Samsung představuje Galaxy Book, mobilní počítač se skvělou kombinací kompaktního provedení a vysokého výkonu

Nový Samsung Galaxy Book je vybaven špičkovým procesorem Intel Core 11. generace a můžete si ho vzít kamkoli 

Praha – 28. dubna 2021 – Společnost Samsung představuje nový výkonný mobilní počítač Galaxy Book v luxusním tenkém provedení, nabitý nejnovější technologií. V uplynulém roce se počítače staly nezastupitelným komunikačním nástrojem v osobním i pracovním životě a Galaxy Book nabízí všechny jejich výhody v dokonale mobilním provedení. Základem hardwarové výbavy je výkonný procesor Intel Core 11. generace, díky němuž se zájemci mohou těšit na jedinečnou rychlost a skvělou grafiku. Kromě toho je nový model pevnou součástí ekosystému Galaxy, a tím pádem se dokáže propojit s libovolným zařízením této řady tak, aby byl uživatelský zážitek ještě příjemnější. O uvedení zařízení Galaxy Book Pro a Galaxy Book Pro 360 na český a slovenský trh se zatím neuvažuje.

„V době, kdy na komunikaci záleží víc než kdykoli v minulosti, nabízí Samsung uživatelům zbrusu nové zařízení, které v sobě spojuje všechny výhody mobilních přístrojů s výkonem špičkových počítačů, a k tomu vydrží celý den,“ říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize českého a slovenského Samsungu. „Galaxy Book je mobilní zařízení s luxusním designem, špičkovou konektivitou a výtečným výkonem za rozumnou cenu.“ 

Nejvýkonnější Galaxy v historii 

Samsung Galaxy Book je vybaven procesorem Intel Core 11. generace s grafikou Intel Iris Xe, což dohromady znamená výjimečnou rychlost a skvělé grafické schopnosti, ať už přístroj používáte k hraní her, k úpravě fotografií a videí nebo k jiným činnostem. Za zmínku stojí i 2 porty USB C, 2 porty USB 3.2, 1x HDMI, 1x Micro SD, 1x HP a bezpečnostní port.

Špičkové parametry a provedení 

Přístroj je tenoučký (15,4 mm) a lehký (1,59 kg), což je u mobilního zařízení samozřejmost. Zároveň mu ovšem hliníkové tělo dodává značnou odolnost. Luxusní povrchová úprava je k dispozici ve dvou barevných variantách, modré (Mystic Blue) a stříbrné (Mystic Silver). Displej má tenký rámeček (jen 5,4 mm), což oceníte při hraní, sledování filmů i brouzdání internetem. 

Pohodlná práce

V poslední době se stírají hranice mezi domovem, kanceláří a pobytem venku – pracovat se dá všude. To klade velké nároky na pracovní nástroje – počítač potřebuje kvalitní kameru a rychlé připojení kvůli videokonferencím a také pořádně silnou baterii. Samsung Galaxy Book nabízí kapacitu 54 Wh, takže mu šťáva nedojde opravdu dlouho – a když se tak stane, je k dispozici dobíjecí adaptér s 65 W pro USB-C. Tím lze ostatně dobíjet celý ekosystém Galaxy. Při videokonferencích vás partneři dobře uslyší díky technologii Intelligent Noise Cancelling, která eliminuje ruchy z mikrofonu. Samsung Galaxy Book je zkrátka spolehlivý parťák kdykoli a kdekoli.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.

Technické specifikace  

​Galaxy Book 
Rozměry356,6 x 229,1 x 15,4 mm
HmotnostINT: 1,55 kgEXT: 1,59 kg
Operační systémWindows 10 Home/Pro
Displej 15,6“ TFT LCD, FHD ​(1920 x 1080)
Procesor​11th Gen Intel® Core™ (i7/i5/i3)​Intel® Pentium® Gold Intel® Celeron® 
Grafická karta​Intel® Iris® Xe graphics,Intel® UHD GraphicsNVIDIA® GeForce® MX450 Graphics
KonektivitaLTE, Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2×2, Bluetooth v5.1
Barevné variantyMystic Blue (modrá), Mystic Silver (stříbrná)
Paměť4 GB, 8 GB, 16 GB (LPDDR4x)
Úložný prostorAž 512 GB (NVMe SSD)
Kamera/Mikrofon720p HD / Dual Array Mic
AudioDolby Atmos®
Klávesnice Pro Keyboard
Baterie​54 Wh
Síťový kabel​65 W USB Type-C Charger
Biometrická autentifikaceČtečka otisků prstů na vypínači
PortyUSB Type-C (2), USB 3.2 (2), HDMI (1) 3,5 mm sluchátka/mikrofon, MicroSD, nano SIM, Security slot