našich současných i budoucích projektech s podporou silného partnera, který nás po mnoho let zná a chápe náš jedinečný přístup k vývoji online her. Tímto krokem se zařazujeme po bok špičkových světových herních studií, ve kterých působí firma Tencent jako strategický investor. Jsou jimi například Epic Games, Paradox Interactive, KLEI entertainment a mnoho dalších,“ řekl Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive.

Poradenské služby na straně dosavadních majitelů Bohemia Interactive poskytla pražská poradenská společnost CN Finance.

Více informací o Bohemia Interactive naleznete na www.bohemia.net

Sledujte také naše další komunikační kanály

Aplikace Facebook dostává redesign, mění ikonu i Messenger | ApplištěFacebook
Twitter
Youtube Icon Flat - Icon Shop - Download free icons for commercial useYouTube
LinkedIn

–      KONEC      –

O herním studiu Bohemia Interactive

Bohemia Interactive je největší herní studio v ČR, založené v roce 1999. Jeho portfolio tvoří série vojenských simulací ARMA pro PC, průkopnický online survival DayZ pro PC a konzole, kreativní platforma Ylands pro PC a mobilní zařízení a free to play akce Vigor pro Xbox One, Playstation a Nintendo Switch. Bohemia Interactive si zakládá na úzké a dlouhodobé spolupráci s komunitou, tvorbě her i platforem s dlouhou životností i vývojářskou podporou, ale hlavně na hledání novátorských řešení při vývoji a vydávání nových titulů. Bohemia Interactive je členem Asociace českých herních vývojářů a sama se vlastními aktivitami podílí na rozvoji a zlepšování podmínek pro vývoj her v ČR.

O společnosti Tencent

Tencent využívá technologii k obohacení života uživatelů internetu. Jejich komunikační a sociální platformy, Weixin a QQ, propojují uživatele navzájem a s digitálním obsahem a službami, online i offline, což jim usnadňuje život. Tencent investuje velké prostředky do talentů a technologických inovací a aktivně podporuje rozvoj internetového průmyslu. Tencent byl založen v čínském Shenzhenu v roce 1998. Akcie společnosti Tencent (00700.HK) jsou kótovány na burze v Hongkongu.