Esport Academy představuje nový výukový program pro gamery

březen 2021 | Praha – On-line výukový kurz pro hráče nejpopulárnější počítačové hry League of Legends je možné nyní zakoupit na nové platformě www.esportacademy.cz. Kurz je určený pro začínající i pokročilé hráče. Celková délka výukových videí přesahuje 75 minut a zaváděcí cena je 299,- Kč.

„Přirozená snaha hráčů se neustále zlepšovat a také sen mnoha gamerů stát se profesionálem nás přiměly k myšlence vytvářet také v česko-slovenském prostředí  on-line výukové kurzy v nejhranějších počítačových, konzolových nebo mobilních hrách,“ říká Tomáš Klečka, spoluzakladatel projektu. 

Úplně první kurz ve hře League of Legends společně vytvořili současný trenér, historicky nejúspěšnějšího, českého týmu eSuba, Radim „Zizou“ Zaoral a komentátor a bývalý hráč Hitpoint Masters, Tomáš „Mortsche“ Anděl. Každý kurz obsahuje 10 lekcí, délka jednoho videa se pohybuje mezi 5-10 min.

 „Aby se hráčům dařilo dlouhodobě se zlepšovat a dosáhnout na nejvyšší úroveň Challenger, je nutné dodržovat základní postupy a doporučení, jak se hru učit. Je to komplexní problematika a nelze spoléhat, že v obrovské konkurenci uspěje hráč s jednou či dvěma dovednostmi,“ vysvětluje Radim Zaoral. 

V komunitě hráčů jsou oblíbenými učebními nástroji sledování streamerů na Twitch.tv nebo různých videí na YouTube. Oproti tomu výukové kurzy shromažďují nejdůležitější poznatky o hře do krátkých a přehledných lekcí seřazených chronologicky od základů až po složitější prvky. V blízké budoucnosti na on-line kurzy navážou ještě boot campy pro veřejnost a individuální konzultace s našimi instruktory.

Po hře League of Legends již brzy představíme kurzy v dalších hrách. Lekce k legendární fotbalové videohře FIFA21 připravuje nejlepší český hráč Lukáš „T9Laky“ Pour a výukový program ke hře Counter-Strike: Global Offensive vytváří trojice Peter „uno“ Lipowski, Lukáš „vergiL“ Majerík a Hubert “Cannie” Ludwig. 

Spoluzakladateli platformy Esport Academy jsou Tomáš Klečka a Peter Lipowski. Součásti projektu je také agentura Esports Repre, která zastupuje v současné době profesionální hráče League of Legends. Mezi naše klienty patří Ondřej „Robocop“ Sklenička, Adam „Random“ Grepl, Libor „Proker“ Král, Jakub „Garp“ Novotný a další. Agentura zároveň provozuje tým talentovaných hráčů League of Legends Repre Gold, který se účastní nově vzniklé Hitpoint 3. ligy.