Co pro nás znamená 5G? realme pořádá konferenci pro mladé

25. května 2021, Praha – Sítě páté generace se pomalu stávají součástí naší každodenní reality. Hlavně pro mladé už není 5G cizím slovem. O tom, co technologie umí, už bylo řečeno mnoho. Otázkou ale zůstává, jak nejrychlejší mobilní data ovlivní naše životy. Značka realme se rozhodla položit tento dotaz právě mladým lidem a poskytnout jim prostor pro diskusi v rámci on-line mezinárodního setkání mládeže realme Global Youth Voice.

Setkání se zúčastní mladí řečníci z dvanácti zemí, v nichž má realme své zastoupení. Tématem diskuse bude nejen rozvoj 5G v jednotlivých státech, ale také osobní příběhy nebo vize, jak by se technologie 5G mohly dále vyvíjet. realme Global Youth Voice je platforma založená za účelem podpory vzájemné komunikace mládeže. Společnost se zavázala stát se spojovacím článkem všech fanoušků realme po celém světě a ráda by povzbudila mladé lidi, aby se nebáli vyjádřit svůj názor.

Stát se řečníkem je snadné, stačí odpovědět na požadované otázky ve formě celistvého textu v angličtině na e-mail realmenum@realme.cz a nezapomenout uvést předmět „Global Youth Voice Application-Název země“. 

Přihláška by měla obsahovat:

  1. Osobní informace – jméno, zemi původu, typ telefonu, případně odkaz na účet na sociálních sítích
  2. Shrnutí vývoje sítí 5G ve vaší zemi
  3. Můj život a 5G
    1. Shrnutí osobního života a používání mobilních technologií
    2. Proč člověk potřebuje 5G
    3. Jaký vliv měla síť 5G na můj život
  4. Vize, jak by se 5G mohlo v budoucnu vyvíjet
  5. Očekávání od realme a 5G
  6. Názor na setkání

Setkání se uskuteční 31. května od 13 hodin středoevropského času. Kromě řečníků se mohou hlásit i posluchači, pro registrace stačí vyplnit tento formulář. Pro každého, kdo se podělí o svůj názor, si realme připravilo speciální dárky. Zkrátka nepřijdou ani posluchači, na ty čeká během on-line setkání losování o ceny.

O technologii ale nebudou debatovat pouze studenti. realme ve spolupráci s GSMA, Counterpoint a Qualcomm připravilo na čtvrtek 3. června společný summit na téma Globalizace 5G: dostupnost pro všechny. Vedoucí představitelé zmíněných společností a organizací se podělí o své názory na globální rozvoj sítí 5G. Každý z nich totiž pohlíží na tuto technologii z jiné perspektivy.

GSMA Intelligence se na summitu zaměří na srovnání očekávání růstu 5G napříč rozvíjejícími se trhy, překážky v přijetí nejrychlejšího mobilního internetu nebo na to, jak 5G může podpořit ekonomický růst v postpandemickém světě. Counterpoint se podělí o informace, jak 5G mění způsob, jakým lidé používají nové technologie, o trendy 5G v telefonech nižší cenové relace a horké novinky ve vývoji nových 5G smartphonů. 

Společnost realme sdělí, proč se podle ní 5G stane nejvýznamnějším hnacím motorem urychlujícím život mladých lidí po celém světě, ale také zveřejní podrobnosti o novém připravovaném produktu. Qualcomm se na 5G podívá z technologického hlediska, promluví o tom, jak společně s výrobci zajišťuje nejlepší výkon telefonů, a zaměří se na konkrétní aplikace nezbytné pro poskytnutí 5G zážitku.

O značce realme 

realme je značka, která se specializuje na poskytování kvalitních technologických produktů a služeb pod inspirativním heslem Dare to Leap. Produkty realme chtějí povzbudit mladé lidí ke ‘Skoku vpřed’ ve využívání nejnovějších technologií a designu. realme působí na 61 trhů po celém světě včetně Číny, jihovýchodní Asie, jižní Asie, Evropy, Ruska, Austrálie, Středního východu a Afriky a má globální základnu s více než 50 miliony uživatelů. Za 12 měsíců od vstupu na český trh se vypracoval do TOP 4 nejdodávanějších značek a dle dat výzkumné společnosti Canalys vykázal ohromující meziroční nárůst o 4104 procent.