Videoplatformu KAIROS od Panasonicu využívá i světový lídr v oblasti AV technologií

Platforma KAIROS umožňuje společnosti Creative Technology řídit přechod z prostředí SDI k IP distribuci.

Praha, 30. března 2021 – Společnost Creative Technology (CT), která je součástí celosvětové sítě produkční společnosti NEP Group, investovala do revoluční platformy KAIROS společnosti Panasonic. KAIROS je platforma pro zpracování IT/IP videa.

„IP strategii vyvíjíme v CT již řadu let, ale dosud jsme neměli platformu, která by nám umožňovala zvládnout vzrušující přechod z prostředí SDI k IP distribuci,“ říká Sid Lobb, vedoucí integrovaných sítí a vize ve společnosti Creative Technology. „Vidíme, že právě to nám KAIROS umožňuje. Dovoluje nám nabídnout zákazníkům možnosti směšování a přepínání mezi video signály a jejich šíření v libovolném formátu a v rozlišení, jaké zákazníci požadují. Jsme nadšení, že pokračujeme v partnerství se společností Panasonic a že podporujeme vývoj platformy KAIROS.“

KAIROS je softwarová platforma otevřené architektury nezávislá na rozlišení a formátu, která k zajištění výrazně lepšího výkonu využívá zpracování na CPU/GPU. Umožňuje zpracování bez komprimace, skutečné nekomprimované 4K vstupy a plnou simultánní podporu signálů v základním pásmu a IP, např. ST2110 a NDI – a to vše s výjimečně nízkou latencí zpracování až na úrovni jednoho snímku.

Společnost CT patří mezi přední světové dodavatele specializovaného audiovizuálního vybavení pro přenosový, podnikový, zábavní a sportovní průmysl a je uznávaným technologickým partnerem divizí Panasonic Broadcast & ProAV i Visual System. Kromě toho, že se platforma KAIROS stala pro společnost CT jádrem produkce videa, nabídla CT své zázemí jako školicí středisko pro obsluhu. Díky tomu se potenciál systému KAIROS využije naplno.

„Přijetí KAIROS jedním z předních světových dodavatelů v oboru potvrzuje, že jde o průlomovou platformu,“ říká Andre Meterian, ředitel oddělení profesionálních video systémů Panasonic Business. „KAIROS výrazně zvyšuje kvalitu a produktivitu tvorby živého videa a služeb streamování videa pro vysílací společnosti a producenty při akcích. KAIROS má potenciál stát se standardem platforem nové generace pro produkci videa.“

Další informace o systému KAIROS najdete na: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/itip-centric-video-platform/KAIROS.

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu a B2B. Společnost oslavila v roce 2018 sté výročí od svého založení a nyní po celém světě provozuje 528 dceřiných společností a 72 přidružených společností. Za obchodní rok končící 31. března 2020 vykázala konsolidované čisté tržby ve výši 61,9 miliardy EUR. Společnost se zavázala přinášet nové hodnoty prostřednictvím inovací. Své technologie používá k vytvoření lepšího života a světa pro zákazníky. 

Další informace o společnosti Panasonic: https://www.panasonic.com/cz/ 

Informace o kategorii Panasonic Broadcast & ProAV

Panasonic Broadcast & ProAV nabízí vysoce kvalitní produkty a řešení známá jako Smart Live Production. Za tímto konceptem se skrývá více než jen výroba skvělých produktů. Cílem Smart Live Production je vyšší využitelnost jejích produktů, zjednodušení integrace do stávajících systémů a výrazné zvýšení efektivity na straně zákazníků. Naše komplexní portfolio sestává z PTZ a systémových kamer, přenosných kamer se záznamovým zařízením, platformy Kairos IT/IP, přepínačů a robotických řešení, která se často používají pro zachycení živých představení, sportovní produkci, televizním vysílání i v xR studiích.

Další informace najdete na adrese: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/panasonic-professional-camera-about-us-2