Na český trh vstupují profesionální komunikátory Vokkero určené pro pracovní a bezpečnostní týmy

Praha, 1. dubna 2021 – Na český trh přichází značka profesionálních komunikátorů Vokkero. Průmyslové vysílačky Vokkero Guardian jsou určené zejména pro obousměrnou komunikaci pracovních a bezpečnostních týmů. Svojí odolnou konstrukcí jsou ideální jsou pro použití v náročných podmínkách průmyslu, výrobních závodů, stavebnictví, zdravotnictví a dalších hlučných či sanitárně náročných provozech. 

Vokkero Guardian byly vyvinuty pro Evropský trh, takže samozřejmě odpovídají bezpečnostním standardům EU.  Svým uživatelům nabízejí především srozumitelnost i ve špatných hlukových podmínkách, spolehlivost až na 1,2 km, bezpečnostní certifikaci ATEX, rychlý servis s domácí podporou a přitom se jedná o cenově dostupné řešení. Komunikátory ve verzi BT je možné dokonce spárovat s mobilním telefonem a přijímat přes něj veškeré hovory bez narušení týmové komunikace.

„Profesionální komunikátory Vokkero, jsou určeny jak pro jeden tým, kde potřebují všichni slyšet všechny, tak pro více izolovaných týmů se vstupem do společného kanálu pouze na vyžádání. Komunikačních skupin může být několik, přičemž mezi nimi lze i snadno přepínat pomocí páčkového přepínače, který je snadno ovladatelný i v pracovních rukavicích,“ říká Jan Šafařík ze společnosti Audiopro, která značku Vokkero na českém trhu zastupuje. 

„Spojení v týmu je plně duplexní což znamená, že pracovníci mají zcela volné ruce, a přitom spolu mohou volně mluvit, aniž by museli nějak křičet. Díky trvalému spojení také nehrozí obvykle nepříjemné „polykání“ prvních slov, které známe z prostředí klasických vysílaček. Přenos komunikace systému Guardian je navíc šifrovaný až 128bitovým klíčem, a tak komunikace s tímto systémem je zcela bezpečná,“ dodává Šafařík z Audiopro.

Vedle bezpečnosti nabízí Guardian také všechno, co má správný lehký bezdrátový komunikační systém umět: dosah více než kilometr, výdrž na jedno nabití více než 12 hodin s možností provozní výměny akumulátoru, mechanicky odolnou konstrukci včetně odolnosti proti vodě a sanitačním prostředkům, bezobslužný duplexní provoz, neomezený počet uživatelů a samozřejmě maximálně srozumitelný zvuk, a to i ve velkém hluku průmyslového prostředí. Systém Guardian je možné také propojit například na stávající komunikaci provozního velína.

S komunikátory Vokkero lze používat také širokou škálu náhlavních souprav od nenápadných a lehkých sad určených k nošení pod maskou či v přetlakovém obleku, přes standardní „náhlavky“ s mikrofonem na raménku, až po těžké průmyslové headsety sloužící zároveň k ochraně sluchu v hlučných provozech. Komunikátory Vokkero Guardian používají spolehlivé průmyslové konektory s pojistkou proti vytržení. Firma Audiopro samozřejmě nabízí vyzkoušení na místě budoucí instalace a také optimalizaci systému pro specifické potřeby každého uživatele.