Cisco Webex umí nově překládat videokonference v reálném čase do více než 100 jazyků, včetně češtiny

Praha, 9. března 2021 – Společnost Cisco představila funkci překladu v reálném čase ve své platformě pro videokonference a vzdálenou spolupráci Webex. Součástí inovace je také rozšíření knihovny jazyků z více než 10 na více než 100, od arménštiny po zuluštinu včetně češtiny. Díky nové verzi platformy Webex mohou podniky všem svým zaměstnancům umožnit hladkou spolupráci, což je předpoklad úspěšného fungování v době, kdy jsou pracovníci geograficky rozptýlenější podstatně větší měrou než dříve.

Uživatelé si mohou vybrat jazyk podle své preference a snadno a rychle si tak vytvořit vlastní personalizované nastavení schůzek. Vybírat mohou z nejpoužívanějších jazyků, jako je arabština, holandština, francouzština, němčina, japonština, korejština, mandarínská čínština, ruština nebo španělština, ale také méně zastoupených jazyků jako dánština, hindština, malajština, turečtina nebo vietnamština, včetně češtiny. Uživatelé se nyní mohou plnohodnotněji zapojit do schůzek díky překladu z angličtiny do více než 100 dalších jazyků. V průběhu roku by pak měl být k dispozici obousměrný překlad. Jazyková personalizace překonává jednu z největších překážek globálního obchodu – jazykovou bariéru.

Pro podniky to má přínos z hlediska nákladů i lidských zdrojů. Mohou se zaměřit na vyhledávání nejkvalitnějších pracovníků bez ohledu na to, kde žijí a jaký je jejich rodný jazyk. Nedávno vydaná studie společnosti Metrigy o inteligentních virtuálních asistentech zjistila, že téměř 24 % respondentů se účastní schůzek s dalšími účastníky, pro něž není angličtina rodným jazykem, přičemž více než polovina z nich využívá služby třetích stran k překladu schůzek do jiných jazyků (což v průměru představuje náklady 172 dolarů na jednu schůzku). Propojení inteligentních virtuálních asistentů s funkcí jazykového překladu výrazně snižuje, ne-li zcela eliminuje takové dodatečné náklady.

„Technologie AI hrají nezastupitelnou úlohu při zajišťování hladké spolupráce, chytré hybridní práce a inteligentních zákaznických zkušeností. Nové funkce platformy Webex, které jsou na ní založené, umožňují zapojit širší okruh uživatelů a vytváří pro ně rovné podmínky bez ohledu na faktory jako jazyk nebo místo. Zavedení funkce překladů v reálném čase je dalším krokem ke zlepšení týmové komunikace a spolupráce,“ říká Jeetu Patel, viceprezident a generální ředitel pro bezpečnost a aplikace společnosti Cisco.

Dostupnost:

  • Funkce překladu v reálném čase je k dispozici na platformě Webex ve zkušebním provozu od března 2021. Plně dostupná a objednatelná bude v průběhu května.

Další zdroje:

  • Jak funguje funkce Real-time translation ve webexu se můžete podívat zde.
  • Veškeré tiskové zprávy společnosti Cisco můžete sledovat na Facebooku a LinkedInu pod hashtagem #CiscoCZPress.

O Cisco Systems 

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.