Hybridní kancelář se stává standardem pro práci a videokonference v něm hrají zásadní roli

Logitech představil řešení, které usnadňuje společnostem i veřejným institucím transformaci zasedacích místností v moderní videokonferenční centra

Praha, 23. března 2021 – Videokonference se v posledním roce staly základním prostředkem firemní komunikace. S ohledem na nutnost minimalizace osobního kontaktu nahradily nejen létání na mezistátní schůzky, ale také interní firemní porady i běžné obchodní jednání s partnery. Studie navíc ukazují, že se situace nezmění ani v budoucnosti, kdy už nebudou pandemická opatření potřebná.

Virtuální schůzky a hybridní provoz kanceláří totiž přinesl úsporu času i prostředků, čímž zvyšuje efektivitu a výnosnost napříč odvětvími. Nemusí se přitom jednat pouze o schůzky obchodníků, rozmach komunikace prostřednictvím videohovorů lze pozorovat i ve školství či medicíně. Očekává se, že 30-70 % zaměstnanců bude nadále pracovat v hybridním režimu. Není tedy překvapivé, jak rychle vzrůstají nároky na jednoduchost obsluhy i kvalitu přenosu zvuku a obrazu.

Odpovědí na tuto poptávku jsou nejnovější produkty společnosti Logitech, která se v posledních letech stala světovou jedničkou právě na poli videokonferencí. Díky nově představeným řešením aktuálně nabízí škálovatelné videokonference pro společnost jakékoliv velikosti, ale i jednotlivce. Od nejmenších kanceláří, které již dnes používají Logitech MeetUp, po větší zasedací místnosti, které ocení příchod produktů Logitech Rally Bar a Rally Bar Mini.

„Videokonferenční prostory jsou dnes jedním ze základních požadavků našich klientů,“ říká Martin Holý, Head of Growth společnosti Scott.Weber Workspace, která se specializuje na poskytování flexibilních kancelářských prostor a prémiového coworkingu. „Velmi nás proto těší, že novinky společnosti Logitech nabízí flexibilní nastavení videokonferencí a umožňují připojení našich klientů během okamžiku.“

Profesionální videokonference Logitech Rally Bar

Logitech Rally Bar je hlavním představitelem nové modelové řady videokonferenčních řešení společnosti Logitech. V kompaktním těle snoubí špičkové řešení audia i videa, doplněné umělou inteligencí zajišťující vysokou úroveň komunikace pro až 20 uživatelů. Díky integrovanému operačnímu systému dokáže pracovat i bez PC. Jediné připojení, které tak uživatel musí řešit představuje HDMI kabel k zobrazovači, kterým se může stát televizor či projektor, napájení ze sítě a připojení k internetu.  To lze zajistit pomocí ethernetového kabelu, nebo jednoduše prostřednictvím Wi-Fi s podporou standardů b, g, n, ac. 

Logitech Rally Bar může fungovat buď s již zmíněnýn integrovaným systémem, který nabízí platformy Zoom Rooms, Teams on Android, Pexip, RingCentral nebo GoToMeeting nebo jako součást komplexního systému s PC nebo Chromebox. Zde jsou k dispozici systémy Zoom Rooms, Teams Rooms nebo Google Meet. Logitech Rally Bar lze bez problému připojit i k dotykové obrazce, jakou je například Samsung Flip, nebo přímo k notebooku jako USB kameru.

Výše uvedená řešení Logitechu představují dramatické zjednodušení instalace a obsluhy i snížení investice do vybavení zasedacích místností bez kvalitativních kompromisů. Špičková optika 4K kamery disponuje pětinásobným optickým a trojnásobným digitálním zoomem, který za všech okolností zajistí optimální záběr na všechny účastníky v místnosti. Je navíc uchycena v uložení, které umožňuje její natáčení v úhlu 25° a naklápění v rozsahu 15°, díky kterému bez problémů pokryje i větší zasedací prostory. Technologie RightSound zajišťuje perfektní zachycení hlasu každého mluvčího bez ozvěny a okolních ruchů i vyvážení hlasitosti projevu všech účastníků. O automatické nastavení optimálního záběru se stará technologie RightSight, která s pomocí sekundární kamery a umělé inteligence detekuje účastníky konference a udržuje je v záběru, ať již prezentují staticky, nebo se po místnosti pohybují. Vše pak uzavírá tradiční technologie společnosti Logitech RightLight, která zajišťuje přirozené barevné podání pleťových tónů i za zhoršených světelných podmínek.

Řešení pro meetingy všech velikostí

Logitech Rally Bar Mini představuje kompaktnější variantu unikátního zařízení, navrženou pro zasedací místnosti o kapacitě 4-12 uživatelů. Nechybí mu přitom žádné z pokročilých funkcí většího sourozence. Uživatelé se tak mohou těšit na špičkový 4K obraz i srozumitelnou komunikaci s využitím technologií RightSound, RightLight a RightSight doplněné o umělou inteligenci. Dostupné je i naklápění kamery a čtyřnásobný digitální zoom.

Kromě kompletních zařízení Rally Bar a Rally Bar Mini přibyla do portfolia společnosti Logitech výpočetní jednotka Logitech RoomMate, která dokáže doplnit režim nezávislého provozu bez PC předchozím generacím videokonferenčních produktů. Snadné obsluhy se tak dočkají i uživatelé Logitech MeetUp pro 2-7 uživatelů i společnosti využívající komplexní komunikační systémy Logitech RallyPlus schopný zajistit účast ve videokonferenci až pro 46 osob.

Všechny novinky jsou navíc kompatibilní se stávajícím příslušenstvím. Sestavu tak není problém doplnit o přídavné externí mikrofony, nebo kabel Logitech Swytch, který pomocí jediného připojení spojí notebook s celým systémem a zajistí jeho dobíjení.

Nekompromisní a přesto dostupné

Běžné náklady na vybudování konferenční místnosti s vybavením pro profesionální video-schůzky se v minulosti pohybovaly ve statisících korun, to se však nyní s příchodem nových produktů Logitech mění. Špičkový Logitech Rally Bar je totiž možné zakoupit již za 110 990 Kč a v případě Rally Bar Mini je vstupní investice 77 490 Kč. Zařízení tak naleznou uplatnění nejen ve velkých korporacích, ale také v menších firmách či ordinacích lékařů, kteří jsou nyní nuceni konzultovat prostřednictvím internetu.

O společnosti Logitech

Logitech je švýcarská firma, soustředící se na inovace a kvalitu produktů v oblasti počítačových periferií. Od založení v roce 1981 rychle expandovala do Silicon Valley a představila světu inovace mezi nimiž nechybí první infračervená bezdrátová myš, trackball ovládaný palcem, laserová myš a mnoho dalších. Dnes je společnost vlastníkem mnoha značek jako Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones a Steamlabs, které lidem pomáhají v jejich kontaktu s IT technologiemi i vzdálené spolupráci.