Společnost HMD Global oznamuje dostupnost modelů Nokia X20 a Nokia G10 na českém trhu

Praha, 27. května 2021 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila dostupnost nových modelů Nokia X20 a Nokia G10 na českém trhu. Nokia X20 potěší skvělým zpracováním, skandinávským designem, 5G konektivitou, 64MP hlavním fotoaparátem a příslibem tří let hlavních aktualizací systému a tří let bezpečnostních aktualizací. Nadstandardní je také garance záručních oprav po dobu tří let. Nokia G10 pak potěší nenáročné uživatele. Nabídne trojitý fotoaparát, dlouhou výdrž na jedno nabití a jistotu dvou let hlavních aktualizací systému a tří let bezpečnostních aktualizací.

Majitelé Nokia X20 se mohou ihned po rozbalení těšit na nejnovější Android 11 s rozhraním Android One. Začátkem druhé poloviny roku 2021 se navíc Nokia X20 zařadí do vývojářského programu Android 12, čímž se stane součástí úzkého výběru telefonů, na kterých budou moci vývojáři optimalizovat své aplikace pro nadcházející verzi operačního systému Android 12.

Oba telefony, které v těchto dnech míří na český trh, jsou prvními zástupci nových modelových řad, které přináší přehlednější pojmenování jednotlivých modelů:

  • Série X: Nokia X20 a Nokia X10 – špičková kvalita zpracování a pokročilé funkce, tříletá záruka a 100% kompostovatelný kryt v balení, který poskytne dostatečně silnou ochranu proti pádům a zamezí vyklouzávání telefonu z ruky.
  • Série G: Nokia G20 a Nokia G10 – inovativní funkce v krásném a odolném designu s dosud nejdelší výdrží na jedno nabití
  • Série C: Nokia C20 a Nokia C10 – vstupní modely do světa chytrých telefonů, které jsou navržené pro dlouhodobé používání 

Cena a dostupnost

Nokia X20 bude v následujících dnech dostupná u vybraných prodejců v barevné variantě Midnight Blue s 6GB RAM a 128GB úložištěm za cenu 9 699 Kč. Nokia G10 pak bude dostupná v barevné variantě Night s 3GB RAM a 32GB za cenu 3 699 Kč.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státecha dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.