Vozy Bolt se rozjíždějí do pěti dalších měst

Auta s logem Bolt nejezdí zdaleka jen po Praze, Brnu či Ostravě. Dostupný a bezpečný odvoz přes platformu Bolt je k dispozici i v celé řadě menších měst, jejichž výčet se nyní rozšiřuje o Jihlavu, Příbram, Kralupy nad Vltavou, Nový Jičín a Tábor. Bolt do těchto měst přitom vstupuje prostřednictvím spolupráce s místními taxislužbami. 

Služba odvozu autem prostřednictvím aplikace Bolt je nyní dostupná již v mnoha městech po celé republice. V regionech ovšem platforma Bolt uplatňuje mírně odlišnou formu vstupu na místní trhy, založenou na spolupráci s tamními taxislužbami. Stejně je tomu také v případě pětice měst, po jejichž ulicích jezdí vozy Bolt nejnověji.

„Naši stávající uživatelé se na nás obrací s tím, zda-li je možné, aby byl Bolt dostupný i v menších městech, odkud oni pochází a kam se vrací za rodinou či přáteli. My se této poptávce snažíme vyhovět. Proto jsme se rozhodli naší aplikaci nabídnout lokálním taxislužbám za velice výhodných podmínek. Jejich zákazníci se dál nechají vozit lidmi, které znají, jen si je budou moci přivolat snadněji prostřednictvím aplikace. A navíc dopředu vědí, kolik za cestu zaplatí vzhledem k tomu, že cenu stanovuje aplikace,” vysvětluje Jakub Dvořák, Country Manager platformy Bolt pro Českou republiku.

Například v Novém Jičíně si Bolt vybral za partnera společnost M&D Taxi. „Platforma Bolt nám dává k dispozici svoje moderní řešení objednávání jízd. Přitom digitalizace těchto procesů je budoucností naší branže, zákazníci jednoduché objednávání přes chytrý telefon stále větší měrou očekávají. Spolupráce s Boltem s sebou navíc nepřináší žádné velké papírování, ani po nás náš partner nevyžaduje žádné fixní registrační nebo měsíční poplatky,” pochvalují si Dan Beránek a Milan Veřmiřovský, majitelé M&D Taxi.

Stávající i noví zákazníci partnerských taxislužeb v daných městech si nyní mohou odvoz jednoduše objednat přes aplikaci Bolt dostupnou na Google Play i App Store. Ještě před objednáním jízdy se cestujícímu zobrazí konečná cena za přepravu a po objednání jméno řidiče či řidičky a typ vozidla. Ve vozech Bolt se nejen že dodržují všeobecně platná hygienická pravidla, ale některé z nich jsou dokonce vybaveny plastovou stěnou dělící prostor pro cestující a řidiče, což z nich v době pandemie dělá mimořádně bezpečný způsob osobní dopravy.

O Boltu

Bolt je přední evropská přepravní platforma, jejímž cílem je zajistit, aby doprava ve městech byla ještě dostupnější, pohodlnější a udržitelnější. Bolt má více než 50 milionů uživatelů ve více než 40 zemích v Evropě a Africe. V současné chvíli nabízí jak přepravu auty, tak řešení z oblasti mikromobility (elektrické koloběžky a kola) a rovněž dovoz jídla nebo doručování balíčků. Společnost se v ekologickém programu nazvaném Green Plan zavázala k úplné kompenzaci emisí vzniklých při přepravě skrze aplikaci Bolt v Evropě, což přispívá ke snížení dopadu podnikání společnosti na životní prostředí.