Zkušenosti členů asociace restaurací Apron s otevřením zahrádek

Nikdy by mě dříve nenapadlo, jaký pocit štěstí budu zažívat, když kuchaři servírují pokrm na předehřátý porcelán a výčepní podává pivo v orosené sklenici. Dej Bůh štěstí, aby nám to štěstí již vydrželo!

Václav Vojíř, majitel Bugsy’s Baru a člen asociace restaurací Apron

“Úvodní provoz na zahrádkách probíhá hladce, bez excesů. Jsme za to rádi, ukazuje to jak zodpovědnost restaurací, tak hostů. Neregistrujeme žádné problémy, jen čekáme na lepší počasí.

I když lidé v gastronomii zatím necítí úplnou jistotu, věříme, že se relativně brzy někteří z těch, kteří gastronomii vyměnili za kancelářské židle, rozvoz balíků pro eshopy nebo realitní makléřství, do oboru vrátí. Práce v gastronomii je krásná a opět se blýská na rozkvět té české.

Stěžejním tématem je nyní forma pokračování kompenzací pro náš obor. Gastronomie je viditelně nejvíce omezeným oborem a my vyzýváme vládu, aby nám dala jasný plán kompenzačních programů do doby úplného spuštění provozu.”

Luboš Kastner, spolumajitel HOSPODSKA Špork a člen asociace restaurací Apron

“My nemáme zahrádky, takže já můžu jen popsat pocit frustrace. Jinak to vypadá, že lidi budou chodit, až bude jednoho dne hezky. Každopádně dostávám spoustu podpory skrz textové zprávy, jak se všichni těší až otevřeme. A já jen doufám, že to bude dřív než v polovině června.”

Ondřej Rákosník, spolumajitel sítě La Collezione a člen asociace restaurací Apron