Axis uvádí kompaktní a zároveň robustní IP interkom. Doplní jakýkoli systém videodohledu

Společnost Axis Communications přichází na trh s kompaktním, a přitom vysoce robustním síťovým videointerkomem AXIS I8016-LVE, který je navržený pro obousměrnou komunikaci, spolehlivou videoidentifikaci a dálkové ovládání vstupu. Zajistí dohled i v úplné tmě nebo v náročných podmínkách.

Síťový videointerkom AXIS I8016-LVE je vhodný pro vnější instalace, nabízí rozlišení obrazu 5MP a úhel záběru 140° k zachycení všech potřebných detailů. Interkom disponuje vysoce kvalitním zvukem s potlačením ozvěny a šumu, aby byl jasně slyšet hlas bez ohledu na hluk v pozadí. Zařízení slouží k obousměrné komunikaci, jasné identifikaci návštěvníků i v náročných podmínkách a díky IR přísvitu zajišťuje kvalitní obraz i v úplné tmě. Instalovat ho lze u vchodů nebo bezobslužných bran, kudy pravidelně procházejí návštěvníci, k zajištění přístupu řidičům ve skladech nebo nakládacích docích, nebo může sloužit jako nouzový telefon v odlehlých oblastech měst, parků či univerzitních kampusů.


Videointerkom AXIS I8016-LVE se snadno instaluje díky možnosti využití PoE napájení. Vejde se do standardních montážních krabic, kam se jednoduše zacvakne, takže nejsou vidět žádné šrouby. Bezpečnost a spolehlivost zajišťuje šasi odolné proti vandalům s krytím IK10. Interkom využívá otevřené standardy, jako je SIP (Session Initiation Protocol) pro integraci s IP telefonními systémy, a také VAPIX nebo ONVIF k zapojení do kamerových systémů. Umožňuje také instalaci aplikací v rámci platformy ACAP společnosti Axis, včetně integrovaných inteligentních analytik. 

Díky tomu, že je toto spolehlivé zařízení založené na otevřených standardech a rozhraních, nabízí skvělé možnosti integrace a je dokonalým doplňkem jakéhokoli kamerového systému. Je možné integrovat ho s dalšími systémy a řešeními, jako je správa videa, řízení přístupu a komunikace VoIP. Možnosti jsou prakticky nekonečné.

Mezi klíčové vlastnosti patří:

  • Vysoce kvalitní obraz a zvuk
  • Potlačení ozvěny a šumu
  • Snadná instalace s PoE
  • Otevřené rozhraní s integrací IP telefonů, podpora SIP
  • Připraven pro venkovní použití, odolný vůči vandalům, krytí IK10

Síťový videointerkom AXIS I8016-LVE už je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 28 500 Kč.

O společnosti Axis Communications
Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.