Canon uvedením nových multifunkcí vychází vstříc potřebám domácích, malých a sdílených kanceláří

PRAHA, 17. března 2021 – Společnost Canon Europe dnes představila nejnovější přírůstky v produktových řadách multifunkčních zařízení i-SENSYS a MAXIFY, včetně prvního modelu MAXIFY s technologií doplňování inkoustu MegaTank. Nároky zákazníků a pracovních prostředí se vyvíjejí a společnost Canon se snaží firmám pomoci se v nové situaci rychle přizpůsobit. Modely i-SENSYS MF832Cdw a MAXIFY GX6040 a GX7040 jsou zaměřené na produktivitu, spolupráci a úspornost. Jsou ideální pro široké spektrum způsobů využití a v rozličných pracovních prostředích. S nejnovějšími přírůstky v rozsáhlé nabídce společnosti Canon mají společnosti a uživatelé jistotu, že naleznou výkonné a přizpůsobitelné řešení podle svých potřeb – pro zaměstnance pracující z domova, malé kanceláře i sdílené pracovní prostory. 

Podpora produktivity

Malé kanceláře a sdílené prostory jsou stále běžnější. To znamená, že firmy potřebují veškeré funkce nejvyšších modelů pro menší počet uživatelů. Multifunkce i-SENSYS MF832Cdw tomuto trendu vychází vstříc a rozšiřuje oblíbenou produktovou řadu Canon i-SENSYS o špičkový barevný laserový model s tiskovými výstupy na profesionální úrovni. Dokáže tisknout barevně rychlostí až 38 stran za minutu a skenovat rychlostí až 150 obrazů za minutu. Jedná se tedy o nejrychlejší zařízení této řady, vhodné pro tisk a skenování ve velkých objemech. Maximální kapacita zásobníků papíru je 2300 listů, takže uživatelé nemusí trávit tolik času doplňováním. Na přehledné dotykové obrazovce o úhlopříčce 17,8 cm jsou k dispozici různé užitečné funkce a možnosti přizpůsobení. Díky podpoře formátů A4, A5, A5R a A6 je zařízení i-SENSYS MF832Cdw ideální pro nasazení v různých malých kancelářských prostředích. 

Dvojice inkoustových multifunkcí MAXIFY GX6040 a GX7040 v kompaktním stolním provedení nabízí rychlé kopírování a skenování spolu s tiskem kancelářské kvality díky systému čtyř pigmentových inkoustů. Jako první v této řadě nová zařízení nabízí technologii doplňování zásobníků inkoustu označovanou MegaTank. Vyznačují se snazší údržbou a jednodušším ovládáním pomocí přizpůsobitelného dotykového LCD displeje s úhlopříčkou 6,9 cm. Velký objem tisku až 14 000 stran na jednu sadu barevných inkoustových nádobek a zásobník papíru s kapacitou až 600 listů snižují dobu nutných odstávek na minimum. Uživatelsky vyměnitelný zásobník odpadního inkoustu zároveň omezuje nutnost odesílat tiskárnu do servisu. Obě zařízení MAXIFY nyní podporují široké spektrum kancelářských tiskových médií, od obálek až po plakáty dlouhé 1,2 m. Společnost Canon tím potvrzuje svoji zásadu, že technika má být o krok napřed před potřebami zákazníků. Díky tomu jsou nové modely MAXIFY GX s možností doplňování inkoustu vhodné pro řadu odvětví, kde je zapotřebí kompaktní tiskové zařízení pro použití v menším sdíleném prostoru, včetně maloobchodu, zdravotnictví, školství, nemovitostí a pohostinství. 

Spolupracujte odkudkoli

S ohledem na postupující přechod na hybridní pracovní prostředí musí kancelářská zařízení umožňovat spolupráci i uživatelům, kteří nejsou fyzicky přítomni na pracovišti. Všechny nové modely, i-SENSYS MF832Cdw i MAXIFY GX6040/GX7040, nabízejí chytré připojení spolu se vzdáleným monitoringem, správou a obsluhou, takže se chod kanceláře nemusí zastavit. Uživatelé i-SENSYS MF832Cdw mohou tisknout, skenovat, kopírovat, připojovat se ke cloududovým službám pomocí aplikace Canon PRINT Business a využívat kompatibilitu se stávajícími softwarem a technologiemi včetně hojně využívaných AirPrint a Mopria. 

i-SENSYS MF832Cdw je kompatibilní rovněž se službou Universal Print společnosti Microsoft, která poskytuje jednoduchý a bezpečný cloudový tisk a efektivnější proces zpracování dokumentů. Nové zařízení je vybavené řadou bezpečnostních funkcí, díky nimž je vhodné i pro bezpečnostně náročná prostředí, jako je bankovnictví, zdravotnictví a finanční služby. Řešení McAfee Embedded Control neustále sleduje možné hrozby v zařízení a dokáže zabránit některým bezpečnostním hrozbám.

Bezkonkurenčně nízkonákladový tisk

Společnosti všech velikostí dnes fungují s omezenými rozpočty a potřebují, aby se investice do tiskových zařízení vyplatily ještě více než dříve. Spolehlivé a energeticky šetrné multifunkce Canon maximálně optimalizují využití spotřebního materiálu a papíru za každé situace. Funkce plánovaného vypnutí u i-SENSYS MF832Cdw zajišťuje úsporný provoz zařízení. 

Uživatelům inkoustových zařízení MAXIFY, kteří plánují zařízení pro velký tiskový objem, nabízí technologie zásobníků s doplňováním inkoustu Canon MegaTank úsporné řešení pro spolehlivý tisk velkých objemů. Při srovnání technologie Canon MegaTank s 10 nejprodávanějšími inkoustovými a laserovými tiskárnami je možné docílit až 85 % úspory celkových nákladů na vlastnictví a provoz zařízení.

Nízká spotřeba na stranu výtisku a inkoustové nádržky s vysokou výtěžností výrazně snižují potřebu častého doplňování inkoustů. Ekonomický režim snižuje spotřebu inkoustu a umožňuje díky 50% zvýšení výtěžnosti oproti standardním tiskovým režimům vytisknout až 21 000 stran. Nižší energetická náročnost inkoustového zařízení znamená sníženou spotřebu energie a celkově nižší provozní náklady. 

 „Hybridní způsob výkonu práce částečně na pracovišti a částečně na dálku se bude v následujících měsících dále rozvíjet. A společnost Canon chce zajistit, že technické vybavení bude s tímto trendem držet krok. Naše nejnovější modely jsou více než reakcí na měnící se situaci našich zákazníků – jsou důkazem našeho úsilí poskytovat řešení skutečně všech potřeb – bez ohledu to, zda pracujete z domova nebo v týmu ve smíšeném či sdíleném prostředí. 

„Rychlý, bezpečný a efektivní tisk zůstává i v nové realitě pracovního prostředí klíčovým požadavkem. Naši zákazníci mají opět k dispozici veškeré výhody špičkových tiskových technologií Canon a mohou díky nim maximalizovat užitek z investic do tisku dnes i do budoucna bez ohledu na to, jak bude pracovní prostředí vypadat,“ uvádí Petr Hnilička, Office Product Specialist společnosti Canon.

Fotografie nových produktů si můžete stáhnout ZDE.

Další informace o tiskárnách Canon MAXIFY GX6040 a GX7040 naleznete na stránkách:

https://www.canon.cz/printers/maxify-gx6040/

https://www.canon.cz/printers/maxify-gx7040

Další informace o tiskárně Canon i-SENSYS MF832Cdw naleznete na stránkách:

https://www.canon.cz/business-printers-and-faxes/multifunction-printers/

Klíčové funkce a vlastnosti – i-SENSYS 

  • Tisk a kopírování rychlostí 38 stran/min., skenování až 150 obrazů/min.
  • Intuitivnější dotyková obrazovka o úhlopříčce 17,8 cm 
  • Nově podpora formátu A6
  • Zvýšená kapacita zásobníku papíru na 2300 listů
  • Paměť 2 GB
  • Technologie tonerových zásobníků vše v jednom s velkou kapacitou. 
  • McAfee Embedded Control

Klíčové funkce a vlastnosti – MAXIFY GX Series

  • Tisk rychlostí 24,0 stran/min. černobíle a 15,5 stran/ min. barevně
  • Technologie MegaTank doplnitelných zásobníků pigmentového inkoustu
  • Výtěžnost až 14 000i stran z jedné plné sady barevných inkoustů
  • Automatický podavač na 50 listů s oboustranným skenováním jedním průchodem u MAXIFY GX7040
  • Celková kapacita 350 listů běžného papíru (GX6040), kapacita 600 listů běžného papíru (GX7040)
  • Podpora WiFi nově také 5 GHz, Ethernet a USB
  • Uživatelsky vyměnitelný zásobník odpadního inkoustu pro minimalizaci servisních úkonů
O společnosti Canon Europe
Canon Europe je strategická centrála pro region EMEA společnosti Canon Inc., předního světového dodavatele technologií a služeb pro digitální zpracování obrazu. Canon Europe působí přibližně ve 120 zemích, zaměstnává okolo 13 500 lidí a přispívá zhruba čtvrtinou ke globálním ročním výnosům společnosti Canon.  Společnost Canon byla založena v roce 1937 a po celou dobu své osmdesátileté existence přináší zákazníkům špičkovou obrazovou techniku. Neustále investuje do správných oblastí a využívá příležitosti k růstu, od fotoaparátů po komerční tiskárny a od podnikového poradenství po lékařskou techniku. Firemní filozofie společnosti Canon je Kyosei, což znamená „žít a pracovat společně pro obecné blaho“. V regionu EMEA společnost Canon Europe usiluje o trvale udržitelný obchodní růst a zaměřuje se na snižování svého dopadu na životní prostředí a pomáhá jej snižovat i svým zákazníkům pomocí svých produktů, řešení a služeb. Je průkopníkem, který neustále mění svět obrazové techniky pro vyšší dobro. Svými technologiemi a inovativním duchem posouváme hranice možného, abychom mohli vidět svět z nových pohledů. Pomáháme vnášet do života kreativitu, snímek za snímkem. Protože můžeme-li náš svět vidět, dokážeme jej měnit k lepšímu.Další informace o společnosti Canon Europe naleznete na stránkách www.canon-europe.com