Inovace ve finančních produktech: TESLA IS uvádí na trh tři novinky, e-smlouvu, klientský účet pro spravování investic a jeho vedení online

Investiční společnost TESLA, která spravuje nemovitostní fond, jako jedna z prvních nebankovních služeb v Česku nabízí pro klienty elektronické vedení účtu. Zavedla také možnost uzavřít smlouvu a s ní si otevřít Realitní účet, to vše online. Samotný Realitní účet je novinkou v oblasti investičních fondů. Oproti standardním finančním produktům, jako jsou spořící účty, stavební spoření nebo penzijní připojištění nabízí klientům flexibilní přístup k penězům. Realitní účet je možné propojit s běžným účtem vedeným v kterékoliv bance v ČR. 

K propojení běžného účtu s Realitním účtem dojde jednoduše, při zadání čísla do online smlouvy. Znamená to, že klienti si mohou kdykoliv a online mezi účty posílat peníze. Na Realitním účtu neplatí žádné vstupní poplatky ani poplatky za vedení účtu, příchozí ani za odchozí platby. Pomocí internetové aplikace TESLA online mohou klienti sledovat aktuální zůstatky, výši zhodnocení a zadávat transakční pokyny. Zasílanou částku lze libovolně měnit.

„Pokles příjmů během rok trvající pandemie zaznamenal každý třetí Čech. Další skupina lidí má naopak přebytečné finance, protože neutrácí za dovolené či koníčky. Obě skupiny se ale v jednom shodují, začaly více šetřit. Na bankovních účtech je nyní nejvíce peněz od sametové revoluce. Zároveň pandemická opatření omezila, kromě jiného, třeba i možnost zajít si kdykoli do banky nebo jiné finanční instituce. Možnost založit si u nás Realitní účet a vést jej online přišla právě včas. Věřím, že tato novinka, tedy účet pro správu investic, se brzy stane běžným produktem v nabídce dalších fondů,“ upřesňuje Martin Folprecht, předseda představenstva TESLA IS a doplňuje, že v brzké době bude e-smlouva připravena i pro finanční poradce.

Realitní účet má vyšší zhodnocení finančních prostředků, a to v rozmezí 3,5 – 5 % ročně, a je bez vstupních poplatků. Jedná se o konzervativní investice, které dlouhodobě chrání před inflací a zároveň vykazují stabilní výnosy. Klienti mohou čerpat i státní daňové zvýhodnění.

TESLA investiční společnost je 100% česká společnost, která spravuje speciální nemovitostní fond Realita s 13 000 klienty a majetkem za více než 2 miliardy Kč. Patří do skupiny české tradiční značky TESLA, která je na trhu již 100 let. Fond Realita patří mezi nejkonzervativnější nemovitostní fondy v České republice.