Nové dotykové monitory Philips: Pokročilá technologie In-Cell Touch pro nejlepší pracovní zážitky. Otevřené rámy pro samoobslužné informační kiosky

Praha, 16. března 2021 – Displeje jsou všude kolem nás – uplatňují se doma, v kancelářích, ve veřejných prostorech. Vždy ale musí splňovat nějaké konkrétní požadavky a jsou určeny pro různé aplikace. Toto prominentní použití neustále inspiruje při vytváření nových a výkonných technologií, které splní opravdu všechna očekávání. Proto přichází nová řada dotykových monitorů Philips s technologií In-Cell (řada B1TC), nabízející pohodlný, rychlý a pohotový dotykový zážitek a která je připravena zvýšit produktivitu kohokoli. Existují však některé situace, které vyžadují vysoce specifické, odolné a univerzální monitory: informační body, kiosky a aplikace v obchodě. Řešením jsou nové dotykové monitory Philips s otevřenými rámy (řada B1TFL). Tyto interaktivní displeje jsou určeny zejména pro veřejné expozice a dovolují naplnit nejrůznější uživatelské scénáře.

Tenký design a rychlá odezva na dotek 

Nová řada B1TC se skládá ze dvou modelů: 23,8” 242B1TC a 21,5” 222B1TC. Spoléhají na pokročilou kapacitní desetibodovou dotykovou technologii In-Cell Projected, která zajišťuje plynulou odezvu pro rychlejší zážitek z dotyku. Tato technologie umožňuje mít tenký design a ze tří stran bezrámový IPS panel pak zajistí široké pozorovací úhly. Displej je vybaven antireflexním panelem s odolností 3H, který díky rozlišení Full HD nabízí vždy skvělý obraz. Přirozenější, plynulejší a rychlejší odezva na dotek splňuje potřeby a přání každé domácí, kancelářské nebo vzdělávací aplikace. Tomu také napomáhá plug & play kompatibilita s Windows 10 a různými verzemi Android a Linux.

Dokonalost dotyku 24/7

Nová řada B1TFL se skládá ze čtyř modelů: 23,8” 242B1TFL, 21,5” 222B1TFL, 17” 172B1TFL a 15” 152B1TFL. Všechny mají dotykovou technologii Projected Capacitive (P-Cap) pro plynulou odezvu, která dokáže snadno detekovat 10 prstů najednou. Tato technologie pracuje s holými prsty i rukavicemi, díky čemuž je výjimečně univerzální a vhodná pro veřejná místa. Další specifickou vlastností je krycí sklo od okraje k okraji s odolností proti poškrábání 7H, které je nezbytné pro bezpečný a trvanlivý dotykový zážitek a snadné čištění nebo dezinfekci ve vnitřním i venkovním prostředí. Displeje také disponují mimořádným jasem od 350 nitů (Philips 242B1TFL) do 450 nitů (Philips 152B1TFL) a antireflexní vrstvou pro pohodlné používání za umělého i denního světla. Všechny čtyři modely jsou vybaveny ochranou IP65 (pouze vpředu) a postranní těsnicí pěnou pro ochranu proti vodě a prachu. Výjimečnou hodnotu přináší také provozní doba: tyto monitory jsou připraveny naplno fungovat 24/7, takže uživatelé s nimi mohou pracovat ve dne i v noci.

Komplexní a snadné připojení

Při použití přístupu zaměřeného na skutečné řešení je připojení navrženo tak, aby bylo co nejpohodlnější, aniž by byly opomíjeny konkrétní potřeby. Tyto dotykové monitory jsou kompatibilní s různými verzemi Windows, Android a Linux. Monitory řady B1TC jsou vybaveny vstupy VGA, HDMI a DisplayPort a třemi USB-A 3.1 (jeden s rychlým nabíjením). Řada B1TFL disponuje vstupy VGA, DVI, HDMI a DisplayPort a také vestavěným USB rozbočovačem (2x USB-A 3.1) pro připojení dalšího hardwaru a napájecích zařízení.

Modely s otevřenými rámy lze použít s orientací na šířku i výšku. Monitory lze upevňovat jak pomocí VESA, tak i pomocí systému L-Brackets (je součástí balení), který pokrývá většinu instalací. Kabelem připojený OSD ovladač zaručuje, že zůstane snadno přístupný i po instalaci monitoru.

Monitory s dotykovou technologií In-Cell jsou navrženy tak, aby splňovaly celou řadu mezinárodních standardů. Mají ze tří stran bezrámový a tenký design a také nastavitelný stojan se Z-designem, který se přizpůsobí vašim potřebám a zvýší vaši produktivitu a pohodlí. K dispozici je také montáž VESA.

Certifikováno pro pohodlí a odolnost

Důležitou roli při výběru správného monitoru hrají certifikace a při umístění v otevřených prostorech to platí dvojnásob. Zajišťují potřebnou úroveň kvality nebo ochrany specifickou pro tyto aplikace, které se často vyznačují častým a někdy i hrubým používáním. Monitory řady Philips B1TFL mají všechny základní certifikace z hlediska bezpečnosti a elektronických rizik. Navíc mají certifikát EMI třídy B.

Obchodní, osobní a vzdělávací použití klade vysoké nároky na kvalitu zobrazování, proto řada B1TC nabízí režim LowBlue, technologii Flicker-Free a EasyRead pro pohodlný zážitek ze sledování, téměř jako z papíru. Navíc má tyto certifikace: ES, TCO, EPEAT, TUV a TUV Eye Comfort, zaručující bezpečný a špičkový zážitek a vysokou produktivitu.

Ceny a dostupnost:

ModelDostupnostDoporučená koncová cena
152B1TFLkvěten 202110 446 Kč (399 Eur)
172B1TFLkvěten 202111 755 Kč (449 Eur)
222B1TFLduben 202112 017 Kč (459 Eur)
242B1TFLkvěten 202112 278 Kč (469 Eur)
242B1TCduben 20218 090 Kč (309 Eur)
222B1TCčerven 20217 304 Kč (279 Eur)

Více informací o monitorech Philips: https://www.philips.cz/c-m-so/monitory

O společnosti MMD

Společnost MMD-Monitors & Displays Holding BV (dále jen „MMD“), registrovaná v Nizozemí a sídlící v Amstrodamu, je 100% ve vlastnictví společnosti TPV Technology Limited („TPV“), která je předním světovým výrobcem LCD monitorů a televizí. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů značky Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů.