AQ M25 přichází se skvělou konektivitou a vylepšeným zvukem

Novinka tradičního českého výrobce disponuje novým digitálním zesilovačem, USB vstupem i podporou moderních Bluetooth kodeků AptX.

Červenka, 5. května 2021 – Společnost AQ představila nové multimediální reprosoustavy AQ M25, které nabídnou přirozený přednes hudby, filmů i mluveného slova. Nastupující generace oblíbené modelové řady je zároveň prvním z produktů využívajících digitální zesilovač s výkonem 2 x 30 W a rozšířené možnosti připojení. Kromě analogového vstupu, vhodného například pro připojení gramofonu, nechybí ani populární Bluetooth s podporou aptX a digitální USB-B vstup pro spojení s PC. Neopomenutelnou předností je i zvýšení kvality reprodukce při přehrávání z digitálních zdrojů, o které se stará vestavěný D/A převodník.

AQ M25 svým přednesem nenadchnou pouze začínající fanoušky věrného poslechu, ale také náročnější posluchače. Těm skvěle poslouží jako kompletní sekundární stereo sestava pro poslech při práci na PC, nebo například při odpočinku v ložnici.

Tradiční konstrukce pro plnohodnotný poslech

Nové reprosoustavy nabízí klasické párové řešení s dvoupásmovým uspořádáním měničů. Posluchačům tak poskytnou nejen nebývale přesný projev, ale také solidní prezentaci stereofonního prostoru. Té napomáhá i zvukovod 1“ textilní kaloty, která obsadila pozici výškového měniče. O přesné basy a skvěle čitelné střední pásmo se pak stará 5“ reproduktor s polypropylenovou membránou, vyráběný na zakázku přímo pro AQ. Sladění jednotlivých pásem zajišťuje výhybka ručně pájená technologií součástka na součástku. Díky ní si zákazníci mohou být jisti, že kvalitu zvuku negativně neovlivní kompromisní plošné spoje ani přechodový odpor konektorů.

Integrovaný D/A převodník pro ještě lepší zvuk

Co posouvá AQ M25 ještě dál je přítomnost digitálního zesilovače a integrovaného D/A převodníku. Díky němu se již uživatel nemusí spoléhat na převod digitálního zvuku na analogový pomocí levných čipů, instalovaných typicky ve většině PC, notebooků a smartphonů. Digitální připojení je navíc výrazně odolnější vůči rušení a eliminuje tak nebezpečí vzniku nežádoucích ruchů i ztráty jemných hudebních detailů.

Překvapivě solidním způsobem připojení může být i technologie Bluetooth, oblíbená pro svou praktičnost. Díky podpoře kodeku aptX dokážou reprosoustavy přehrát hudbu v CD kvalitě i při bezdrátovém režimu. Implementaci technologie AptX Low Latency pak ocení především ti, pro které je klíčová perfektní souhra obrazu se zvukem při hraní videoher či sledování videí.

Cena a dostupnost

Reprosoustavy AQ M25 jsou v prodeji na stránkách výrobce www.aq.cz, v elektronickém obchodě www.hifi-audio.cz a u vybraných partnerů za cenu 6 499 Kč.

O firmě AQ


Firma s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba  stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.
Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

Tagged