Bankovní identita v souvislostech

Bankovní identita přichází do praxe a společnosti řeší, kde ji využít. Seznamte se s praktickou stránkou napojení na systém bankovní identity, technickými řešeními a jejím využitím pro business. Již 21. dubna, konference Bankovní identita, online. 

„V dalším pokračování konference na aktuální téma rozebereme fungování bankovní identity a zasadíme ji do rámce platné i připravované legislativy. Dostatek prostoru bude věnován případovým studiím a panelové diskusi, na které se můžete zeptat na vše, co vás zajímá.“, upřesňuje program celé akce Michal Franěk, ředitel pořádající agentury Exponet s.r.o

„V jakých scénářích může bankovní identita snížit pro společnost právní rizika? Jaké existují alternativy a co musí společnosti udělat na své straně, aby bankovní identitu využili efektivně?“, pokračuje výčtem otázek k danému tématu Josef Donát z advokátní kanceláře ROWAN LEGAL. Kromě odpovědí na tyto často kladené dotazy poskytne Josef Donát ve svém příspěvku i tři praktické scénáře, ve kterých se bankovní identita může uplatnit a doporučí potřebné kroky.

Prakticky orientovaný bude i druhý přednáškový blok, jenž bude patřit Filipu Haeringovi a Janu Blažkovi ze společnosti Bankovní identita a.s.. Přednášející ve svém příspěvku představí vedle jednotlivých služeb BankID také portál pro vývojáře a popíší konkrétní kroky vedoucí k  napojení se na rozhraní Bankovní identity a.s. Těšit se můžete opět na praktickou ukázku použití bankovní identity.

Procesem implementace BankID v Pražské plynárenské a.s. účastníky konference provede v rámci třetí přednášky Jan Maděra. Věnovat se bude také přestavení zákaznického portálu Moje PPAS coby rychlého a pohodlného způsobu komunikace se zákazníky. 

V druhé polovině roku 2021 očekáváme zpřístupnění BankID pro soukromoprávní sektor. Banky začnou poskytovat identitu svých klientů firmám, které je následně mohou využít pro rozvoj svého podnikání. Různým sektorům se tak naskýtá možnost využití ověřených bankovních identit pro rychlou a bezpečnou identifikaci zákazníků. Podívejte se společně s Radomírem PravdouMONET+ na technická řešení a business case pro service providery.

Celá online akce bude zakončena panelovou diskuzí na téma „Jak odstartovat bankovní identitu ve firmě“ . K dispozici pro vaše otázky budou všichni přednášející.

Podrobný program a registrace na https://bankid.konference.cz/
Exponet s.r.o. zajišťuje komplexní či částečnou realizaci firemních a společenských eventů a odborných konferencí v České republice i v zahraničí. Na trhu působí již od roku 2000. Dlouhodobě spolupracuje s  nadnárodními společnostmi, veřejnou správou i menšími lokálními firmami.