iHub Kaspersky vyhlašuje páté kolo inovačního programu B2C řešení pro fintech, gaming a chytré domácnosti

25. května 2021 – Centrum pro inovace společnosti Kaspersky, které funguje pod názvem Innovation Hub (iHub), vyhlašuje páté kolo  Open Innovation Program zaměřené na technologické startupy i zavedené firmy, které vyvíjejí projekty pro spotřebitele v oblasti fintech, her a domácností budoucnosti. Účastníci programu můžou získat studii proveditelnosti, přístup ke klientům a prodejním kanálům společnosti Kaspersky a vytvářet dlouhodobá partnerství s touto společností, která se zaměřuje na celosvětovou kybernetickou bezpečnost a ochranu soukromí v digitální oblasti. Přihlášky do programu bude možné podávat po celý rok 2021 a veškeré podrobnosti o programu jsou už nyní k dispozici na adrese kas.pr/futuresolutions.

Společnost Kaspersky se zaměřuje na budování lepšího a bezpečnějšího světa s vizí, že spolupráce a podpora představují nejlepší způsoby, jak těchto cílů dosahovat. Spolupráci s nadějnými technologickými projekty podporuje organizováním otevřených programů, jejichž prostřednictvím vyhledává nové společné obchodní příležitosti, například v rámci centra iHub a jeho otevřeného programu pro inovace Open Innovation Program. Nejnovější výzva se zaměřuje na řešení pro spotřebitele B2C (Business-to-Consumer) se záměrem naplnit cíl společnosti Kaspersky spojit jádro nešpičkovější dostupné ochrany v oblasti kybernetické bezpečnosti s možností přicházet s novými řešeními pro spotřebitele v co nejlákavější formě.

„Stále více lidí může díky postupující digitalizaci našich každodenních činností využívat komfortu, který přinášejí technologie, k správě osobních financí, zábavě a domácím aktivitám. Prostřednictvím tohoto nového programu, nezatíženého žádnými poplatky či nutností majetkové spoluúčasti, chce společnost Kaspersky navázat partnerství s tvůrci rychle expandujících technologií, a zajistit tak, aby se možnosti, které tyto technologie přinášejí, staly příležitostí pro každého z nás. Účastníci programu budou moct nechat své projekty posoudit experty, získat studii proveditelnosti PoC (Proof-of-Concept, čili ověřování realizovatelnosti produktu a jeho uplatnění na trhu), zjišťovat poptávku po jejich produktech a službách u reálných klientů společnosti Kaspersky, organizovat prezentační akce pro potenciální investory, a dokonce rozvíjet své obchodní činnosti s podporou společnosti Kaspersky,“ říká Andrey Nikonov, vedoucí sekce zapojení startupů ve společnosti Kaspersky.

Centrum iHub je klíčovou součástí strategie růstu společnosti Kaspersky a vzniklo s úmyslem podporovat základní aktivity této firmy a rozšířit portfolio jejích produktů. Zároveň pomáhá, aby nezávislé projekty měly možnost oslovit určité konkrétní publikum, ale také nabízí přístup k síti partnerů společnosti Kaspersky, který může zvýšit povědomí o jejich existenci a umožnit jim růst. V rámci akcí Open Innovation Program centra iHub, které odstartovaly v roce 2019, se konala čtyři kola pro startupové programy. Obecně lze říct, že do činností centra iHub se zapojilo přes 1 500 uchazečů z celého světa, přičemž 57 projektů se dostalo do finálního výběru a 18 z nich prošlo studií proveditelnosti.

O společnosti Kaspersky
Kaspersky je globální společnost zaměřená na kybernetickou bezpečnost, která vznikla v roce 1997. Odborné znalosti společnosti Kaspersky v oblasti bezpečnostních hrozeb a zabezpečení se neustále transformují do inovativních bezpečnostních řešení a služeb na ochranu firem, kritické infrastruktury, vlád a dalších uživatelů po celém světě. Komplexní portfolio zabezpečení, jejž tato společnost nabízí, zahrnuje špičkovou ochranu koncových bodů a řadu specializovaných bezpečnostních řešení a služeb, jež pomáhají čelit sofistikovaným digitálním hrozbám, jakkoli se neustále proměňují. Technologie společnosti Kaspersky chrání víc než 400 milionů uživatelů a 240 000 firemním klientům přináší ochranu všeho, co je pro ně v digitální oblasti nejcennější. Další informace jsou k dispozici na www.kaspersky.com.