Síť se vzdálenou správou pro Cardiocentrum

Prostřednictvím cloudové platformy Zyxel Nebula lze vzdáleně monitorovat a řídit síť kardiologické ambulance 

10. 3. 2021, Praha

Kardiologická ambulance Cardiocentrum, s pobočkami v Kladně a Novém Strašecí, provádí svým klientům komplexní kardiologická vyšetření, ultrazvuková vyšetření srdce, tepen a žil a ergometrická vyšetření. Cardiocentrum poskytuje také ambulantní monitorování EKG a krevního tlaku prostřednictvím EKG Holterů a TK Holterů.

Jako náhradu za současnou, již zastaralou síťovou infrastrukturu hledala kardiologická ambulance Cardiocentrum nové řešení, které bude poskytovat vysokou úroveň zabezpečení, výkonnou Wi-Fi síť pro připojení mobilních zařízení a rovněž i funkci VPN na bezpečné vzdálené připojení. Novou síťovou infrastrukturu navrhla a realizovala společnost NZ SERVIS, která zvolila moderní síťové prvky Zyxel, které lze vzdáleně monitorovat a řídit prostřednictvím cloudové platformy Nebula. Síťová infrastruktura pro Cardiocentrum je jedním z větších projektů pro české zákazníky, který je kompletně postavený na produktech Zyxel, podporujících vzdálenou správu sítě prostřednictvím platformy Nebula.

Základními prvky sítí na pobočkách kardiologické ambulance jsou moderní firewally Zyxel USGFlex 100 a Zyxel USGFlex 200, které poskytují vícevrstvou ochranu před mnoha různými typy vnějších i vnitřních hrozeb. Filtr potenciálně nebezpečných webových adres, antimalware, spolupracující v reálném čase s cloudovou databází bezpečnostních hrozeb, a funkce prevence průniků brání útokům zvnějšku. Řešení Application Patrol a Web Filtering umožňují omezení používání nežádoucích aplikací i přístupu na internet. Firewally zajišťují rovněž bezpečné propojení mezi pobočkami a vzdálený přístup prostřednictvím VPN.

Pro pokrytí prostor ambulancí Cardiocentra Wi-Fi sítí byla použita kombinace osvědčených přístupových bodů Zyxel WAC6303D-S a Zyxel NWA5123-AC HD standardu 802.11ac Wave 2 s duálním rádiem a technologií Multi-User MIMO (MU-MIMO), společně s přístupovými body Zyxel WAX510D nejnovějšího standardu 802.11ax.

Přístupové body Zyxel WAX510D představují novou generaci síťových prvků standardu WiFi 6, které díky čipové sadě 2. generace WiFi 6 (Qualcomm 802.11ax 2.0) využívají veškeré přednosti tohoto standardu včetně technologií OFDMA a MU-MIMO. Zyxel WAX510D je vybaven výkonným čtyřjádrovým procesorem a dvěma rádii. Technologie modulace OFDMA jim umožňuje obsloužit souběžně více uživatelů v jednom časovém rámci oproti starším technologiím. Standard WiFi 6 přináší nejlepší možný výkon bezdrátové sítě i velkému množství současně připojených uživatelů.

Připojení zařízení po Ethernetu a napájení přístupových bodů obstarávají spolehlivé přepínače Zyxel řady GS1900 a GS1920 s gigabitovými porty a dostatečným výkonem pro napájení koncových zařízení (Power Over Ethernet, PoE). Tyto přepínače disponují výkonem 30 W na port a celkovou kapacitou PoE napájení od 130 do 375 W.

Unikátní vlastností síťové infrastruktury pro kardiologické ambulance Cardiocentra je možnost monitoringu a řízení všech prvků prostřednictvím cloudové služby Nebula. Instalované firewally, přepínače i přístupové body lze ovládat ze společného webového rozhraní nebo prostřednictvím mobilní aplikace, duplikovat jejich konfiguraci pro zrychlení instalace nových zařízení, spravovat oddělené sítě pro zaměstnance a klienty ambulancí a řídit přístup jednotlivých koncových zařízení.

Se spolehlivými firewally, přístupovými body s podporou standardu WiFi 6,  výkonnými přepínači a monitoringem i řízením prostřednictvím cloudové platformy Nebula získala kardiologická ambulance Cardiocentrum moderní síťovou infrastrukturu, kterou nebude nutné inovovat po mnoho následujících let. 

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–    působnost ve 150 zemích celého světa,

– milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

– 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.