Vodafone MČR v počítačových hrách se rozšiřuje o titul League of Legends

Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách přidává další herní titul. Svého šampiona letos kromě CS:GO poznají i fanoušci oblíbené MOBA hry League of Legends. Titulárním partnerem se stává značka pizzy Guseppe. Do listopadového finále Guseppe MČR v League of Legends 2021 se probojuje osm nejlepších týmů z Česka a Slovenska, které si rozdělí finanční odměnu ve výši 100 000 Kč. Prvního účastníka hlavní fáze budou diváci znát už 13. června.

League of Legends patří mezi nejhranější esportové tituly na světě. Ve hře proti sobě nastupují dva pětičlenné celky, které se v aréně snaží pomocí týmové koordinace a strategie zničit soupeřovu hlavní budovu, takzvaný Nexus. Každý hráč ovládá jednoho šampiona a pro úspěch musí precizně plnit své úkoly.

Po dvou letech se League of Legends opět vrací do programu Vodafone MČR v počítačových hrách. Prvního účastníka budou fanoušci znát už 13. června, kdy proběhne finále první Guseppe MČR Tour. Jeho vítěz bude mít zaručen postup na podzimní závěrečný turnaj. Před samotnou finálovou fází se pak uskuteční ještě další dva turnaje v rámci Guseppe MČR Tour. Trojici takto přímo postupujících ještě doplní pět celků, které v průběhu sezóny získají nejvíce bodů v českých soutěžích. Těmi vybranými jsou kromě zmíněných tří Guseppe MČR Tour také Mastercard Hitpoint Masters a letní fáze Hitpoint Challengers. 

„Velmi mě těší, že můžeme oznámit návrat hry League of Legends, která dlouhodobě patří mezi pilíře seriálu Vodafone MČR v počítačových hrách. Společně s titulárním partnerem Guseppe naservírujeme fanouškům pořádnou porci zábavy v podobě těch nejlepších soubojů českých a slovenských týmů v nejoblíbenější MOBA hře světa,“ slibuje Tomáš Mikula, hlavní organizátor turnaje ze společnosti PLAYzone.

V minulosti se na českém šampionátu v League of Legends představilo několik dnes již světových hvězd této hry. V roce 2017 například zvítězil Marek „Humanoid“ Brázda, který je aktuálním evropským šampionem. Zda zvítězí některý z mladých talentů, se dozvíme na podzim. Velké finále se totiž odehraje v listopadu a celý turnaj proběhne online. I přesto fanoušci nepřijdou o vysílání na Twitch kanále PLAYzoneCZ, dále pak na facebookových stránkách Prima COOL a také v aplikaci HbbTV televizních stanic Prima.

Harmonogram Guseppe MČR v League of Legends

TermínSoutěž
12. 6. a 13. 6. 20211. Guseppe MČR Tour
14. 8. a 15. 8. 20212. Guseppe MČR Tour
23. 10 a 24. 10. 20213. Guseppe MČR Tour
listopad 2021Guseppe MČR v League of Legends

Další informace najdete na webu: https://www.mcrpc.cz/lol 

Odkaz na vysílání: https://www.twitch.tv/playzonecz 

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových hrách a Mistrovství České republiky v mobilních hrách, která jsou považována za vrcholné esportové akce roku. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů a zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit. V roce 2019 se strategicky spojila se stanicí Prima COOL. Cílem tohoto spojení je rozvoj esportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima COOL.

O MČR v počítačových hrách 

Mistrovství ČR v počítačových hrách je vrcholná akce profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj s dlouholetou tradicí byl obnoven po tříleté pauze v roce 2011 společností PLAYzone, která se stala jeho novým pořadatelem. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrpc.cz/.