V hlavním duelu UFC večera se poprvé představí český zápasník

Několikaměsíční čekání fanoušků bojových sportů je u konce. V sobotu večer místního času nastoupí v Las Vegas k zápasu Jiří Denisa Procházka, teprve čtvrtý Čech, který podepsal smlouvu s nejprestižnější organizací UFC. Jeho soupeřem bude zkušený Američan Dominick Reyes.

Zápas v Las Vegas je zařazen coby hlavní v rámci UFC večera. Původně se měl uskutečnit letos 27. února, nakonec ale byl kvůli zranění Dominicka Reyese odložen. 

Jiří Denisa Procházka, bývalý šampion japonské organizace Rizin Fighting Federation, do ringu v rámci nejprestižnější bojové organizace UFC nastupuje podruhé. Ve svém prémiovém představení v červenci se představil velmi efektně – ve druhém kole knockoutoval švýcarského bojovníka Volkana Oezdemira.

V UFC působí aktuálně tři čeští a bojovníci. Jiřímu Procházkovi se jako prvnímu Čechovi podařilo dostat na seznam bojovníků ve hře UFC 4 od EA Sports. Jiří Procházka se v březnu rovněž stal hlavní tváří bojových sportů televize Telly a bude se objevovat na webu televize i v reklamních kampaních. 

Jiří Denisa Procházka do Spojených států odletěl 20. dubna, jedenáct dní před začátkem svého zápasu. Tým kolem Jiřího Procházky si po příletu pronajal vilu, kde český bojovník trénoval, ale také odpočíval a aklimatizoval se. Ve volných chvílích společně s trenéry navštívili místní kino. 

Čtyři dny před zápasem se Procházka přestěhoval do hotelu, kde jsou ubytovaní i další bojovníci. Poslední dny před zápasem kromě obligátního vážení absolvuje Jiří Procházka tzv. „fight week“, který zahrnuje focení, rozhovory a další mediální povinnosti. 

„Jsme již na hotelu od UFC a probíhá testování a karanténa než přijdou výsledky testů. To stejné by nás mělo čekat ještě jednou před vážením. S Dominickem jsem se ještě nesetkal,“ vzkázal ve středu z Las Vegas Jiří Procházka. 

Jiří „Denisa“ Procházka (14. října 1992) je český bojovník smíšených bojových umění (MMA) ve váze 93 kg (light heavyweight). V roce 2015 podepsal smlouvu s japonskou organizaci Rizin FF a je historicky prvním držitelem a obhájce titulu v polotěžké váze, který tato organizace vydala. V české soutěži GCF je držitelem titulu z roku 2013. Od roku 2020 nastupuje v UFC, nejprestižnější organizaci smíšených bojových umění. Trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka.

Procházkův mimořádně atraktivní duel začíná v neděli druhého května v 06:30 hodin středoevropského času. V přímém přenosu jej uvidí diváci televize Telly na kanálu Premier Sport. Přímý přenos z arény UFC Apex v Las Vegas (Nevada) začíná v noci ze soboty na neděli ve čtyři hodiny ráno středoevropského času. Jednotlivými zápasy budou provázet zkušený komentátor Michal Petrgál a MMA zápasník Tomáš Kohout.

„Zápas Jiřího Procházky je pro milovníky bojových sportů událostí roku. I přes ranní vysílací čas očekáváme velký zájem českých fanoušků o živý přenos. V rámci aktuálního UFC večera odvysíláme všechny hlavní zápasy,“ řekl Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly.

Sledování zápasu v televizi, tabletu či na počítači

Nabídka sportovních kanálů Telly zahrnuje Sport online na 14 dní za 150 Kč, na 30 dní za 250 Kč a na 365 dní za 2 500 Kč. Všechny tři varianty jsou dostupné v Telly aplikacích s registrací na portálu moje.telly.cz. Balíček Sport online na 30 dní je aktuálně zvýhodněn za 200 Kč a na 365 dní za 2 000 Kč. 

Nové balíčky Sport online lze sledovat v širokém portfoliu aplikací, které Telly nabízí. V chytrých televizích Samsung, LG, Android TV, na Android set-top boxech, Apple TV, Xboxu, webových prohlížečích nebo mobilech a tabletech s operačními systémy Android, iOS a Windows 10. Sledovat lze až na 2 zařízeních. 


O Telly s.r.o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech DIGI Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a na stanici Premier Sport HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL, zápasy UFC nebo wrestling WWE. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR.