S nejnovějším portfoliem ThinkPad je možné podnikat odkudkoliv

Lenovo představuje notebooky ThinkPad s procesory Intel® Core™ vPro® 11. generace a nejnovější generaci mobilních procesorů AMD Ryzen™ 5000 Series s vylepšenou konektivitou, technologií pro spolupráci a komunikaci. Monitor ThinkVision™ P40w-20 – první profesionální monitor
s Thunderbolt™ 4 na světě, který podporuje procesory Intel vPro1.

Praha, 24. února 2021 – Společnost Lenovo oznámila nejnovější přírůstky do svého portfolia ThinkPad včetně modelů X13 a X13 Yoga s displeji s poměrem stran 16:10 a sérií T a L. Lenovo také představuje inovované mobilní pracovní stanice ThinkPad, které nabízejí možnosti konfigurace různých procesorů, samostatnou grafiku a vylepšené displeje. ThinkPad P14s a P15s jsou pak určeny těm, kteří vyžadují rovnováhu mezi výkonem a přenosností. 

Nové modely se zaměřují na plynulý chod bez rušivých přechodů na cloudová prostředí a integrují lepší možnosti připojení včetně 5G rychlé sítě WWAN2 a Intel® Wi-Fi 6E3. Modely nabízejí Full HD webové kamery4, vylepšené displeje s možností nižšího záření modrého světla, Dolby Vision® a systém reproduktorů Dolby Audio®. Neopomeňme ani prémiový displej ThinkVision P40w-20, který je prvním profesionálním monitorem s Thunderbolt 4 na světě a jako stolní zařízení s porty a vylepšenými funkcemi poskytuje vynikající uživatelský zážitek.

A picture containing text, computer, electronics, computer

Description automatically generated
A picture containing text, posing, picture frame, computer

Description automatically generated

ThinkPad T14s Storm Grey ThinkPad X13 Yoga

Vybrané modely jsou dostupné v černé barvě nebo v odstínu Storm Grey s možností výběru procesorů Intel Core vPro 11. generace nebo nejnovějších mobilních procesorů AMD Ryzen 5000 Series. Mobilní pracovní stanici ThinkPad P14s je možné v závislosti na modelu nakonfigurovat i na grafiku AMD Radeon ™ nebo NVIDIA®. Notebooky také vylepšují program ComputerVision Experiences (CVX)
o možnosti zabezpečení, jako je čtečka otisků prstů Match-on-Chip, která je pro některé modely integrovaná do vypínače. Snímač5 detekce lidské přítomnosti na modelech Intel pak nabízí bezdotykové přihlášení v rámci funkce Windows Hello rozpoznávání obličeje. Nové funkce se přidávají k existujícím bezpečnostním funkcím ThinkShield, které pomáhají chránit uživatele.

Hardware, software a služby slibující inteligentnější budoucnost

Zvyšující se komplexnost moderního IT prostředí a ničím nerušený přechod na cloudovou spolupráci znamenají, že zákazníci hledají bezproblémový přístup k technologickým řešením, která kombinují hardware, software a služby. Například notebooky ThinkPad vybaveny softwarem Lenovo Commercial Vantage a přizpůsobeným řešením Device as a Service (DaaS) mohou usnadnit nákup, konfiguraci
a bezpečné spuštění přímo u koncového uživatele6.Tato kombinace pomáhá snižovat celkové náklady a zvyšovat produktivitu. Přidejte podporu Lenovo Premier a uživatelé získají větší svobodu a kontrolu nad vlastním pracovním prostorem.

Lenovo slibuje zelenější budoucnost

Společnost Lenovo si stanovila vědecky podložené cíle v oblasti snižování spotřeby energie a emisí na podporu globálních iniciativ v oblasti změny klimatu. Během fiskálního roku 2019/20 společnost Lenovo dosáhla 92% snížení emisí ve srovnání s fiskálním rokem 2009/107. Snížení emisí skleníkových plynů v Plánu 1 a Plánu 2 se dosáhlo realizací energeticky účinných projektů a využíváním solární energie v provozu.

Veškeré podrobnosti o závazcích společnosti Lenovo vůči ESG najdete ve zprávě o udržitelném rozvoji.

Vyšší produktivita s pracovním monitorem

ThinkVision P40w je vybaven širokoúhlou 39,7palcovou obrazovkou s poměrem stran 21: 9
a rozlišením 5120 x 2160 WUHD. Displej disponuje technologií Natural Low Blue Light s certifikací TÜV Rheinland Eyesafe® Display pro snížení únavy očí způsobené modrým světlem, zatímco zachová přesnost barev i výkon. Dokovací monitor USB-C obsahuje až 12 portů včetně dvou portů Thunderbolt 4 pro přenos dat, videa a sítí a až 100 W nabíjení pomocí technologie Smart Power.

A picture containing text, indoor, electronics, display

Description automatically generated

ThinkVision P40w-20 je první monitor s Thunderbolt 4 na světě s podporou Intel® AMT, který umožňuje stabilní a bezpečné připojení na asistenci při vzdáleném spuštění a údržbě na připojených zařízeních. Kromě toho model P40w-20 obsahuje také patentované technologie pro lepší uživatelský zážitek: eKVM poskytuje uživatelům okamžitý přístup ke dvěma počítačům pouhým kliknutím a funkce True Split, která umožňuje uživatelům sledovat oba tyto zdroje současně prostřednictvím funkce Picture-by-Picture, uživatel může také zvolit, který zdroj chce sdílet během video konference.

Stručný přehled funkcí:

  • 39,7palcový HDR kompatibilní displej se svítivostí 300 nitů s 3 bočními rámečky téměř bez okrajů
  • Zakřivení 2500R s nakláněním, otáčením a zvedáním ergonomického stojanu, kompatibilní s montáží VESA
  • 2 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.0, 1 x DisplayPort 1.4; 1 x 3,5 mm zvukový výstup; gigabitový Ethernet, 4 x USB 3.2 Type-A, 1 x USB 3.2 Type-B a 1 x USB 3.2 Type-C
  • Displej ENERGY STAR® a TCO Certified Edge

Novinky u série ThinkPad

Série ThinkPad T nabízí rozsáhlé možnosti konfigurace na míru tak, aby vyhovovaly potřebám zákazníků, včetně konkrétních konfigurací péče o zdraví. ThinkPad T14 nabídne funkce určené pro zdravotnické pracovníky včetně antimikrobiální povrchové úpravy. Čtečka otisků prstů vyhovující standardu FIPS-201 se čtečkou RFID a volitelnou funkcí Privacy Guard pomáhají chránit důvěrné údaje o pacientech. Portfolio řady ThinkPad T zahrnuje ThinkPad T14s i, T14 i a T15 poháněné procesory Intel Core vPro 11. generace a ThinkPad T14s a T14 poháněné mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series.

A picture containing text, electronics, computer

Description automatically generated

ThinkPad T14s

Přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesorů Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 14palcový UHD HDR Dolby Vision® displej se svítivostí 500 nitů nebo 15,6palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 600 nitů
  • Grafika Intel UHD, Intel® Iris® Xe nebo NVIDIA MX450; integrovaná grafika AMD Radeon na modelech s procesorem AMD Ryzen
  • Intel® Wi-Fi 6E (modely Intel), Intel® Wi-Fi 6 (AMD a vybrané modely Intel)
  • Volitelné 5G sub-6 nebo 2×2 MIMO CAT12 4G na zařízeních ThinkPad T14s i a T14s; až 4×4 MIMO CAT16 4G na T14 i; až 2×2 MIMO CAT16 4G na T15
  • Až FHD hybridní infračervená (IR) webová kamera na modelech T14s, HD nebo HD Hybrid IR na T14 a T15
  • Systém reproduktorů Dolby Audio s reproduktory orientovanými na uživatele
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip (integrované do vypínače na modelech T14s) a detekce lidské přítomnosti na T14s 

ThinkPad X13 a X13 Yoga maximalizují výkon a přenositelnost. Lehké notebooky s novými displeji
s poměrem stran 16:10 nabízejí perfektní konektivitu, kterou uživatelé ocení při každodenním pracovním i domácím používání. Portfolio sérií ThinkPad X zahrnuje ThinkPad X13 i a X13 Yoga poháněny procesory Intel Core vPro 11. generace a ThinkPad X13 poháněné mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series.

ThinkPad X13 Storm Grey

Přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesoru Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 13,3palcový WQXGA displej s poměrem stran 16:10 s technologií Low Blue Light.
  • Grafika Intel Iris Xe; integrovaná grafika AMD Radeon na modelech procesorů AMD Ryzen
  • Intel Wi-Fi 6 nebo 6E na ThinkPad X13 i, Intel Wi-Fi 6 na X13 a X13 Yoga
  • Volitelné 5G sub-6 nebo 2×2 MIMO CAT12 4G na ThinkPad X13 i a X13; až 2×2 MIMO CAT12 4G na X13 Yoga
  • Až FHD hybridní infračervená (IR) webová kamera na modelech X13, HD nebo HD Hybrid IR na X13 Yoga
  • Systém reproduktorů Dolby Audio s reproduktory orientovanými na uživatele na modelu X13
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip integrované do vypínače a detekce lidské přítomnosti na modelech Intel

ThinkPad L14 a L15 jsou cenově dostupnými možnostmi v sérii Thinkpad. Portfolio řady ThinkPad L, zahrnuje ThinkPad L14 i a L15 i s procesory Intel Core vPro 11. generace a ThinkPad L14 a L15 s mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series.

A picture containing text, computer, electronics, computer

Description automatically generated

ThinkPad L15

Přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesoru Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 14palcový FHD displej nebo 15palcový FHD displej
  • Grafika Intel UHD, Intel Iris Xe nebo NVIDIA MX450; integrovaná grafika AMD Radeon na modelech s procesorem AMD Ryzen
  • Intel Wi-Fi 6 a až 2×2 MIMO CAT12 4G
  • HD nebo HD hybridní IR webová kamera
  • Dolby Audio
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip
    a zabezpečeného systému BIOS

ThinkPad P14s, P14s i a P15s, nejmobilnější pracovní stanice Lenovo, jsou určeny pro práci na cestách se schopností spouštět aplikace jako AutoCAD LT®, Autodesk® Revit® a SolidWorks® bez ztráty tempa. 14palcový P14s, který nabízí větší flexibilitu, nyní disponuje nejnovějším mobilním výkonem procesoru AMD Ryzen 5000 Series s integrovanou grafikou AMD Radeon. Notebook ThinkPad P15s lze nakonfigurovat na procesory Intel Core 11. generace a samostatnou grafiku NVIDIA T500 na profesionální úrovni, která se může pochlubit vylepšeným výkonem a 4 GB paměti VRAM. Díky tovární barevné kalibraci X-Rite, která poskytuje nevídanou přesnost barev, vytvářejí tyto vylepšené stroje rovnováhu mezi silou a mobilitou – umožňují pokročilým uživatelům, studentům, designérům a technikům být kreativní kdykoliv a kdekoliv.

A picture containing text, electronics, computer

Description automatically generated

ThinkPad P15s

Stručný přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesoru Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 14palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 500 nitů nebo 15,6palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 600 nitů
  • Grafika Intel Iris Xe nebo NVIDIA T500; integrovaná grafika AMD Radeon s procesory AMD Ryzen pouze na modelu P14s
  • Wi-Fi 6E (modely Intel), Wi-Fi 6 (AMD)
  • Až 4×4 MIMO CAT16 4G na P14s i a P15s; až 2×2 MIMO CAT12 4G na P14s
  • HD nebo HD hybridní IR webová kamera
  • Systém reproduktorů Dolby Audio s reproduktory orientovanými na uživatele
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip a volitelné čtečky SmartCard

Navštivte sekci News Room Lenovo StoryHub, kde najdete obrázky a technické parametry,
a Lenovo ThinkPad a Lenovo Monitors, kde najdete další podrobnosti.

Dostupnosti a ceny:

Dostupnost od:Ceny:
ThinkPad T14s iKvěten 202156 199 Kč
ThinkPad T14sČerven 202147 899 Kč
ThinkPad T14 iKvěten 202151 699 Kč
ThinkPad T14Květen 202143 400 Kč
ThinkPad T15Bude upřesněno
ThinkPad X13 YogaBude upřesněno
ThinkPad X13 iKvěten 202148 699 Kč
ThinkPad X13Červen 202142 699 Kč
ThinkPad L14Červen 202125 899 Kč
ThinkPad L15Červen 202125 899 Kč
ThinkPad P14s iKvěten 202152 100 Kč
ThinkPad P14sČerven 202143 799 Kč
ThinkPad P15sKvěten 202152 100 Kč
ThinkVision P40wSrpen 202163 699 Kč

1 Podle společnosti Intel Corporation.

2 Vyžaduje síťovou službu 4G nebo 5G a zvlášť zakoupený mobilní datový program, který se může lišit v závislosti na místě. Platí další smluvní podmínky a / nebo poplatky. Rychlosti připojení se budou lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech.

3 Vyžaduje samostatně zakoupený směrovač Wi-Fi a plán, který se může lišit v závislosti na umístění. Platí další smluvní podmínky a / nebo poplatky. Rychlosti připojení se budou lišit v závislosti na umístění, prostředí, stavu sítě a dalších faktorů

4 Hybridní webová kamera s rozlišením Full HD je na vybraných modelech ThinkPad T14s a X13 volitelná.

5 Detekce lidské přítomnosti a přihlášení do systému Windows Hello zero-touch vyžaduje volitelnou HD IR kameru.

6 Lenovo Commercial Vantage je součástí všech počítačů ThinkPad zdarma a je k dispozici ke stažení v obchodě Microsoft Store nebo na stránkách Lenovo eSupport. Při službách Lenovo, jako jsou například Device-as-a-Service a Premier Support, mohou vzniknout další náklady.

7 Interní odhady Lenovo. Všechny podrobnosti najdete ve zprávě o udržitelném rozvoji.

LENOVO, THINKPAD, ThinkVision, YOGA, THINKSHIELD jsou ochranné známky společnosti Lenovo. Intel, Intel Core a Intel Iris jsou ochranné známky společnosti Intel Corporation nebo jejích dceřiných společností v USA a / nebo dalších zemích. AMD, RYZEN a Radeon jsou ochranné známky společnosti Advanced Micro Devices, NVIDIA, GEFORCE jsou ochranné známky společnosti NVIDIA Corporation. Inc. Dolby, Dolby Vision, Dolby Audio, Dolby Premium patří mezi registrované a neregistrované ochranné známky společnosti Dolby Laboratories, Inc. v USA a / nebo dalších zemích. AutoCAD LT a Autodesk Revit jsou ochranné známky společnosti Autodesk, Inc. SOLIDWORKS je registrovaná ochranná známka společnosti Dassault Systèmes nebo jejích dceřiných společností v USA a / nebo dalších zemích. TÜV je registrovaná ochranná známka společnosti TÜV Rheinland Group. EYESAFE je registrovaná ochranná známka společnosti Health LLC. ENERGY STAR a značka ENERGY STAR jsou registrované ochranné známky ve vlastnictví Agentury pro ochranu životního prostředí USA. Wi-Fi je ochranná známka společnosti Wi-Fi Alliance. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků. © 2021, Lenovo Group Limited.

O společnosti Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je společnost s hodnotou 50 miliard USD, která se nachází v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 63 000 lidí a podniká na 180 trzích po celém světě. Soustředí se na jasnou vizi přinášet inteligentnější technologie pro všechny, vyvíjí technologie, které mění svět a vytvářejí inkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost. Vývojem, designováním a budováním nejkomplexnějšího portfolia inteligentních zařízení a infrastruktury je Lenovo lídrem inteligentní transformace a přináší lepší zážitky a příležitosti pro miliony zákazníků z celého světa. Pro více informací navštivte www.lenovo.com.